Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Οι νοσταλγοί του εμφύλιου και τα χαστούκια του Κασιδιάρη

http://www.onalert.gr


Η χώρα βρίσκεται σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της και είναι υποχρεωμένη να βρει γρήγορα διέξοδο. Και κυρίως κάποιον ή κάποιους να την οδηγήσουν προς αυτή .Ακριβώς αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί και δήθεν πολιτικοί εξακολουθούν να μαλώνουν με όρους .εμφυλίου πολέμου! Από κοντά και μια μερίδα πολιτών που φαίνεται ότι είναι αδύνατον να ξεπεράσουν Μελιγαλά και Γράμμο!

Ο αξιόλογος στη πυγμαχία ,όπως έδειξε χθες στο τηλεοπτικό ρινγκ,αλλά ελάχιστος στα επιχειρήματα Η.Κασιδιάρης έδωσε άλλο .ενδιαφέρον στη προεκλογική περίοδο απευθυνόμενος στο "παλιοκομμούνι" τη Λιάνα Κανέλη,η οποία τον είχε αποκαλέσει "φασισταριό" και μετά βέβαια έκανε το μοιραίο λάθος που τις κόστισε μερικά χαστούκια:τον άγγιξε με το Ριζοσπάστη,προκαλώντας του μάλλον .αλλεργικό σοκ!

Όλα αυτά πιθανόν θα είχαν ."πλάκα" σ΄ άλλες εποχές στην Ελλάδα.Μόνο που τώρα είναι άκρως ανησυχητικά.Κι αυτό γιατί:

.Η πολιτική βία που προσπαθεί να επιβάλει μια ανεύθυνη μειοψηφία στην πολιτική ζωή της χώρας είναι επικίνδυνο φαινόμενο. Αν ο κ.Κασιδιάρης και οποισδήποτε ομοϊδεάτης του χάνουν τόσο εύκολα τη ψυχραιμία τους,κάποιος θα την πληρώσει άσχημα.Και τότε ελπίζουμε η Ελληνική Αστυνομία να μπορέσει να βρει το δράστη. Ή έστω να τον ψάξει.Γιατί επιτρέψτε μας να πιστεύουμε ότι τον κ.Κασιδιάρη ,ούτε που τον έψαξε.

.Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα αν όλο αυτό το "τσαμπουκά-σώου" που είδαμε από τον κ.Κασιδιάρη ήταν "προμελετημένο" όπως υποστηρίζουν κάποιοι.Με στόχο να .κερδίσουν τους ψήφους όσων τους έστειλαν στη Βουλή όχι "για να κάνουν τα καλά παιδιά,αλλά για να πλακώσουν στα χαστούκια τους πολιτικούς που μας κλέβουν"!

.Το κλίμα "ανωμαλίας" με σενάρια πραξικοπήματος και εμφυλίου που εδώ και μήνες συστηματικά καλλιεργούν μέσα ενημέρωσης και κέντρα του εξωτερικού βρίσκει άξιους συμπαραστάτες εντός της χώρας. Από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -το ΄χουμε γράψει έγκαιρα στο Onalert- κομματικά στελέχη και βουλευτές χωρίς καμία ντροπή μιλάνε εύκολα για "συμμορίες με Καλάσνικοφ" που "θα βγουν στους δρόμους" αν δεν ψηφίσουν οι πολίτες όπως θέλουν αυτοί! Δεν ξέρουμε τι θα ψηφίσει ο κάθε πολίτης κι αυτό είναι θέμα του καθενός να το αποφασίσει. Αλλά τέτοιο πόλεμο τρομοκρατίας από το κομματικό σύστημα των δύο αστικών κομμάτων είναι ασύλληπτο.

.Ότι κι αν ψηφίσει ο κόσμος η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει στις 18 Ιουνίου.Γι΄ αυτό καλό είναι να ηρεμήσουμε και να αποφασίσουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία,τι θέλουμε.Μια πορεία θα διαλέξουμε κι αυτό κατά τη γνώμη μας δεν είναι ούτε κακό,ούτε και τελειωτικό.Καλό είναι να αντιληφθούμε ότι είναι είναι τόσο ρευστό το σκηνικό στον ευρωπαϊκό περίγυρό μας που η αποφαση της 17ης Ιουνίου ,ίσως τελικά να μην ισοδυναμεί με "τελική λύση" ,όπως πολλοί θέλουν να μας παρουσιάσουν.

.Πραξικόπημα δεν θα γίνει.Τα ΄χουμε πει και ξαναπεί γι΄ αυτές τις αστειότητες.Όσο για τον "εμφύλιο"; Αυτόν φαίνεται κάποιοι να τον νοσταλγούν! Αν και δεν τον έχουν ζήσει -αυτό είναι δεδομένο λόγω ηλικίας- δυστυχώς δεν έχουν μπει ούτε καν στο κόπο να ενδιαφερθούν να διαβάσουν τα βασικά για να μην λένε και γράφουν από δω κι από κει διάφορες "ψυχωτικές αρλούμπες". Όπως έγραψε κι ο Antoine de Saint-Exupery, για τον Ισπανικό Εμφύλιο "ένας εμφύλιος πόλεμος δεν είναι πόλεμος ,αλλά αρρώστια".Κι απο "αρρώστια" αυτού του είδους εδώ στην Ελλάδα,δυστυχώς έχουμε .μπόλικη απ΄ ότι φαίνεται.

Παρόλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν το επιτρέψουμε εμείς οι ίδιοι.Κι αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη ,όσα χαστούκια κι αν ρίξουν οι Χρυσαυγίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου