Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

AΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ‏

Σημαντικό βήμα από το Γενικό Επιτελείο 
Το Γενικό Επιτελείο έκανε ακόμη ένα βήμα μεταρρύθμισης
 Καταργήθηκε πλέον η πολυσυζητημένη απαγόρευση παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του Γενικού Επιτελείου που ίσχυε για κάποια ΜΜΕ.

Η πρακτική της ¨διαπίστευσης¨ είχε εφαρμοστεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο του πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου. Όσο και αν η πρακτική αυτή είχε αδυνατίσει μέσα στο χρόνο, η απαγόρευση παρακολούθησης των δραστηριοτήτων για κάποια ΜΜΕ συνέχιζε να ισχύει. Η απαγόρευση αύριο καταργείται επίσημα. Το πρώτο βήμα για την διαπίστευση το Γενικό Επιτελείο θα το κάνει αύριο στην άσκηση των Anadolu Kartalı στο Ικόνιο .
Έτσι στην άσκηση αυτή κλήθηκαν και οι εφημερίδες Ζαμάν, Μπουγκιούν, Kanaltürk, STV, και το πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν τα οποία δεν είχαν διαπίστευση παρακολούθησης δραστηριοτήτων του Γενικού Επιτελείου.
Έτσι μια ακόμη ορατή πρακτική-μέτρο της 28ης Φεβρουαρίου θα καταργηθεί με την άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ικόνιο.
Παλιότερα στα πλαίσια της πρακτικής της διαπίστευσης, κάποια ΜΜΕ δεν γινόταν δεκτά όχι μόνο στο Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες των Τ.Ε.Δ. στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένων των αποστολών σε Αφγανιστάν και Βοσνία). Τελευταία φορά όταν σε πτώση του ελικοπτέρου στην Καμπούλ του Αφγανιστάν είχαν σκοτωθεί 12 στρατιωτικοί, λόγω ακριβώς της πρακτικής της διαπίστευσης αρκετά μέλη των ΜΜΕ δεν είχαν γίνει δεκτά στην τελετή που είχε οργανωθεί στην έδρα του Συντάγματος της Ειρηνευτικής Δύναμης.
……………..
 Εφ. Χουριέτ 18/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου