Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ..‏

Ελ Αραμπίγια : Τους Τούρκους πιλότους τους σκότωσε η Συρία
Το τηλεοπτικό δίκτυο Ελ Αραμπίγια δημοσίευσε ¨άκρως απόρρητα¨ έγγραφα που φέρεται να ανήκουν στην συριακή υπηρεσία πληροφοριών. Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε από τους Σύριους αντικαθεστωτικούς, οι δύο Τούρκοι του μαχητικού αεροπλάνου που κατέπεσε στις 22 Ιουνίου, βρέθηκαν σώοι από τον συριακό στρατό. Οι πιλότοι δέχτηκαν συμπεριφορά ¨αιχμαλώτων πολέμου¨ και ότι με εντολή [ου λέγεται πως ήρθε από την Μόσχα σκοτώθηκαν με ¨φυσικό τρόπο¨ και τα πτώματα τους τοποθετήθηκαν στη θάλασσα !


Η είδηση που δημοσιεύτηκε στην τηλεόραση του Ελ Αραμπίγια με έδρα το Ντουμπάι, που είναι μέλος του ομίλου MBC που συνδέεται με την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, φέρεται να στηρίζεται σε ¨άκρως απόρρητα ¨ έγγραφα του συριακού καθεστώτος. Το Ελ Αραμπίγια ανέφερε πως επιβεβαίωσε την πιστότητα τμήματος των εγγράφων αυτών που πήρε από τους Σύριους αντικαθεστωτικούς, αρχίζοντας έτσι ένα νέο σίριαλ ειδήσεων σχετικά με την μοίρα του τουρκικού μαχητικού που κατέπεσε στην Μεσόγειο.
Αεροπλάνο τύπου RF-4E της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις 22 Ιουνίου κατέπεσε στα ανοιχτά της Συρίας και οι σωροί των πιλότων Γκιοκχάν Ερτάν και Χασάν Χουσείν ανασύρθηκαν από βάθος 1300 μέτρων στις 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα 2 έγγραφα που δημοσίευσε το Ελ Αραμπίγια οι πιλότοι βρέθηκαν υγιείς από τον στρατό της Συρίας και αργότερα ¨εκτελέστηκαν¨.
Το πρώτο αναφερόμενο ως ¨άκρως απόρρητο έγγραφο¨ που προέρχεται απευθείας από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, απευθύνεται στον ταξίαρχο ειδικών δυνάμεων Χασάν Αμπντουλραχμάν. Στο έγγραφο αναφέρεται πως ¨Μετά από την κατάρριψη που έγινε σε συντονισμό με την ρωσική βάση στην Ταρσό, οι δύο Τούρκοι πιλότοι συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας¨. Στο έγγραφο αναφέρεται πως με εντολή του Άσαντ πρέπει να οι δύο Τούρκοι πιλότοι να έχουν συμπεριφορά ¨αιχμαλώτων πολέμου¨ και να ανακριθούν για την στήριξη του Ελεύθερου Συριακού στρατού από την Τουρκία. Στο έγγραφο αναφέρεται πως αργότερα οι πιλότοι μπορεί να μεταφερθούν στον Λίβανο για να παραδοθούν στην Χεζμπολάχ.
Το δεύτερο έγγραφο προέρχεται από την προεδρία της Συρίας και απευθύνεται σε όλες τις μονάδες πληροφοριών της Συρίας στο εξωτερικό. Στο έγγραφο αναφέρεται πως ¨ Υπό την καθοδήγηση της ρωσικής ηγεσίας γεννήθηκε η ανάγκη ώστε τα πτώματα των δύο πιλότων που είχαν συλληφθεί από τις Ειδικές Δυνάμεις , να πεταχτούν με φυσικό τρόπο ξανά σε περιοχή διεθνών υδάτων¨.
........
Εφ.Χουριέτ 30/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου