Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΕΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


-->
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η απλή και ουσιαστική αλήθεια. Ότι σε κάθε έθνος υπάρχουν δύο διαφορετικά έθνη, με εχθρικά και συγκρουόμενα συμφέροντα. Από τη μια μεριά στέκει ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος του μόχθου και του ιδρώτα, ο κόσμος της δημιουργίας, που με φιλότιμο και αυταπάρνηση δίνει τη μάχη της καθημερινότητας. Από την άλλη μεριά βρίσκεται ο κόσμος του πλούτου, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, του ψέματος και της διαφθοράς, των ανταγωνισμών και των πολέμων.
Και όμως, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, στρατευμένοι διανοούμενοι, καθεστωτικά ΜΜΕ, κυβερνητική προπαγάνδα, θρησκευτικά δόγματα και δεξαμενές σκέψεις, όλα όσα συγκροτούν την κυρίαρχη αστική ιδεολογία θέλουν να μας πείσουν για ένα πράγμα: είμαστε όλοι το ίδιο, Έλληνες ή Τούρκοι, έχουμε τα ίδια, εθνικά συμφέροντα, πρέπει να θυσιαστούμε εμείς, στη δουλειά και στον πόλεμο, για τα δικά τους κέρδη!

Το ψεύτικο όμως οικοδόμημα αποκαλύπτεται τις κρίσιμες στιγμές. Και η Τουρκία του Ερντογάν, όπου μουσουλμανικό και κεμαλικό κατεστημένο πάνε χέρι χέρι, ζει μέρες Αποκάλυψης.
Από τη μια μεριά είναι ο Τουρκικός λαός, που έμπρακτα και σε κάθε ευκαιρία δηλώνει την Άρνηση του στον πόλεμο του ΑΚΡ και των Στρατηγών. Αυτό περιγράφει το ΑΠΕ στο κείμενο του με τίτλο «Το 51% των Τούρκων αντιτίθεται σε ενδεχόμενη παρέμβαση στη Συρία». Ας το διαβάσουμε και ας πλημμυρίσουμε με την ελπίδα ότι μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς.
«Οι Τούρκοι στην πλειονότητά τους είναι αντίθετοι σε κάθε ανάμειξη της χώρας τους στις συριακές υποθέσεις, σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Τουρκία που μοιράζεται μακρά σύνορα με τη Συρία πρέπει να παραμείνει αμέτοχη, χωρίς να ευνοήσει οποιαδήποτε πλευρά στη συριακή κρίση. Το 18% των Τούρκων που ρωτήθηκαν θεωρεί ότι η χώρα τους πρέπει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στη σύγκρουση, ενώ το 10% πιστεύει ότι η Τουρκία πρέπει να στείλει στρατιώτες στη Συρία, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής δύναμης που θα τελεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Κέντρο Οικονομικών Μελετών και Ερευνών και Εξωτερικής πολιτικής Edam σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ερωτηθέντων. Η Τουρκία υποστήριξε τους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν το καθεστώς της Δαμασκού από τον Μάρτιο του 2011 και έχει δεχτεί στο έδαφός της τουλάχιστον 100.000 Σύριους πρόσφυγες. Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε μετά τα συριακά πυρά που σκότωσαν πέντε Τούρκους πολίτες στις αρχές Οκτωβρίου σε μεθοριακή περιοχή».
Απέναντι σε αυτή την Τουρκία βρίσκεται η Τουρκία του αστικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου που στρέφει τα όπλα ενάντια στην Κουρδική μειονότητα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, συγκεντρώνει στρατεύματα και μέσα στα τουρκο-συριακά σύνορα, έτοιμη να κλιμακώσει την πολεμική της προσπάθεια. Θέτει τις αεροπορικές δυνάμεις σε πεντάλεπτο συναγερμό και ενισχύει με κάθε τρόπο τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, λαμπρά παραδείγματα δημοκρατίας, ελευθερίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Παρεμβαίνει λοιπόν σε έναν εμφύλιο όπου συγκρούονται το καταπιεστικό καθεστώς Άσαντ και ένα μωσαϊκό αντικαθεστωτικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων ξένοι πράκτορες και ειδικές δυνάμεις ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ακραίοι μουσουλμάνοι μαχητές που επιθυμούν ένα αύριο φονταμενταλισμού, σκοταδισμού και αντίδρασης.
Και φυσικά, οι Μισθοφόροι ποτέ δεν πολεμούν για την ψυχή της μάνας τους. Αποκαλυπτικό το κείμενο με τίτλο «"Με 150 ευρώ το μήνα πολεμάνε κατά του Άσαντ", με "εργοδότες" και από Τουρκία». Ας το διαβάσουμε προσεκτικά:
«Με μισθό 150 ευρώ το μήνα, γίνεσαι “αντικαθεστωτικός” στη Συρία. Η τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, δημοσιεύει σχετικό ρεπορτάζ (μετάφραση από τα tourkikanea.gr), στο οποίο αναφέρει ως “εργοδότες” των “αντικαθεστωτικών” τη Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. “Για πρώτη φορά οι ένοπλοι μαχητές που παίρνουν μέρος σε σφοδρές μάχες στο Χαλέπι, άρχισαν με την στήριξη ξένων χωρών να παίρνουν μισθό. Οι διοικητές της αντιπολίτευσης μοιράζουν από 150 $ στους επαναστάτες που μάχονται τον στρατό της Συρίας. Οι διοικητές ανέφεραν πως τα χρήματα έρχονται από Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία. Κατά τους τελευταίους 2 μήνες οι μισθοί που δίνονται, πάνε σε αυτούς που πολεμάνε στην πρώτη γραμμή”, γράφει η Ραντικάλ και προσθέτει:
“Ο Αμπντουλσελάμ Χουμεϊντί-διοικητής μονάδας της αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο μισθός αυτών που είναι παντρεμένοι ή πολεμάνε στην πρώτη γραμμή, μπορεί να αυξηθεί. Αντιπολιτευόμενος αναφέρει πως πολεμά επί 6 μήνες στο Χαλέπι, αλλά καθώς για χάρη της ¨επανάστασης¨ δεν μπορεί να φροντίζει την οικογένεια του, θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να τα βγάλουν πέρα. Από καιρό αναφερόταν πως χώρες όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία στήριζαν οικονομικά και με όπλα τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Οι χώρες αυτές παραδέχονται την ροή χρημάτων αλλά αρνούνται πως δίνουν όπλα”.

Σε αυτόν επομένως τον πόλεμο αντιδρά ο Τουρκικός λαός. Μονόδρομος όμως για τους λαούς της περιοχής αναδεικνύεται η κοινή εργατική διεθνιστική πάλη που θα αντισταθεί και θα αγωνιστεί για την ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Έξω οι ιμπεριαλιστές από την περιοχή και οι φονταμενταλιστές. Νίκη του εξεγερμένου λαού η Ανατροπή του καθεστώς Άσαντ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου