Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στη Σύμη - Αναφορές για πυρά από το λιμενικό

 

Σκάφος που μετέφερε 38 μετανάστες βούλιαξε στη Σύμη ύστερα από καταδίωξη από το λιμενικό.
Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως το λιμενικό άνοιξε πυρ, χωρίς να αποκλείουν η βύθιση του σκάφους να προήλθε από τα πυρά. Από την πλευρά το λιμενικό σε ανακοίνωσή δεν αναφέρει πυροβολισμούς και υποστηρίζει πως «το σκάφος μετά από επικίνδυνους ελιγμούς προσέκρουσε στα βράχια και βυθίστηκε».

Το σκάφος επιχείρησε τα ξημερώματα της Τρίτης αρχικά να προσεγγίσει την Αγία Μαρίνα στη Σύμη, ώστε να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι μετανάστες, ωστόσο εντοπίστηκε από το λιμενικό και ακολούθησε καταδίωξη.

Τελικά οι 38 μετανάστες και ο αλλοδαπός διακινητής όπως αναφέρει το λιμενικό «περισυνελέγησαν από από θάλασσα και ξηρά, επιβιβάσθηκαν στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και οδηγήθηκαν σε χώρο πλησίον λιμένα Σύμης, όπου παραμένουν φρουρούμενοι. Ο 23χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη και κρατείται προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης».

Επίσης σήμερα τα ξημερώματα όπως αναφέρεται από το Λιμενικό «συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός διακινητής που αποβίβασε κοντά στις ακτές της νήσου Φαρμακονησίου 16 άτομα με πλαστική λέμβο». «Η λέμβος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση», προσθέτει το λιμενικό στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου