Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΟΥ' ΠΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΑΚΙ, ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙΣ.

 Συνάδελφε,

Μ’ αυτό το γράμμα μοιραζόμαστε την εμπειρία μας, να σε βοηθήσουμε να βάλεις σε σειρά τις σκέψεις.

Μπαίνεις σ’ ένα στρατόπεδο, όμως ήδη -ως μαθητής, φοιτητής, εργαζόμενος ή άνεργος- ζούσες σε μια κοινωνία-στρατόπεδό (συγκέντρωσης). Σου «υπόσχονται» ότι θα υπηρετήσεις μια θητεία, ως άμισθος δούλος, για να «προσφέρεις στην πατρίδα» κι ύστερα θα επιστρέψεις ως τέτοιος δούλος σε μια κοινωνία κατεστραμμένη. Η «διάσωση της χώρας», των τραπεζών δηλαδή, που θα υποθηκεύσει με δάνεια από ΕΕ και ΔΝΤ την υπόλοιπη ζωή μας, συνοδεύεται από μέτρα κανιβαλισμού, τεράστιες περικοπές, ατελείωτους φόρους.

 

Σε αυτή την κοινωνία, ο στρατός έχει απαιτήσεις από εσένα.

Σε θέλει ρουφιάνο, χωρίς μνήμη από συλλογικούς αγώνες. Σε θέλει υπάκουο σε διαταγές, αγγαρείες και καψόνια, να σκέφτεσαι την πάρτη σου, να κλείνεις τα μάτια σε ατυχήματα - αυτοκτονίες. Σε ενθαρρύνει να βάζεις βύσμα, να υποχρεώνεσαι σε όσους αναπαράγουν αυτή την κατάσταση. Όμως, δεν είναι αυτά το κλειδί για μια ήσυχη θητεία που θα περάσει σε 9 μήνες. Είναι ο συμβιβασμός με την άθλια καθημερινότητα (που «δεν αλλάζει»), ότι είμαστε αδύναμοι μπροστά στις διαταγές. Το «κάτσε φρόνιμα, άστο να περάσει», πάντα χειροτέρευε τα πράγματα! Έτσι συντηρούν κι ενισχύουν τις ταξικές ανισότητες. Όλοι οι πλούσιοι και οι πολιτικοί αρχηγοί εξαγόρασαν τη θητεία ή έκαναν λούφα, ενώ απαιτούν θυσίες και μιλούν για την υποχρεωτική στράτευση ως «υπέρτατο καθήκον»!

 

Για τους "πάνω" ο στρατός δεν είναι καθόλου άχρηστος ή παράλογος, όπως φαίνεται σε εμάς.

Σε υποχρέωσαν να υπηρετήσεις 9μηνη θητεία και μπορεί να σε διατάξουν να στρέψεις το όπλο κατά του αδελφού και φίλου σου, σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. Φαντάροι της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στρατονόμοι και ειδικές δυνάμεις διατάχθηκαν να χτυπήσουν διαδηλωτές, αν χρειαζόταν, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της Αθήνας! Ο ελληνικός στρατός συμμετέχει σε ΝΑΤΟ-Ευρωστρατό, ως δύναμη κατοχής και πολέμου σε πολλές χώρες, με κόστος εκατομμύρια ευρώ. Έφεδροι υπηρετούν στην Κύπρο, στρατός κατοχής σε ξένη χώρα, με διαρκή συναγερμό. Μας πουλάνε τη σαπουνόπερα των ελληνοτουρκικών (πότε φίλοι, πότε εχθροί) για να είμαστε υπάκουα θύματα. Έτσι κλείνουν δουλειές εφοπλιστές, βιομήχανοι κι εργολάβοι. Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ-Τουρκία στήνουν σκηνές πολέμου για να μοιραστούν πετρέλαια και φυσικό αέριο. Ζητούν «εθνική ενότητα», όπου στα κέρδη των αφεντικών μας θα ήμαστε αναλώσιμοι, και στα κανόνια τους τζάμπα κρέας. Η διαπλοκή ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας και τους επιχειρηματίες ζητά να θυσιαστούμε για τα συμφέροντά τους, που τα ΜΜΕ και οι Ναζί Χρυσαυγίτες ονομάζουν «εθνικά συμφέροντα»!

 

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ΕΧΘΡΟΙ του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας!

Μέσα στα στρατόπεδα, τα τσιράκια τους, με «τα προβλεπόμενα» και την αθλιότητα του «εθνικού» τσαμπουκά, προσπαθούν να μας υποτάξουν στα μέτρα και στο γκλομπ του μπάτσου, στην ενέδρα του θρασύδειλου φασίστα, στο απεριόριστο δικαίωμα του «μαγαζάτορα», στη «δημοκρατία» του στρατού της χούντας και του εμφυλίου.

Οι Χρυσαυγίτες προβάλλουν τζάμπα τηλεοπτική «εθνική» μαγκιά, δολοφονώντας μετανάστες. Αλλά στηρίζουν το αφορολόγητο των εφοπλιστών. «Δημιουργούν θέσεις εργασίας για έλληνες», όπου θα πληρωνόμαστε με τα δίφραγκα των εργοδοτών. Φτιάχνουν φασιστικές πολιτοφυλακές, με ακροδεξιούς μπράβους και απολυμένους ΕΠΟΠ, για να εξασφαλίσουν στα αφεντικά ότι κανένας δε θα τους αμφισβητεί. Πάντα δίπλα σε ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια στους αγωνιστές. Θέλουν το ΝΑΤΟ και τους εξοπλισμούς, αλλά όχι τους πρόσφυγες που δημιουργούν οι επεμβάσεις τους. Θέλουν αύξηση της θητείας στους 18 μήνες. Θέλουν μια κοινωνία σκοταδισμού, με τον στρατονόμο και τον στρατοδίκη, τον συνταγματάρχη και τον εργολάβο, και τους υπόλοιπους εθνικούς σκλάβους και φαντάρους με βήμα χήνας. Θα προσπαθήσουν κι αυτοί να σου πουν στο στρατόπεδο ότι κάνουν «αντίσταση», για να την «πουλήσουν» τελικά στα εθνικά αφεντικά που τους μισθώνουν και θέλουν μια κοινωνία απελπισμένη.

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ. Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Κι ο μισθός μένει 8,63. Το κόστος της θητείας είναι δυσβάσταχτο. Τα μνημόνια είναι εδώ. Κόβουν από τη συντήρηση, τη θέρμανση, τα εισιτήρια,  το φαγητό, την περίθαλψη. Κόβουν μισθούς κι επιδόματα από τα στελέχη. Κι εμείς χτίζουμε, βάφουμε, καθαρίζουμε, είμαστε υπηρέτες, οδηγοί, μάγειρες, τεχνίτες, γραφιάδες. Και συνεχίζουμε να πληρώνουμε! Κάνουμε «μάγκες» τους διοικητές, που στον ιδρώτα μας χτίζουν την καριέρα τους.

Πρώτα μας βάζουν να καλύπτουμε, ως δωρεάν εργατικό δυναμικό, θέσεις εργασίας πυροσβεστών, εργατών, σεκιουριτάδων! Μετά, να αλληλοσκοτωθούμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Στα δόγματα ασφάλειας όλα βαφτίζονται «εθνική απειλή». Εσωτερικός κι εξωτερικός εχθρός σχεδόν δεν ξεχωρίζουν πια. Στρατός κι Αστυνομία μοιάζουν διαρκώς περισσότερο.

Το αν μας βάλουν να συμμετέχουμε σε ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, να κυνηγάμε μετανάστες στο Τείχος στον Έβρο ή να γίνουμε απεργοσπαστικός μηχανισμός, θα κριθεί στην πάλη μέσα και έξω από τα στρατόπεδα.

ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

 

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Σε πείσμα όσων κηρύσσουν τη ματαιότητα της δράσης μας, τα στρατόπεδα δεν είναι πια η έδρα τους. 20 χρόνια τώρα αναπτύσσουμε νικηφόρα αγωνιστική δράση. Διεκδικούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων.

 

·    Υπερασπιζόμαστε τα συνταγματικά μας δικαιώματα, απαιτούμε την εφαρμογή του Στρατιωτικού Κανονισμού.

·    Δε γινόμαστε Δόκιμοι και Στρατονόμοι, δε δίνουμε υπηρεσίες σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραηλινό Στρατό.

·    Δε γινόμαστε Μισθοφόροι σε Στρατό και ΕΛ.ΑΣ.

·    Διεκδικούμε ελεύθερο χρόνο, χρόνο ύπνου.

·    Δε δεχόμαστε καψόνια, εθνικιστικά τραγούδια, μειωτικές-ρατσιστικές συμπεριφορές.

·    Διαβάζουμε όποιο βιβλίο ή εφημερίδα θέλουμε.

·    Κόντρα σε κάθε αυθαιρεσία. Βγαίνουμε παραπονούμενοι στην αναφορά. Θέλουμε η αυθαιρεσία να εκτεθεί σε όλο το στρατόπεδο. Μόνο έτσι κλονίζεται η παντοδυναμία του αξιωματικού. Αναπτύσσουμε με κάθε τρόπο συλλογικές συμπεριφορές, μεγαλώνουμε την κοινωνική, πολιτική και ηθική υπεροχή μας και του Δικτύου των Ελεύθερων Φαντάρων, του Σπάρτακου.

·    Δύναμη μας είναι η δημοσιότητα. Όταν σπάμε τα στεγανά του στρατοπέδου οι όροι μάχης αντιστρέφονται. Οι καριερίστες αξιωματικοί τρέχουν να απολογηθούν. Το ΓΕΣ προσπαθεί να συμμαζέψει ότι μπορεί, δικαιώνοντας τα αιτήματα των φαντάρων.

·    Απευθυνόμαστε, όποτε κρίνουμε απαραίτητο, στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

 

Η συνδυασμένη δράση φέρνει αποτελέσματα κι αποτελεί κορμό του κινήματος μέσα κι έξω από τον στρατό. Δεν καλούμε σε ανόητους ηρωισμούς και απερισκεψίες. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται χωρίς κανένας φαντάρος να εκτεθεί σε κινδύνους και αντίποινα.

 

ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

 

Το μπλοκάρισμα της Αύξησης της θητείας ήταν αποτέλεσμα του κινήματος. Οι νίκες είναι πολλές. Ό,τι βελτίωση υπάρχει στα κέντρα εκπαίδευσης έχει γίνει μ’ αυτό τον τρόπο (μόνοι τους ούτε βρύση δεν αλλάζουν).

Με τις καταγγελίες μας άρχισαν να γίνονται ξανά τα Εμβόλια που είχαν σταματήσει στα Κέντρα Εκπαίδευσης.

 

ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!

Δεν υπάρχει κανένας νόμος ή διαταγή για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην Κύπρο!

 

«Ζόρικοι» αξιωματικοί γίνονται «αρνάκια», διοικητές απολογούνται μετρώντας τα λόγια τους. Όπου οι φαντάροι έδρασαν, σταμάτησαν τα καψόνια, μειώθηκαν οι υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι, άδειες. Φυσικά χρειάζεται μόνιμη επαγρύπνηση, διαρκής προσπάθεια.

Καθήκον των γονιών δεν είναι το βύσμα, αλλά να στηρίξουν τον αγώνα για τον παιδιών τους στις καθημερινές μάχες. Να κάνουν παράπονα σε Διοικητές και Επιτελεία.

 

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.

Συνάδελφε,

στο στρατό, έχουν απαιτήσεις από εμάς.

Μας θέλουν υποταγμένους για 9 μήνες αλλά και για μια ζωή.

Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε.

Τασσόμαστε, ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω, στο πλευρό των συλλογικών αγώνων της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου