Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σήμερα το πρωί, δεχτήκαμε κλήση στο τηλέφωνο της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων από τον συνταγματάρχη Πετρίδη, ο οποίος μας συστήθηκε ως διοικητής στρατονομίας, για να μας ζητήσει εξηγήσεις για το γράμμα καταγγελίας, που φιλοξενήσαμε από στρατευμένους, από το 585 ΤΠ (ΚΕΝ), στο Αργος Ορεστικό.




Από την μεριά μας, του συστήσαμε την προσοχή στην εφαρμογή των νόμων του κράτους, του ΣΚ 20-1 και των σχετικών διαταγών του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ

Τον καλέσαμε να εφαρμόσει τις πάγιες διαταγές του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ, καθώς και να σεβαστεί τις επιταγές της κοινωνίας, που αποτυπώνονται τελικά και σε ανάλογους κανονισμούς του κράτους και του στρατού, για την ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς και την εγκατάλειψη της λογικής επικίνδυνου και αντικοινωνικού ρατσισμού και εθνικισμού. Αυτού που τόσο ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία στο μετεμφυλιακό κράτος των χωροφυλάκων και των εξοριών.



Περιμέναμε από τη μεριά ενός στελέχους τα στρατονομίας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κοινωνικές του απόψεις, να εκφραστεί πραγματικό ενδιαφέρον για μια σειρά από ακραίες παραβιάσεις του στρατιωτικού κανονισμού και των διαταγών της ιεραρχίας (των οποίων την εφαρμογή έχει καθήκον - ιδίως λόγω της θέσης του - να εφαρμόζει), τη διερεύνηση των συνθηκών, και τη λήψη μέτρων αποκατάστασης αυτής της κατάστασης.

Όμως, ο κ. Πετρίδης δεν πιστεύει πως είναι αυτή η δουλειά του. Αντίθετα με ότι περιμέναμε, από τον κ. Πετρίδη δεχτήκαμε μόνο ύβρεις, υστερία και χυδαίες απειλές. Καταλαβαίνουμε πως ο εν λόγω συνταγματάρχης πιστεύει πως η δουλειά του είναι να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις διαταγές, τους κανονισμούς και το σύνταγμα της χώρας που υποτίθεται ότι υπηρετεί, να παραβιάζει κάθε νομική διαδικασία και να συγκαλύπτει αυτούς που παραβιάζουν κάθε τυπική διαδικασία, όντας μάλιστα αξιωματικός της στρατονομίας(!). Πιστεύει πως δουλειά του είναι να συγκαλύπτει τις ακραίες αυθαιρεσίες των αξιωματικών και να προάγει το εθνικιστικό μίσος και τη διαίρεση. Δεν ξέρουμε αν θεωρεί δουλειά του να ξαναβγάλει κάποτε τα τεθωρακισμένα μπροστά από πύλες πολυτεχνείων.



Είναι εμφανές ότι υπάρχει μια μερίδα αξιωματικών του ελληνικού στρατού, που θέλει να αναβιώσει - μέσα στο στράτευμα αλλά και όπου μπορεί – τα «καλά» μετεμφυλιακά χρόνια «των ταγμάτων ασφαλείας και των παρακρατικών τραμπούκων». Υπάρχει μια μερίδα αξιωματικών, που θέλει να διαπαιδαγωγήσει τη νεολαία στη νέα ΕΗΔ («εθνική ηθική διαπαιδαγώγηση») του εθνικισμού και του ρατσισμού, των αντικοινωνικών συμπεριφορών στους «κατώτερους» και της δουλικής υποταγής στους «ανώτερους» - είτε είναι αξιωματικοί, είτε είναι εργοδότες.



ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ



Το απόστημα από το αυγό του φιδιού, που θρέφει και θρέφεται από τον πιο βαθύ κρατικό μηχανισμό του φόβου και της καταστολής, πρέπει να σπάσει!

Πρέπει να γίνει σαφές, σε όσους επικαλούνται «το νόμο και την τάξη» ότι αυτού του είδους οι αυθαιρεσίες, αυτού του τύπου οι αξιωματικοί και αυτή ακριβώς η ατιμωρησία και η συγκάλυψή τους, με την ανοχή της δικαιοσύνης (στρατιωτικής ή μη) είναι τελικά, στο βαθμό που τακτικά επαναλαμβάνονται, το «πρόσωπο» του ελληνικού στρατού και κράτους. Τάσσονται εχθρικά απέναντι στην κοινωνία και προετοιμάζουν τις πιο βάρβαρες και αντι-ανθρώπινες καταστάσεις που απειλούν να εμφανιστούν στο έδαφος της κρίσης και της ανέχειας μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Από τη μεριά μας, δεν πρόκειται να φοβηθούμε από τους άνανδρους λεονταρισμούς του κάθε συνταγματάρχη Πετρίδη. Ούτε από την «τσάμπα μαγκιά» που προσπαθεί να μας επιβάλλει ο ίδιος με το βαθμό του και τη θέση. Αυτό για το οποίο αναρωτιόμαστε είναι με ποιου την άδεια εκτοξεύει αυτούς τους χαρακτηρισμούς και τις απειλές, ποιον πιστεύει ότι εκπροσωπεί με αυτές τις συμπεριφορές.



Δηλώνουμε, υπεύθυνα και σαφώς, ότι θα ενημερώσουμε ενδελεχώς κάθε αρμόδια αρχή, από το ΓΕΣ ως το ΥΠουργείο ΕΘνικής Αμύνης και τους βουλευτές των κοινοβουλευτικών κομμάτων και, φυσικά, το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο για την κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις και τις συνθήκες θητείας των στρατευμένων και του προσωπικού.

Το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό και εξαιρετικά για την ίδια την κοινωνία, τα δημοκρατικά της κεκτημένα, τα δικαιώματα της νεολαίας και των στρατευμένων.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν, να αποκαλύψουν και να τιμωρήσουν χαρακτηριστικά τους υπεύθυνους, διασώζοντας - έστω σε ένα βαθμό - την ουσία των δικαιωμάτων των στρατευμένων και των πολιτών, υπερασπίζοντας τα στοιχειώδη (που, δυστυχώς, δεν είναι πλέον αυτονόητα) δημοκρατικά κεκτημένα.



Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση - και υποχρεωμένους να τη λύσουν - τον υπουργό Π. Παναγιωτόπουλο, τους υφυπουργούς, Π. Καράμπελα και Δ. Ελευσινιώτη, τον Α/ΓΕΣ, Κ. Γκίνη, αλλά και τον μέχρι πρότινος, Κ. Ζιαζιά, τον Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο και το σύνολο της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Μια νέα περίπτωση συγκάλυψης δεν μπορεί παρά να καταστήσει σαφή τη συνενοχή των ανώτερων βαθμίδων της ιεραρχίας (πολιτικής και στρατιωτικής) σε αυτή την κατάσταση που επιβάλλουν αξιωματικοί στις ένοπλες δυνάμεις.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ: 6932 955437

2 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά. Γαμήσι στους ανήικους συνταγματάρχες. Έρχεται η ώρα που τα κεφάλια τους θα κάνουν πυραμίδα στα Άδανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι περιμένεις από το γαμόσκυλο τον Παναγιωτόπουλο; Πώς είναι δυνατό τέτοια ανθρώπινα σκουπίδια υπαλληλάκια του Κυριακού να κυβερνάνε τη χώρα; Θυμάστε την εκπομπή του Λεβέντη με τις πίτσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή