Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στο διωκόμενο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

http://intifadagr.wordpress.com


Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια ποινικοποίησης του φρονήματος με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Ν.Α., μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, λόγω των καταγγελιών της Επιτροπής. Η ποινικοποίηση των αγώνων για την υπεράσπιση δικαιωμάτων, η προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των αγωνιστών δεν είναι μεμονωμένη και αφορά όλα τα κοινωνικά κινήματα.

Άλλωστε με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, μας ενώνουν τα κοινά αισθήματα αλληλεγγύης προς τους ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης. Επίσης το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έχει εκφραστεί ενάντια στην ελληνο-ισραηλινή στρατιωτική συμμαχία και γενικά στις σχέσεις με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Τον διωκόμενο αγωνιστή Ν.Α. τον γνωρίζουμε από τις κοινές διεθνιστικές μας πρωτοβουλίες. Του εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Απ' ότι φαίνεται στους καιρούς της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας, η οποία επεκτάθηκε και σε αστυνομικό επίπεδο με την επίσκεψη Δένδια, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές και τις μεθόδους των ισραηλινών αρχών. Η ποινικοποίηση της ενασχόλησης με τους στρατευμένους (όπως στην περίπτωση της οργάνωσης New Profile), η ποινικοποίηση του φρονήματος (π.χ. με την νομοθετική ποινικοποίηση των καλεσμάτων για μποϊκοτάζ), η παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών κοινωνικών αγωνιστών, πρακτικές που εφαρμόζονται από το ισραηλινό απαρτχάιντ, φαίνεται πως υιοθετούνται πλέον και από το ελληνικό κράτος.

Άμεση παύση της δίωξης του μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου