Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ-ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΣ!

 
Την ίδια στιγμή που η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ διώκεται για «συκοφαντική δυσφήμιση», γιατί δημοσίευσε επιστολές φαντάρων που αποκάλυπταν τα καψόνια-την προσβλητική συμπεριφορά των στελεχών και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν το 2009 στο ΚΕΝ Κοζάνης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου τρομοκράτησης και φρονηματισμού, στις ένοπλες Δυνάμεις γίνεται το έλα να δεις. Η μάχη του βύσματος και των κομματικών στρατών λαμβάνει ακραία χαρακτηριστικά. Ήδη οι κρίσεις των αξιωματικών, οι τοποθετήσεις σε θέσεις του εξωτερικού και οι μεταθέσεις έχουν δημιουργήσει εντάσεις σε όλα τα επιτελεία, ενώ ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς, Αρχηγός ΓΕΣ, παραιτήθηκε, φέροντας σε δύσκολη θέση τον ΥΕΘΑ Π.Παπαγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Π.Καράμπελα, με τις παρεμβάσεις των οποίων αναμετρήθηκε.

Η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που θα σώσει τη χώρα από τα αδιέξοδα που δημιούργησε το προηγούμενο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης τω κερδών των πλουσίων, πτωχοποιώντας τον εργαζόμενο λαό και ξεπουλώντας-χαρίζοντας όλο τον κοινωνικό πλούτο σε Έλληνες και ξένους μεγαλοκαρχαρίες. Που απαρτίζεται από τα κόμματα της μίζας, των σκανδάλων, των ελλειμμάτων και της εξυπηρέτησης του επιχειρηματικού κόσμου και της Εκκλησίας, ακόμη και τώρα, συνεχίζει την ίδια άθλια ταξική πολιτική. Ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, έχει κατορθώσει να κάνει τόσα πολλά, μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
Σε ένα διάλλειμα των επαφών του με το Ισραήλ, όπου διαβουλεύτηκε την αγορά όπλων και την ελληνική διάσταση στην επίθεση στο Ιράν, πρόλαβε να προσθέσει στον κατάλογο των «λαμπών» του έργων στις Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο, τις εξής καινοτόμες προσπάθειες, που ασφαλώς αποδεικνύουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά περί «εκσυγχρονισμού και διαφάνεια». Σε σχετικό δημοσίευμα, με τίτλο «Κόλαση στις μεταθέσεις του Ναυτικού!» διαβάζουμε: «Αλλάζουν παράνομα τις αποφάσεις του ΓΕΝ! Και τα μαγειρέματα στις μεταθέσεις του ΠΝ συνεχίζονται. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η χώρα βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο και εξακολουθούν να λειτουργούν με την μικροκομματική επικίνδυνη νοοτροπία που μας οδήγησε στην παρακμή. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Α/ΓΕΝ στο εξωτερικό πολιτικοί παράγοντες του ΥΕΘΑ και συνεργάτες του Π. Παναγιωτόπουλου, για να αλλάζουν τις ήδη κοινοποιημένες στο μόνιμο προσωπικό ετήσιες μεταθέσεις παράνομα και καταχρηστικά! Πως γίνεται το “κόλπο”; Οι σύμβουλοι επικοινωνούν με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για τους οποίους ενώ υπήρχε κομματικό ενδιαφέρον δεν ικανοποιήθηκαν, λόγω της θύελλας που ξέσπασε μετά από την παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά και τους “συμβουλεύουν” να κάνουν «ενδικοφανή προσφυγή» με αστεία επιχειρήματα και δικαιολογίες ώστε να ακυρωθεί η μετάθεση τους ή και να αλλάξει ακόμη!Ενώ αυτές οι προσφυγές θα έπρεπε να κηρυχθούν ΑΒΑΣΙΜΕΣ και να απορριφθούν την ίδια στιγμή αφού και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δεν τόλμησαν από μόνοι να τις κάνουν, κρίνονται ΒΑΣΙΜΕΣ κατά παράβαση του νόμου και με παρέμβαση, αγνοώντας κάθε έννοια δικαίου.Οι πιέσεις που ασκούνται γι’ αυτές τις παρανομίες είναι αφόρητες και προς όλες τις κατευθύνσεις ακόμη και προς τον Νομικό Σύμβουλο του Επιτελείου. Να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι μεταθέσεις των Γιατρών και των Νοσηλευτών από τον Υ.ΕΘ.Α αφού παραμένουν στο Στρατιωτικό του Γραφείο ώστε να γίνουν αλλαγές, όπως είχε γίνει και με τις μεταθέσεις του Εξωτερικού. Όλο το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού γνωρίζει αυτές τις μεθοδεύσεις και είναι σε αναβρασμό αφού καταλύεται ακόμη μία φορά κάθε έννοια αξιοκρατίας και ισονομίας.
Τι θα κάνει ο Α/ΓΕΝ;»
Όμως οι άθλιες παρεμβάσεις και ο κομματικός έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν και άλλα να πουν και να πράξουν. Νεότερο δημοσίευμα με τίτλο "Φωτογραφική τροπολογία" κάνει άνω κάτω τις ΕΔ. Ποιοι ευνοούνται, ποιοι θίγονται», αποκαλύπτει ότι: «Ανατροπή της στρατιωτικής ιεραρχίας των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από φωτογραφική τροπολογία στον ν. 3883/2010 . Το θέμα το οποίο έχει προκύψει είναι η εφαρμογή της παρ. 6 του Άρθρου 110 του Ν. 3978/11 η οποία και αναφέρει τα εξής: Στην παράγραφο 2 του άρθρου 91 του ν. 3883/2010 (Α΄ 167), μετά το πρώτο εδάφιο προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής: «Ειδικότερα για όσους εκ των ανωτέρω προέρχονται από παραγωγικές σχολές του ΠΝ, ο χρόνος των υποπαραγράφων β και γ της παραγράφου 8 του όρθρου 5 του ν. 2439/1996 (Α΄ 219) υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μονίμου Αξιωματικού πέρα από τα δεκατρία (13) έτη από την κατάταξη τους". Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Onalert, στρατιωτική πηγή: "Η παραπάνω ΄΄φωτογραφική΄΄ ρύθμιση, η οποία αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Συντάγματος, δεδομένου ότι προβλέπει το συνυπολογισμό του παραπάνω χρόνου ως χρόνου υπηρεσίας από την ημέρα κατάταξης μόνο για τους προερχόμενους από τις παραγωγικές σχολές του πολεμικού ναυτικού, ενώ για τους προερχόμενους από τις άλλες παραγωγικές σχολές του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας εξακολουθεί να ισχύει ως εναρκτήριος χρόνος υπολογισμού των 13 ετών η ημεροχρονολογία αποφοίτησής τους (συμφώνως με την παρ.9 του 2439/96). Δηλαδή στους τελευταίους (του ΣΞ κ της ΠΑ) δεν προσμετρούνται τα 2 έτη της Σχολής. Αυτό απλά σημαίνει ότι κάποιος Υποπλοίαρχος του ΠΝ για να προαχθεί στον βαθμό του Πλωτάρχη απαιτούνται 30 έτη συνολικής υπηρεσίας ενώ για τους Λοχαγούς και Σμηναγούς για να προαχθούν σε ταγματάρχες - Επισμηναγούς αντίστοιχα απαιτούνται 32 έτη συνολικής υπηρεσίας. Η παραπάνω διακριτική μεταχείριση των προερχομένων από το ΠΝ σε σχέση με τους προερχόμενους από τις άλλες παραγωγικές Σχολές του ΣΞ και της ΠΑ είναι παράνομη και πρέπει να εξαλειφτεί με το να ισχύσει η ρύθμιση για όλους γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένη και με τις μισθολογικές απολαβές"».
Η κυβέρνηση, με την πολιτική επιλογή να διαχωρίσει τους Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς σε Μάχιμους και Μη Μάχιμους προκάλεσε θύελλα, αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει τον πολιτικό χρόνο που απαιτείται για να επιβληθούν και λειτουργήσουν οι αλλαγές, κατανοεί το βάθος των αντιδράσεων και το πολιτικού κόστος, άρα επιχειρεί να διασπάσει το μέτωπο όσων βγαίνουν στους δρόμους και εν προκειμένω να εξαγοράσει τα στελέχη του Π.Ν. που πρωτοστατούν!
Και να φανταστεί κανείς ότι όλοι αυτοί, στρατιωτικό και πολιτικό κατεστημένο, σκίζουν τα ρούχα τους όταν ακούν για Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Είναι όλοι αυτοί που υποκριτικά μιλούν για πειθαρχία-ιεραρχία-αξιοκρατία-ισονομία κλπ. κλπ. κλπ. που απλώς μεταφράζονται σε απαίτηση των κυρίαρχων οι φαντάροι να σκύβουν το κεφάλι, να είναι υποταγμένοι, να δουλεύουν τσάμπα και να είναι οι αναλώσιμοι της πρώτης γραμμής.
Μήπως τελικά η απαίτηση για την περιφρούρηση των στεγανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, η δίωξη της αμφισβήτησης, της συλλογικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων, η επιχείρηση καταστολής των ριζοσπαστικών blog και σάιτ αποσκοπεί στην περιφρούρηση της ασυδοσίας-της αυθαιρεσίας-της παρανομίας του πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου. Στην ανεμπόδιστη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών του επιλογών που αυξάνουν τα κέρδη του αστικού κόσμου, αλλά πετούν τους εργαζόμενους στον κοινωνικό όλεθρο και απειλούν με πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς;
Η ανάγκη ανάπτυξης ενός Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό προβάλλει έντονα περισσότερο από ποτέ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου