Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

34ος Λόχος Διαβιβάσεων: «ΚΑΤΑΤΑΞΟΥ, ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ»…

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μετά τη μετατροπή φτωχών νέων σε «ζητιάνους» ενός βύσματος ή εξετάσεων για μια θέση ΕΠΟΠ - μισθοφόρου των αποστολών εκτός συνόρων, την άγρια περικοπή κι αυτού ακόμα του χιλιάρικου για 50 ώρες τη βδομάδα και βάλε, την έναρξη της βαρβαρότητας των απολύσεών τους στο όνομα των δημοσιονομικών περικοπών, τώρα οι ΕΠΟΠ που απομένουν καλούνται να μάθουν ακόμα καλύτερα τι θα πει άγρια εκμετάλλευση μέχρι εξαντλήσεως και ξεφτιλίσματος.

Οι άνθρωπ
οι που κατατάχτηκαν στο στρατό, πιστεύοντας πως μια καριέρα επαγγελματία στρατιώτη θα έλυνε το πρόβλημα της επιβίωσής τους, θα τους έδινε κύρος στη θέση τους σε αυτή την κοινωνία και δε θα τους στιγμάτιζε σα μισθοφόρους δυνάμει αναλώσιμο υλικό που προετοιμάζεται να σκοτώσει και να σκοτωθεί για επιχειρηματικά και εθνικά συμφέροντα, αρχίζουν να βλέπουν με τρόμο ότι τίποτε από αυτά δεν ισχύει.

Το όνειρο της καριέρας αποδεικνύεται μια κοροϊδία που συμπληρώνεται από τον τρόμο των απολύσεων και των επανεξετάσεων, τα 750 ευρώ (πλέον) του μισθού τους καλούνται να τα βγάλουν κάνοντας τα πάντα, σε όλες τις ώρες, non-stop, μέχρι τελικής πτώσης. Και ταυτόχρονα βιώνουν, όλο και περισσότερο σε συνθήκες κρίσης και περικοπών τι θα πει το ξεφτίλισμα από τη μεριά του εργοδότη διοικητη-ΓΕΣ-υπουργείου, οι παράλογες απαιτήσεις και η διαρκής εκδικητικότητα του αφεντικού (που τη βιώνουν οι τελευταίες τρύπες της φλογέρας: ΕΠΟΠ και φαντάροι, κυρίως).

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο 34 ΛΔΒ, όπως φαίνεται από τη δραματική επιστολή των ΕΠΟΠ. Η τήρηση των διαδικασιών και της ιεραρχίας αποδεικνύεται μόνο ένα μέσο καθυπόταξης των «κατωτέρων» προς τους «ανώτερους», επαρκές για να φορτώνει άπειρες ποινές στους ΕΠΟΠ σε μια μέρα, αλλά ποτέ ένα μέσο έκφρασης των παραπόνων του προσωπικού, που συνεχίζει να βιώνει μια αβίωτη κατάσταση.

Αυτού του τύπου οι αξιωματικοί-διοικητές μονάδων και υπομονάδων του ΕΣ είναι η περήφανη «αποτρεπτική δύναμη της εθνικής κυριαρχίας»; Να τους χαίρεστε κύριε Παναγιωτόπουλε, κύριε Καράμπελα, κύριε Ελευσινιώτη, κύριε Γκίνη και κύριε Ζιαζιά. Εξάλλου, γιατί τα προβλήματα των φαντάρων και των ΕΠΟΠ να είναι δικά σας προβλήματα, αφού έχετε να ασχοληθείτε με τις διαμάχες των καρεκλών σας;



Ακολουθεί η επιστολή των ΕΠΟΠ του 34 ΛΔΒ.

Εμείς από την πλευρά μας, θεωρούμε υπεύθυνο τόσο τον κάφρο διοικητή του 34 ΛΔΒ όσο και το σύνολο της ιεραρχίας, που συγκαλύπτει και υποθάλπτει τέτοιες συμπεριφορές.



ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ

(ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ)



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ: 6932 955437




«ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ  ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ, ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΛΕΟΝ, ΕΠΟΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΥΣΩΝΑ, ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΠΟΙΝΕΣ (70 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!).

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ  ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ; (ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΥΟ ΕΠΟΠ ΤΗΣ Β ΣΕΙΡΑΣ ΜΑΣ  ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΑΝ).

ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ! ΑΥΤΟΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΡΩΣΕΙ;



ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΠΟΠ 34ΛΔΒ.

ΔΡΥΜΟΣ/ΑΣΣΗΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου