Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η ΜΟΣΑΝΤ αποκαλύπτει συνομιλία Assad προς Putin: "Δώσε μου 2 μήνες για να τελειώσω με τους Ισλαμιστές"

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.debka.com, που πολλοί έμπειροι αναλυτές χρεώνουν στην Ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ, ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad εκτίμησε ότι ο συριακός Στρατός χρειάζεται δύο μήνες ακόμα για να καταπνίξει την εξέγερση.
Αυτά δήλωσε ο ηγέτης του αυταρχικού καθεστώτος σε μυστική τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin. Ο πρόεδρος της Συρίας ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του, την αλλαγή στην τακτική αντιμετώπισης των εξεγερμένων, ενώ επεσήμανε και την πρόσφατη αλλαγή της ηγεσίας του συριακού Στρατού. Πιο συγκεκριμένα ο Bashar Assad ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο ότι αντικατέστησε αριθμό αξιωματικών του συριακού Στρατού με νέους που προέρχονται από την φυλή του, τους Alawite. Οι παλιοί αξιωματικοί δεν έδειχναν να μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλο την εξέγερση ειδικότερα δε όταν έβλεπαν να αυξάνονται οι λιποταξίες και για αυτό τον λόγο αποστρατεύτηκαν με μία καλή σύνταξη. Τις θέσεις του κατέλαβαν νέοι αξιωματικοί από την παραστρατιωτική οργάνωση των Alawite την Shabiha οι οποίοι είναι πιο αποφασισμένοι να καταπνίξουν την εξέγερση. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση του Bashar Assad επέτρεψε την χρήση πιο ισχυρών στρατιωτικών μέσων για την αντιμετώπιση της εξέγερσης. Πιο αναλυτικά ο συριακός Στρατός μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί εκτεταμένα άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, πυροβολικό και επιθετικά ελικόπτερα για την εξουδετέρωση των εστιών αντίστασης των εξεγερμένων. Λόγω αυτής της εκτεταμένης χρήσης των παραπάνω μέσων αυξήθηκε και ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις τον τελευταίο καιρό φτάνοντας τους 120 νεκρούς την ημέρα κατά μέσο όρο και από τις δύο πλευρές.

Από αυτή την σκοπιά μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους αδυναμίας επίτευξης ιμπεριαλιστικού συμβιβασμού στο διεθνές συνέδριο της Γενεύης, στο οποίο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της επιμένουν σε εξαναγκασμό του Μπασάρ αλ-Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία. Το Associated Press επιρρίπτει τις ευθύνες για το ναυάγιο στη Ρωσία η οποία απαίτησε τόσες αλλαγές στο κείμενο που στο τέλος η ίδια η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση απέρριψε το σχέδιο ως «χάσιμο χρόνου» και «στερούμενο πάσης αξίας για τη χώρα». Το σχέδιο της Δύσης χρειαζόταν την υποστήριξη της Ρωσίας γι' αυτό αφαιρέθηκε από το τελικό κείμενο η παράγραφος που προέβλεπε ότι «όσοι έχουν συνεχή παρουσία και συμμετοχή που θα υπονομεύσει την αξιοπιστία της μετάβασης και θα θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα και την συμφιλίωση» δεν θα λάβουν μέρος στη διαδικασία. Το κείμενο αναφερόταν στον Ασαντ και το στενό του περιβάλλον αλλά οι Ρώσοι σύμμαχοί τους αντέδρασαν σθεναρά στην παράγραφο αυτή.
Επιπλέον, οι αντάρτες και οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία ανακοίνωσαν πως θα μποϊκοτάρουν την συνάντηση της αντιπολίτευσης στο Κάιρο, και πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντάς την ως "συνωμοσία" και κατηγορώντας τους συμμετέχοντες ότι υποχωρούν μπροστά σε ένα "ρωσο-ιρανικό" πρόγραμμα:
"Αρνούμαστε κάθε μορφή διαλόγου και διαπραγμάτευσης με τις συμμορίες δολοφόνων...και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβάλει στη Συρία και στο λαό της τα ρωσικά και ιρανικά σχέδια", υπογράφουν σε ανακοίνωσή τους ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός και "ανεξάρτητοι" αντικαθεστωτικοί. Οι αντάρτες και οι αντικαθεστωτικοί επικρίνουν ειδικά το ότι η συνάντηση αυτή "δεν αποδέχεται την ιδέα της ξένης στρατιωτικής επέμβασης για τη σωτηρία του συριακού λαού και αγνοεί το θέμα την δημιουργίας ζωνών αποκλεισμού υπό την προστασία της διεθνούς κοινότητας, των ανθρωπιστικών διαδρόμων, το αεροπορικό εμπάργκο και τον εξοπλισμό των ανταρτών".
Και ενώ το αίμα χύνεται ποτάμι καθημερινά, παράλληλα καταγράφεται μια τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων από τη μεριά της Τουρκίας, που εκμεταλλεύεται το γεγονός της κατάρριψης του κατασκοπευτικού της αεροσκάφους για να μετακινήσει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία, προκαλώντας την αντίδραση των Συριακού στρατού. Μετακινήσεις στρατευμάτων όμως σημειώνονται από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλά και από την Σαουδική Αραβία προς την Ιορδανία. Αναλυτές σημειώνουν ότι υπογράφηκε διάταγμα του Σαουδάραβα μονάρχη για την πολεμική προετοιμασία της χώρας και την προώθηση των στρατευμάτων στην Ιορδανία απ' όπου σκοπεύουν να επιτεθούν στην Συρία! Περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60 και Μ1Α2 Abrams, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων μεγέθους τάγματος και 6 Α/Α αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες κατευθύνονται προς την Ιορδανία! Η άφιξη των σαουδαραβικών στρατευμάτων στην Ιορδανία έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν την χώρα σε περίπτωση επίθεσης αντιποίνων των συριακών ενόπλων δυνάμεων, αφού η Ιορδανία θα είναι η βάση των αεροσκαφών που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τη no-fly-zone. Για τον λόγο αυτό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκονται και οι δυνάμεις της Ιορδανίας. Επίσης μαχητικά F-15 και Tornado GR4 της Σαουδαραβικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν σε βόρειες βάσεις της χώρας για να βρίσκονται εγγύτερα στην Συρία.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από τις εξελίξεις στο Ιράν που προχωρά σε εξοπλισμό των πολεμικών του πλοίων με πυραύλους και πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με πυραυλικά συστήματα, απαντώντας στην αυξημένη παρουσία των αμερικανικών στόλων στον Περσικό Κόλπο και στην κλιμάκωση του εμπάργκο της Ε.Ε. Κατά τις τριήμερες ασκήσεις, με την ονομασία "Μεγάλος Προφήτης-7", θα χρησιμοποιηθούν δεκάδες πύραυλοι, περιλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων Σαχάμπ-3, οι οποίοι ικανοί να πλήξουν το Ισραήλ ή αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, διευκρίνισε το IRNA επικαλούμενο ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του καθεστώτος που ελέγχει τις ιρανικές πυραυλικές δυνάμεις. Στις ασκήσεις θα εκτοξευτούν έξι τύποι ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, από τους μικρού βεληνεκούς (200 χλμ.) Σαχάμπ 1 και Φάτεχ 110 μέχρι τους Σαχάμπ 3, ικανούς να πλήξουν στόχους σε ακτίνα 2.000 χλμ., σύμφωνα με την ίδια πηγή. Επίσης, με μια κίνηση που αποδεικνύει το πόσο επίπλαστες είναι οι συμμαχίες στην περιοχή, το Ιράν εξέφρασε την αλληλεγγύη τους στο Συριακό καθεστώς και εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Άγκυρας με τον Αρχηγό της Αεροπορίας των Φρουρών της Επανάστασης πτέραρχο Amir-Ali Hajizadeh να δηλώνει ότι αν τουρκικά στρατεύματα εισέλθουν σε συριακό έδαφος οι βάσεις τους στην Τουρκία θα καταστραφούν.
Κεντρικός ο ρόλος της Σούδας σε ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία Η βασική εκτίμηση όλων των σημαντικών σχολιαστών είναι ότι μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι πολύ δύσκολο να εκδηλωθεί επίθεση στη Μ.Ανατολή, επαναλαμβάνοντας το εγχείρημα της Λιβύης. Εγχείρημα που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο η αδυναμία λήψης απόφασης στο Σ.Α. του ΟΗΕ, καθώς Κίνα-Ρωσία βάζουν βέτο. Όμως τα γεγονότα έχουν τη δική τους δυναμική και για αυτό η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων δεν αποτελεί μόνο επίδειξη ισχύος, αλλά και δείγμα προετοιμασίας εκδήλωσης επίθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύματα καταγράφουν ότι «οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την ανθρωπιστική κρίση στην Συρία όπως ονομάζουν την κατάσταση που υπάρχει εκεί. Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο». Σύμφωνα με τον τύπο "Η βάση της Σούδας θα παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση αμέσως μόλις ζητηθεί αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών. Ήδη η βάση με συμφωνία που είχε « περάσει» και από την βουλή επί υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε υπέρ- βάση για το ΝΑΤΟ. Η σχετική σύμβαση κυρώθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο με τον τότε Έλληνα υπουργό άμυνας να χαρακτηρίζει τη Σούδα σημαντικό στρατηγικό στόχο. Πρόκειται για την συμφωνία με την οποία η βάση της Σούδας μετατρέπεται σε σούπερ βάση και μάλιστα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα μέσα από τη συμφωνία τεχνητής διευθέτησης μεταξύ της διοίκησης των συμμαχικών δυνάμεων της Νάπολης και του ΓΕΕΘΑ σχετικά με την εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο λιμάνι της Σούδας".
Εμείς απαιτούμε: Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, σαν ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα. Να μην τηρηθεί καμία «συμβατική υποχρέωση» που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε πιθανό πόλεμο. Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ. Έξοδο τώρα από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου