Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Το «αποκαλυπτικό» χιούμορ των Φαντάρων!

 
Βασική αποστολή του Στρατού και της Υποχρεωτικής Στράτευσης είναι η μετατροπή ενός ειρηνικού πολίτη σε εν δυνάμει φονιά, που μάλιστα θα διαταχθεί να εξοντώσει έναν επίσης νέο άνθρωπο, προερχόμενο από τον κόσμο της εργασίας, υπερασπιζόμενος τα κρατικά συμφέροντα και της επιδιώξεις των πλουσίων. Μόλις το 1996, απειλήθηκε ελληνοτουρκικός πόλεμος με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων ζωών και ολοκληρωτική καταστροφή για μια βραχονησίδα, τα Ίμια, ακολούθησαν αγορές όπλων δεκάδων δις ευρώ που θα εξασφάλιζαν την «εδαφική ακεραιότητα»-και τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών και στρατιωτικών, ενώ σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεπουλά δεκάδες νησιά! 

 
Κρέας στα κανόνια τους λοιπόν, αλλά και διαμόρφωση μιας υποταγμένης-πειθαρχημένης-λοβοτομημένης προσωπικότητας είναι ο σκοπός του Στρατού! Για να μάθεις «να βαράς προσοχή σε κάθε ανώτερο», να κοιτάς την πάρτη σου και να γλύφεις τον κάθε πολιτικό-στρατιωτικό-εργοδότη, να παρακαλάς το βύσμα που σε εκμεταλλεύεται.
Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει η αμφισβήτηση, υπάρχει η συλλογική διεκδίκηση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Μια αντίληψη που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Όμως σε κάθε αυταρχικό και ισοπεδωτικό περιβάλλον ανθεί και κάτι άλλο, εξαιρετικά επικίνδυνο για το σύστημα εξουσίας.
Το Χιούμορ.
Το αιχμηρό Χιούμορ των συναδέλφων Φαντάρων βάζει στο στόχαστρο του του Παραλόγου τη Θητεία, την ίδια την ουσία της Υποχρεωτικής Στράτευσης. Επιτίθεται στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και τον πολεμικό παροξυσμό, αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες, αποδομεί την ιεραρχία, ελέγχει τα στελέχη και αποκαλύπτει τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής.
Ας τους δώσουμε το λόγο, δημοσιεύοντας τις ατάκες φαντάρων στο twitter:
- Όσο χαζός και αν είσαι, στον στρατό αν έχεις γυαλισμένα άρβυλα και χτυπάς σωστά προσοχή είσαι ένας μικρός επιστήμονας.
- Αν ήξεραν οι μαμάδες τι φαΐ πετάμε στο στρατό, δεν θα τολμούσαν ποτέ να πούνε την ιστορία με τα πεινασμένα παιδάκια στην Αφρική.
- Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, που αν μπουκάρουν εχθροί το πρωί από την κεντρική πύλη, εμείς θα το μάθουμε από τις ειδήσεις των 8.
- Σήμερα μάθαμε να στρώνουμε κρεβάτια στρατιωτικά. Ήταν τα 30 πιο άσχημα χαραμισμένα λεπτά της ζωής μου. Κι έχω παρακολουθήσει και κέρλινγκ.
- Μεγαλύτερος φόβος και απ' το να ξεμείνεις από σφαίρες στον πόλεμο είναι να ξεμείνεις από μπαταρία κινητού στο «Γερμανικό».
- Παραδόξως η πρώτη μας βολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν σκοτώθηκε κανείς μας.
- Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε άδεια απ' τον στρατό από το γεγονός ότι είμαι σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους και κανείς δεν κλάνει.
- Ο ταξίαρχος μας προέτρεψε να τρώμε γερό πρωινό. Το άκουσαν αυτό το βουτυράκι και η μία μαρμελαδίτσα που δικαιούμαστε και πέθαναν στα γέλια.
- Είμαι πλέον σίγουρος ότι όλες τις διαδικασίες στον στρατό τις σχεδιάζει μια επιτροπή που αποτελείται από άτομα που δεν μιλιούνται μεταξύ τους.
- Η συντήρηση των οχημάτων γίνεται με το παραδοσιακό σύστημα «ανοίγω καπό, κοιτάω χωρίς να καταλαβαίνω Χριστό και σχολιάζω "όλα φαίνονται οk".
- Η μονή πολιτική συζήτηση που έχει λογικά επιχειρήματα στον στρατό είναι η διαμάχη για το αν η Ράπτη είναι καλύτερη γκόμενα απ' την Καϊλή.
- Τέλειωσε η στρατιωτική μας εκπαίδευση, που σημαίνει ότι αποκτήσαμε το δικαίωμα να βλέπουμε πολεμικές σκηνές και να λέμε «σιγά το πράγμα».
- Κάθε φορά που βιώνω ένα deja-vu φρικάρω στη σκέψη ότι υπάρχει μια πιθανότητα να μ' έχουν πιάσει κορόιδο και να έχω ξαναπάει στρατό.
-Είμαι τόσο άτυχος που είμαι βέβαιος πως σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα η στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί.
- Πληρωθήκαμε σήμερα τον μισθό Μαΐου. Το νέο προκάλεσε ανακούφιση στους οίκους αξιολόγησης, στο Χρηματιστήριο του Τόκιο και στον καψιμιτζή μας..
- Τρίτη μέρα νυχτερινών πολεμικών ασκήσεων εκτός στρατοπέδου και δεν πιάστηκε κανένας μας αιχμάλωτος. Το λες και επιτυχία.
- Κάθε φορά που ακούω για το Τάγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου φαντάζομαι κάποιον φαντάρο σ' ένα γραφείο να παίζει τάβλι μέσω ίντερνετ μ' έναν Τούρκο
- Σ' ένα παράλληλο, αθώο και σουρεαλιστικό σύμπαν μπουκάρουμε στην Τουρκιά, ξεστρώνουμε τα κρεβάτια τους και γεμίζουμε γόπες το προαύλιό τους.

- Έχω φάει τόσες ώρες με μια σκούπα στο χέρι, που αν χρειαστεί να λύσουμε τις διάφορες μας με τους Τούρκους, ελπίζω να το κάνουμε στο κέρλινγκ.
- Απ' ό,τι έχω καταλάβει, σε περίπτωση πόλεμου θα 'μαι ο κομπάρσος σε ταινία δράσης που σκοτώνεται στο πεντάλεπτο, χωρίς να μάθουμε καν το όνομά του.
- Σύμφωνα με την άσκηση ετοιμότητας, σε περίπτωση συναγερμού φορτωνόμαστε τα πάντα και προσευχόμαστε να έχουμε δεχτεί επίθεση απ' το Λιχτενστάιν.
- Αν συνεχιστεί κι άλλο η οικονομική κρίση, στο πεδίο βολής θα σχηματίζουμε όπλο με τα χέρια μας και θα φωνάζουμε «πίου-πίου».
- Κάποιοι επιλοχίες μας είναι τόσο ταγάρια, που θα φοβόμουν να τους αναθέσω ακόμα και τη διοίκηση του στρατού των playmobil μου.
- Αν πεις «να 'χαμε ένα σάντουιτς με καλαμάκι και λίγο κασέρι» μπροστά σ' έναν Σαλονικιό κι έναν Αθηναίο, θα μαλώνουν μέχρι να λήξει η θητεία τους.

Τις ατάκες αυτές τις στέλνουμε στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους που άμεσα πρόκειται να καταταγούν και τους προτείνουμε:
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ!
Ελάτε να παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα μας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε στιγμή δίπλα στους φαντάρους για να δώσει κουράγιο, να ακούσει τις καταγγελίες και να τις δημοσιεύσει, να απαιτήσει την παρέμβαση των υπευθύνων για να αντιμετωπιστούν οι αυθαιρεσίες και τα προβλήματα.
Πείτε όχι στον Ατομισμό και το Βύσμα. Μην αποθαρρύνεστε. Μην σκύβετε το κεφάλι.
Μόνο ο Συλλογικός Αγώνας αποτελεί απάντηση στα κοινά μας προβλήματα και μπορεί να υπερασπιστεί τα Κοινά μας Δικαιώματα.
Για αυτό τρέμουν τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Για αυτό βάζουν στεγανά και δε θέλουν τη Δημοσίευση των Καταγγελιών της βάναυσης χακί καθημερινότητας.
Αμφισβητήστε τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου