Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΘΕΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ



Η Στρατιωτική Επιθεώρηση είναι το επίσημο έντυπο του στρατού, υπεύθυνος του είναι η διεύθυνση Ενημερώσεως και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΣ. Συχνά αναφέρονται σε αυτό κείμενα θρησκευτικού χαρακτήρα αλλά εντύπωση μας προκάλεσε το ειδικό ένθετο αφιέρωμα του έργου του σχη Καραίσκου Δημήτριου με τίτλο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (1924-1994) Ο ασυρματιστής του στρατού και του θεού, εκδόσεις ΓΕΣ, 2005
το οπόιο εκδόθηκε υπό τον αρχηγό ΓΕΣ Γεώργιο Αντωνακόπουλο και ΥΕΘΑ Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο.


















Το πόνημα αποτελεί συλλογή επιλεγμένων κειμένων του βιβλίου Βίος Γέροντος Παισίου του Άγιορείτου, Iερομονάχου Iσαάκ, Άγιον Όρος 2004.
Αντιμετωπίστηκε με θριαμβευτικά σχόλια από την εκκλησία και θρησκευτικούς συλλόγους, αναγνωρίζωντας έτσι την συμβολή στην ανάπτυξη των ιδεών της και στην εδραίωση της μακροχρόνιας σχέσης κράτους εκκλησίας με την προβολή των επικινδυνων θέσεων του Παισίου.







Ενώ χαρακτηριστικό είναι οτι το βιβλίο του ΓΕΣ ηχογραφήθηκε εξ' ολοκλήρου και μοιράστηκε απο τον σύλλογο ''ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ''. Η διαδρομή που ακολούθησε από την έκδοση του το βιβλίο ήταν πολύχρονη και πολυδάπανη φτάνωντας να ανατυπωθεί αρκετές φορές από το ΓΕΣ αλλά και να συμπεριληφθεί και από την ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
 Τονίζοντας έτσι την σημασία αυτής της έκδοσης που μας υπενθυμίζει την σημαντική και βαθεία σχέση του κράτους με την εκκλησία.

Το βιβλίο μπορεί να βρεθεί αναρτημένο ΕΔΩ  αλλά και στον διαδικτυακό τόπο της ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο να πάρει θέση και να καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη έκδοση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου