Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ προς Ιράν: "Αν σας επιτεθεί το Ισραήλ,μην χτυπήσετε βάσεις μας"!

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία πρόθεση να συμμετάσχουν σε μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν και αναμένει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία -σε περίπτωση που το Ισραήλ ενεργήσει μόνο του- δεν θα επιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους". Αυτό είναι το μήνυμα ανώτερων αξιωματούχων της Ουάσιγκτον προς Ιρανούς ομολόγους τους, μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Τις τελευταίες ημέρες, ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης φέρεται να έστειλαν αυτά τα μηνύματα προς το Ιράν, μέσω διπλωματών από δύο ευρωπαϊκές χώρες.

Αν οι πηροφορίες των ισραηλινών ευσταθούν δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ για την υπόθεση του Ιράν βαθαίνει.

Ενώ το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι οι Ιρανοί πλησιάζουν γρήγορα στο να αποκτήσουν τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων και ότι η χρήση βίας πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, οι ΗΠΑ επιμένουν ότι οι κυρώσεις και η διεθνής διπλωματία θα πρέπει να έχει περισσότερο χρόνος για να λειτουργήσει.

Η διαφωνία μεταξύ των δύο χωρών που τον Οκτώβριο θα κάνουν κοινή αντιπυραυλική άσκηση φάνηκε και στο σχόλιο του επικεφαλής Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Martin Dempsey, ο οποίος είπε την περασμένη Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να είναι "συνένοχοι" σε μια ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα έχει αποτύχει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου