Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Χονγκ Κονγκ: Απεργία πείνας από 15χρονους μαθητές

http://www.newsbomb.gr

Χιλιάδες μαθητές με την στήριξη των γονέων τους διαδηλώνουν έξω από κυβερνητικά κτίρια του Χονγκ Κονγκ εκφράζοντας την αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στην νέα σχολική χρονιά μαθήματα «πατριωτισμού».


Γονείς και μαθητές αντιδρούν, δηλώνοντας πως πρόκειται για μια απόπειρα πλύσης εγκεφάλου και προπαγάνδας και οι κινητοποιήσεις τους εντείνονται καθώς μετά τις διαδηλώσεις και τα αντικυβερνητικά συνθήματα, μαθητές προχωρούν σε απεργία πείνας. Παιδιά ηλικίας ακόμα και 15 ετών, συμμετέχουν στην ακραία αυτή μορφή αντίδρασης, απαντώντας στο επιχείρημα κυβερνητικών αξιωματούχων πως τέτοιου είδους μαθήματα «είναι απαραίτητα για να αναπτύξουν οι νέες γενιές το αίσθημα εθνικής ταυτότητας».
«Προχωράμε σε απεργία πείνας γιατί η κυβέρνηση δεν ακούει την φωνή του λαού», δηλώνει ένας από τους διαδηλωτές που στο πλευρό του έχει εκατοντάδες συμμαθητές του που έσπευσαν να του συμπαρασταθούν στήνοντας σκηνές στο ίδιο σημείο για να στηρίξουν τον αγώνα του.
Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες αρχές, τα μαθήματα να ξεκινήσουν με προαιρετικό χαρακτήρα την Δευτέρα και μέχρι το 2016 να έχουν γίνει υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου