Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ¨ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ;¨


ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Βγήκε το βιβλίο του ¨πραξικοπηματία¨ στρατηγού

Ο πρώην Αρχηγός του Σ.Ξ. Φραγκούλης Φράγκος του οποίου το όνομα είχε αναφερθεί σε ισχυρισμούς για πραξικόπημα όταν αποστρατεύτηκε μαζί με άλλους 16 ανώτατους αξιωματικού τον περασμένο Νοέμβριο στην Ελλάδα, ισχυρίστηκε πως ο Πορθητής Μωάμεθ, ο Ατατούρκ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπουλέντ Αρίντς δεν ήταν Τούρκοι.


Ο Φράγκος που μιλά πολύ καλά τουρκικά, μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο ¨Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι ¨, είπε πως ¨Στο εξώφυλλο του βιβλίου έβαλα φωτογραφίες του Πορθητή, του Κεμάλ και του Ερντογάν. Και οι τρεις δεν είναι Τούρκοι¨.

Σχετικά με τον ισχυρισμό πως ο Πορθητής ήταν ελληνικής καταγωγής είπε πως ¨ Θάφτηκε στην αυλή της εκκλησίας των 12 Αποστόλων. Έξι μήνες πριν πεθάνει επέτρεψε να κάνουν το πορτραίτο του. Κάτω από το πορτραίτο υπάρχει επιγραφή στα ελληνικά¨, ενώ για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ανέφερε πως ¨Δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά στην Μαλάτια. Η Ζουμπεϊντέ Χανούμ δεν ήταν η μητέρα του αλλά θεία του¨.

Ο Φράγκος ισχυρίστηκε πως οι παππούδες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πολέμησαν σε αντάρτικα σώματα κατά των Τούρκων, και ότι ο Μπουλέντ Αρίντς είναι ελληνικής καταγωγής Κρητικός.

Ο Φράγκος ανέφερε πως ο πληθυσμός των Τούρκων στην Τουρκία φτάνει το πολύ το 40 %. Δήλωσε πως στόχος για τον οποίο έγραψε το βιβλίο είναι να αλλάξει την οπτική σκοπιά των Ελλήνων για την Τουρκία και τους Τούρκους και να σπάσει πολλά ταμπού.

¨Το κρυφό σχέδιο των τούρκων¨

Ο συνταξιούχος στρατηγός είπε πως ¨στην Τουρκία δεν υπάρχουν βαθιά και ρηχά πιάτα. Όλα είναι τα ίδια. Οι Τούρκοι αποβλέπουν στην ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας¨.

Ο Φράγκος που είναι ο αρχιτέκτονας του τεράστιου καναλιού μήκους 120 χλμ στον Έβρο που η κατασκευή του συνεχίζεται, την θέση του σχετικά με την ¨καταγωγή των Τούρκων¨ την στήριξε σε ισχυρισμούς περιθωριακών κύκλων που κατά καιρούς τα λένε αυτά σε Ελλάδα και Τουρκία. Επίσης από τις παρατηρήσεις του όταν υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος την Τουρκία κατάληξε στο συμπέρασμα πως στην Τουρκία υπάρχουν κρυπτοχριστιανοί.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό στην Τουρκία υπάρχουν λαοί που σίγουρα δεν είναι Τούρκοι και οι οποίοι περιμένουν το πράσινο φως από τους ορθόδοξους για την επανασύσταση του Βυζαντίου.

Εφ. Χουριέτ 28/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου