Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

NATOΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ=5 ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Αφγανιστάν. Η Νατοϊκή κατοχή και καταπίεση του πολύπαθου λαού, με δράστες εκατοντάδες χιλιάδες μισθοφόρους, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες στρατιωτικοί που έβαλαν άγριο βύσμα για να βρεθούν εκεί και να αυξήσουν τις απολαβές τους που στάζουν αίμα!
 
Κυρίως αίμα αμάχων, ιδίως μικρών παιδιών. Είναι οι «παράπλευρες απώλειες», όπως ονομάζει η καθεστωτική προπαγάνδα τα καθημερινά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όπως καταγγέλλει η Unicef σε έκθεσή της, σχεδόν πέντε παιδιά πεθαίνουν ή τραυματίζονται καθημερινά εξαιτίας του πολέμου στο Αφγανιστάν, με τον αριθμό των θυμάτων αμάχων να έχει αυξηθεί το 2011 κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τουλάχιστον 1.756 παιδιά ήταν θύματα των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν το 2011, δηλαδή 4,8 την ημέρα, έναντι 1.396 το 2010. «Ο θάνατος ή ο ακρωτηριασμός ενός και μόνο παιδιού είναι μια τραγωδία. Αυτό το επίπεδο πόνου για τα παιδιά είναι απευκταίο και απλώς απαράδεκτο», κατήγγειλε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Unicef για το Αφγανιστάν Βίντχια Γκάνες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 3.021 άμαχοι σκοτώθηκαν το 2011 εξαιτίας της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν, ήτοι αύξηση 8% σε ένα χρόνο που αποτελεί και αριθμό ρεκόρ. Από το 2007, 11.864 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Από το 2001, περίπου 130.000 στρατιώτες της ISAF, εκ των οποίων 90.000 Αμερικανοί, κατέχουν την χώρα και στηρίζουν μια δοτή κυβέρνηση εγκληματιών πολέμαρχων και διεφθαρμένων πολιτικών που συνεργάζονται με τους εμπόρους ναρκωτικών, έχοντας υποσχεθεί ότι θα αποχωρήσουν το 2014.
Και όμως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δε θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν. Παρά την τεράστια αντιστροφή της κοινής γνώμης που πλέον καταδικάζει την εισβολή και απαιτεί την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε κάθε χώρα που η κυβέρνηση της έχει στείλει στρατεύματα εκεί. Παρά τις τεράστιες απώλειες των νατοϊκών στρατευμάτων, που προσαυξάνονται από τις καθημερινές αυτοκτονίες των μισθοφόρων στρατιωτών τους που δε μπορούν να αντέξουν το βάρος των τύψεων και το στρες. Παρά το γεγονός ότι καταγράφεται τεράστια άρνηση των πολιτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στο να συνεχίσουν να καταβάλλουν το υπέρογκο κόστος της εισβολής.
Η μόνη έννοια του ΝΑΤΟ και ιδίως των ΗΠΑ είναι το πώς θα συνεχίσουν να ελέγχουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή, που έχει μεγάλη σημασία για τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, εξυπηρετεί την άσκηση πίεσης σε Ρωσία-Κίνα, συνεχίζοντας έναν πόλεμο που αποτελεί πηγή τεράστιων κερδών για τους κροίσους της πολεμικής βιομηχανίας και τις άθλιες ιδιωτικές εταιρείες πολέμου και ασφάλειας. Από αυτή επομένως την σκοπιά έχει τεράστια σημασία ο έλεγχος των πολιτικών εξελίξεων και είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του φερέφωνου της αμερικανικής υπερδύναμης, του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, που έδωσε υπόσχεση:
 «Δεν θα εγκαταλείψουμε το Αφγανιστάν. Δεν θα αφήσουμε πίσω μας κενό όσον αφορά την ασφάλεια», δήλωσε μιλώντας στην Εθνική Ένωση Τύπου στην Καμπέρα, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την αποχώρηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι κατά τις προσεχείς εκλογές, όπως προβλέπεται. Ο Ρασμούσεν αναμένει μια μεταβατική πολιτική διαδικασία με τη διεξαγωγή νέων εκλογών, επίσης το 2014, στις οποίες ο νυν πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δε θα θέσει υποψηφιότητα. «Αναμένουμε ότι ο πρόεδρος Καρζάι θα σεβαστεί το αφγανικό Σύνταγμα, το οποίο δεν του επιτρέπει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα» είπε.
Προσπαθώντας να απαντήσει στην πίεση των πολιτών των Δυτικών χωρών, ουσιαστικά αποκάλυψε την χυδαία προπαγανδιστική του προσέγγιση, που βεβαίως δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Τόνισε ότι κατανοεί την ανυπομονησία στο θέμα της ατέρμονης σύγκρουσης στο Αφγανιστάν. «Ο κόσμος θέλει να δει πρόοδο κι εγώ επίσης, αλλά παρά την ανυπομονησία αυτή, όλοι οι εταίροι του συνασπισμού της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) αποφάσισαν να παραμείνουν δεσμευμένοι και να δουν την επιχείρηση αυτή να ολοκληρώνεται με επιτυχία» επισήμανε. «Αυτό είναι ενθαρρυντικό παρά την οικονομική κρίση και μια όλο και λιγότερο ευνοϊκή κοινή γνώμη στην παρουσία ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Θα υπάρξουν εταίροι, σύμμαχοι που θα μειώσουν την παρουσία των δυνάμεών τους κατά την περίοδο της μετάβασης, αλλά είπαν ότι θα παραμείνουν δεσμευμένοι καθόλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου μετάβασης έως τα τέλη του 2014. Οι 50 χώρες του συνασπισμού της ISAF έστειλαν ένα πολύ σαφές μήνυμα: «πηγαίνουμε (στο Αφγανιστάν) μαζί, αποχωρούμε από εκεί μαζί, αυτό είναι μια βασική αρχή», τόνισε.
Βεβαίως, το ΝΑΤΟ φυλλοροεί καθώς η κάθε κυβέρνηση εσπευσμένα αποσύρει τα στρατεύματα της. Όμως το ελληνικό κατεστημένο στέκεται σταθερά στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και το πολεμοχαρές δίδυμο Φραγκούλη Φράγκου-Κωσταράκου παραμένουν πιστοί συμμέτοχοι της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επέμβασης, ικανοποιώντας εκτός των άλλων τα συμφέροντα των εφοπλιστών και κατασκευαστών, φορτώνοντας στο λαό μας το τεράστιο οικονομικό κόστος.
Και τέλος, οι εγκληματίες Ναζιστές της Χρυσής Αυγής, αυτοί οι Μπράβοι των πλουσίων, επιτίθενται στους μετανάστες, επιχειρώντας ακόμη και να τους κάψουν, προσχωρούν σε προπηλακισμούς αγωνιστών της Αριστεράς. Ουσιαστικά υπεραμύνονται και αυτοί της νατοϊκής εισβολής, της συμμετοχής του ελληνικού στρατού, εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των πλουσίων. Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός τους, η κτηνώδη μισαλλοδοξία τους δε μπορεί να αποκρύψει ότι είναι τραμπούκικο τμήμα, άμεσα συνδεδεμένο με κρατικές υπηρεσίες, με αποστολή την υπεράσπιση της Ευρώπης-Φρούριο, πιόνια, αρκετοί από αυτούς μισθοδοτούμενα, της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                                                              
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437           
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου