Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ RACHEL CORRIE
Στις 28 Αυγούστου 2012, το ισραηλινό δικαστήριο της Χάιφα και ο δικαστής Γκέρσον απέρριψαν τη μήνυση που είχε κατατεθεί από την οικογένεια της Rachel Corrie, της 23χρονης αμερικανίδας που σκοτώθηκε από μια στρατιωτική μπουλντόζα το 2003, ισχυριζόμενοι ότι ο θάνατος της ήταν ένα ατύχημα για το οποίο η ίδια ήταν υπεύθυνη και - ακόμα περισσότερο - ότι δεν υπήρχε απόδειξη ότι οι στρατιώτες ενήργησαν με σκοπό να την βλάψουν ή με εγκληματική αμέλεια. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο θάνατος της Corrie σημειώθηκε κατά την προσπάθειά της να εμποδίσει την επιχείρηση κατεδάφισης από τον ισραηλινό στρατό 1.700 παλαιστινιακών σπιτιών στη Γάζα, που άφησε τελικά άστεγους 17.000 Παλαιστίνιους.

Τελικά, είναι ξεκάθαρο. Ο κοινουβουλευτικός ολοκληρωτισμός χρησιμοποιεί παρόμοια άθλια μέσα για να δικαιολογήσει τα κρατικά εγκλήματά σε κάθε γωνιά της γης. Τα ίδια μέσα χρησιμοποιούνται για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, για τα εγκλήματα πολέμου, για τις κρατικές αυθαιρεσίες. Κοινός παρονομαστής είναι η επίθεση στον εσωτερικό εχθρό.
Η επίθεση είναι συνεχής ενάντια σε όσους αγωνίζονται. Είναι η ίδια ιστορία είτε πρόκειται για τις δολοφονίες των αγωνιστών από ισραηλινούς κομάντο πάνω στα πλοία του «Στολίσκου της Ελευθερίας», είτε πρόκειτα για τις σφαίρες που χρέωσε ο κινέζικος στρατός στους συγγενείς αυτών που σκότωσε στην πλατεία Τιεν-Αν-Μεν, είτε για τις απαλλακτικές αποφάσεις για τα ΝΑΤΟϊκά εγκλήματα σε Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, είτε ακόμα για την συγκάλυψη της αστυνομικής θηριωδίας στην Ελλάδα και αλλού.
Ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε από το ισραηλινό κράτος, σε συνέπεια με τους δολοφονικούς του σκοπούς, να χρεώσει την οικογένεια της Corrie τα έξοδα κίνησης της μπουλντόζας που την σκότωσε.
Ως Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση προσβάλλει την ίδια τη Rachel Corrie και την οικογένειά της. Αποτελεί συνέχεια της διαρκούς βαρβαρότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους, της λιτότητας και της καταστολής ενάντια στους Ισραηλινούς, της επικίνδυνης επιθετικότητας και των απειλών πολέμου στη Μ. Ανατολή και την Α. Μεσόγειο, της εκδικητικότητας ενάντια στους φυλακισμένους ισραηλινούς συντρόφους, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού ενάντια στους παλαιστίνιους.
Μαζί με το τουρκικό, το ελληνικό και το κυπριακό κράτος η ισραηλινή κυβέρνηση διεξάγει ήδη νέους πολέμους ενάντια στους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τους αγωνιστές της περιοχής.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει τη μάχη σε Ελλάδα και Ισραήλ ενάντια στη στρατηγική τους συνεργασία, όχι μόνο στο όνομα της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό αλλά και για τα κοινά τους συμφέροντα, το κοινό τους μέλλον, τις κοινές τους ελπίδες. Είναι καιρός, η αριστερά να διακόψει κάθε σχέση - εθιμοτυπική ή μη - με εκπροσώπους του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και να αγωνιστεί για την ανατροπή των καθεστώτων της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου