Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΜΕ ΓΡΑΜΜΗ DEFENCENET.GR ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ "ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Ο Αντιστράτηγος Κωσταράκος έγινε γνωστός όταν επιλέχθηκε από τον πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη, μετά την παράκαμψη και αποστρατεία δεκάδων ικανών αξιόλογων ανώτατων αξιωματικών, ως αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί ακριβώς θεωρήθηκε ο άνθρωπος που υπάκουα και απαράκλητα θα εφάρμοζε τις κυβερνητικές αποφάσεις και μάλιστα θα τις κάλυπτε με τον υπηρεσιακό του ρόλο. Όταν έγιναν οι κρίσεις επί υπουργίας του νέου ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου πολλοί πίστευσαν ή έλπισαν ότι θα πάει σπίτι του και η τάξη θα αποκατασταθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.  Ο Αντιστράτηγος όμως Κωσταράκος παρέμεινε στη θέση του καθώς κρίθηκε και εκτιμήθηκε ότι τα προσόντα που του αναγνώρισε ο Π.Μπεγλίτης ήταν απαραίτητα και στην νεά συγκυβέρνηση.

Γρήγορα αποδείχτηκε γιατί. Παρά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τις προεκλογικές υποσχέσεις η κυβέρνηση Σαμαρά εφαρμόζει στο ακέραιο το σύνολο της ταξικής πολιτικής. Μισθοί και επιδόματα μπήκαν στο στόχαστρο, με αποτέλεσμα ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις να φαντάζει η μόνη διέξοδος. Οι δρόμοι τςη Αθήνας και αρκετών αστικών κέντρων γέμισαν από χιλιάδες στρατιωτικούς, σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση τους, πρόκριμμα των επόμενων αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
Ήρθε επομένως για την κυβέρνηση η ώρα της καταστολής. Μετά τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις επαναλαμβανόμενες ασκήσεις της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης, ο Κωσταράκος έβγαλε το σπαθί του και ετοιμάζεται να πάρει τα κεφάλια των αγωνιζόμενων αξιωματικών.
Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί τη χυδαία φρασεολογία και τα ποταπά επιχειρήματα του  defencenet.gr και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ! Πλέον "Όποιος διαμαρτύρεται με στολή τιμωρείται"!
Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία «Ο Α/ΓΕΕΘΑ με έγγραφό του βάζει "πάγο" στις διαμαρτυρίες στρατιωτικών με στολή και ανοίγει "μέτωπο" με τους στρατιωτικούς που έχουν την άποψη της διαμαρτυρίας με στολή. Στο έγγραφό του ο στρατηγός Κωσταράκος, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το φαινόμενο της εμφάνισης στρατιωτικών με τη στολή σε εκδηλώσεις που έχουν τη μορφή διαμαρτυρίας και επισημαίνει ότι πρόκειται για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο και καλεί όλους τους διοικητές να εφαρμόζουν πιστά τον κανονισμό σ΄ ότι αφορά την πειθαρχική δίωξη όσων παραβαίνουν αυτές τις διαταγές. Το έγγραφο Κωσταράκου αποτελεί ουσιαστικά την κήρυξη πολέμου με το "χακί κύμα διαμαρτυρίας" που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα. Που θα βγάλει και αυτός ο "πόλεμος"; Ένα είναι βέβαιο. Το έγγραφο Κωσταράκου έρχεται λίγες ώρες μετά από την διαταγή για τη διενέργεια ΕΔΕ εναντίον αστυνομικού. Κι αυτό δείχνει ότι η επιλογή για αντιπαράθεση με στρατιωτικούς και αστυνομικούς είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή». 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ-Θέμα: Προσωπικό - Διοικητικά

         1. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο Στρατιωτικοί να συμμετέχουν
σε δημόσιες μη υπηρεσιακές εκδηλώσεις - συχνά με τη μορφή διαμαρτυρίας και μάλιστα
υπό τηλεοπτική κάλυψη - με στολή παραποιημένη, ατημέλητη ή ελλειπή, γεγονός που
συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και επιπλέον αμαυρώνει την εικόνα των Ενόπλων
Δυνάμεων στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.

         2. Για την εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, καλούμε τα στελέχη να
αναλογιστούν τις επιπτώσεις στην πειθαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων από τέτοιου είδους
ένστολη συμμετοχή σε ενέργειες αυτής της μορφής.

         3. Από τις διοικήσεις όλων των κλιμακίων απαιτώ την απαρέγκλιτη εφαρμογή των
σχετικών επί του θέματος στρατιωτικών νόμων και κανονισμών, εξαντλώντας την πειθαρχική
δικαιοδοσία τους επί εκείνων που θα αγνοήσουν ή θα παραβούν τις διαταγές.

         4. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι αναμφισβήτητα δύσκολες καταστάσεις τις
 οποίες διερχόμαστε, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία και άλλοθι για ενέργειες που
 έρχονται σε πλήρη αντίθεση τόσο με την ισχύουσα θεσμική στρατιωτική δεοντολογία όσο
και με τον κώδικα τιμής και αξιών που χαρακτηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με την
στρατιωτική πειθαρχία.

         5. Τα Γενικά Επιτελεία παρακαλούνται όπως ενημερώσουν άμεσα το προσωπικό τους,
 για την πιστή τήρηση των παραπάνω. 
Ο Αντιστράτηγος Κωσταράκος με αυτή του την αυταρχική κίνηση βρήκε τους τιμητές και υπερασπιστές που του αξίζουν: τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που αποδεικνύει ότι είναι ενάντια στους Στρατιωτικούς, αποτελεί ουσιαστικά μια φασιστική οργάνωση που υπερασπίζει την ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-Εργοδοτών.
Γράφει ο «ΣΤΟΧΟΣ»: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!! ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ... ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ Ο ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ...!!!» (25/9/12) ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ... ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΧΑΡΗ (ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...) ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ... ΚΛΕΙΣΕ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΤΟΥΊΤΕΡ, ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.                                    "ΣΤΟΧΟΣ"
Εμείς πιστεύουμε ότι οι στρατιωτικοί δε πρέπει να καμφθούν, αλλά να κλιμακώσουν τους αγώνες για τα δικαιώματα τους και κυρίως να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν και για ποιον το κάνουν, ποιος ο ρόλος τους στις συγκλονιστικές και ακραίες εξελίξεις που ζούμε και θα ζήσουμε.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com
Αναδημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση του defencenet.gr Τα συμπεράσματα δικά σας!
Αξιωματικοί των ΕΔ ή συνδικαλιστές με τζιν; (βίντεο) 10-09-2012 18:04:47




Αρνητική εντύπωση στην κοινή γνώμη προκαλεί η εμφάνιση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνέντευξη Τύπου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι εκπρόσωποι των στρατιωτικών.
Ειδικά κακή εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση του... αντισυνταγματάρχη (!) Α. Τσουκαράκη ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ενδεδυμένος με το πάνω μέρος της κανονικής στολής του και με τα διακριτικά του αντισυνταγματάρχη του ΕΣ και από κάτω φορούσε τζην και αθλητικά παπούτσια!
Τι άλλο θα δούμε ακόμη!
 Οι εκπρόσωποι του ΣΥΣΜΕΔ και της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ απευθύνθηκαν στα ΜΜΕ ως και αντιπροσώπευαν το σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από όσο είναι γνωστό τόσο ο ΣΥΣΜΕΔ όσο και η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των δεκάδων χιλιάδων εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων παρά μόνο όσους έχουν εγγραφεί σε αυτές τις ενώσεις. 
Επομένως η παρουσίαση των προέδρων των δύο αυτών ενώσεων ως συνδικαλιστικών εκπροσώπων  του συνόλου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων  μάλλον ατυχής θα έπρεπε να χαρακτηριστεί.
Οι πρόεδροι των δύο ενώσεων δήλωσαν ότι οι στρατιωτικοί είναι ανυποχώρητοι στη διακύβευση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, στο "ραγαδισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας", στην με οποιοδήποτε τρόπο, παραχώρηση συνταγματικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στους δανειστές, στην κλαδική επαγγελματική διάσπαση, στον εμπαιγμό στην καλλιέργεια φόβου, απάθειας και υποταγής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους οι πρόεδροι των ενώσεων καλούν του Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία διαδήλωση στις 12 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. 
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας την εφαρμογής του αποτυχημένου πειράματος του συνδικαλισμού - που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια της χώρας - και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Την ίδια στιγμή οι πρόεδροι των ενώσεων θέλοντας προφανώς να προκαλέσουν τα αντανακλαστικά φόβου του ελληνικού λαού αφήνουν να αιωρείται στον αέρα και η πιθανότητα η κυβέρνηση να επιθυμεί να ιδιωτικοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.  
Παρά το γεγονός ότι όντως τα οικονομικά μέτρα πλήττουν  τις Ένοπλες Δυνάμεις οδηγώντας πολλούς εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς σε οικονομική εξαθλίωση, η πρωτοβουλία των συγκεκριμένων αξιωματικών και υπαξιωματικών όπως παρουσιάζεται δεν συνάδει με την θέση, τον ρόλο και την αποστολή των Ελλήνων Αξιωματικών και γενικά του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Το στέλεχος των ΕΔ έχει μία αποστολή την προστασία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού από
εξωτερικές απειλές. Δυστυχώς πρωτοβουλίες σαν και αυτές προσφέρουν πολύ καλή υπηρεσία στους εχθρούς του Έθνους και πολύ κακή υπηρεσία στο Έθνος.
Οι εικόνες αυτές  με τους αξιωματικούς να δίνουν συνέντευξη τύπου δεν ταιριάζουν σε ένα συντεταγμένο στρατιωτικό σώμα αλλά σε ένα σκορποχώρι όπου ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί όποιον αυτός νομίζει.
Ο δρόμος του Έλληνα στρατιώτη είναι ή πρέπει να είναι μοναστικός και ο ίδιος μονάζει στην ιερά μονή που λέγεται "Ελλάδα"   και "καθήκον" και αυτή είναι μία απόφαση που ενσυνείδητα την λαμβάνει όταν αποφασίζει να ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.  
Όλες οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες είναι εκ του πονηρού. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου