Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία Επιλοχία από μονάδα της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Κων/νο Γκίνη, παρέστη την Τετάρτη 12 Δεκ 2012 στην τελετή επαναπατρισμού της Ελληνικής Αποστολής από το Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ – ΤΕΣΑΦ),που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 34 Μ/Κ ΤΑΞ στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο Θεσ/νικης.

Με αφορμή το τσιμπούσι που ακολούθησε, επιλοχίας δημοσίευσε την ακόλουθη καταγγελία:

«Το θέμα είναι ότι εκτός από τη συμμετοχή σε πανηγύρια και χαρες θα πρέπει να ασχοληθούν και με το κατα ποσο εφαρμόζονται οι νόμοι και τα δικαιώματα του προσωπικού στελεχών και φαντάρων.

Είμαι επιλοχίας σε μονάδα της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας και έχω να καταγγείλω ότι πολλές φορές οι διοικήσεις των μονάδων δρούν εκβιαστικά και αυθαίρετα με την κάλυψη του σχηματισμού αφού ο τελευταίος δεν προβαίνει σε κανένος είδους έλεγχο συγκαλύπτοντας τις διοικήσεις των μονάδων και με την επανάπαυση ότι όλα μένουν εντός του σχηματισμου.

Ως γνωστό κάθε στέλεχος μετά από 24ωρη υπηρεσία δικαιούται απαλλαγή 24ωρη χωρίς περαιτέρω έγκριση αφού το προεδρικό διάταγμα που το προβλέπει είναι σαφές και δεν θέτει εξαιρέσεις από τον κανόνα.

Οι διοικήσεις των μονάδων με δική τους πρωτοβουλία και αυθαίρετα διατάσουν στελέχη να παραμείνουν την επόμενη μέρα από την υπηρεσία τους πέραν του 24ωρου προφασιζόμενοι δήθεν εργασίες, αψηφώντας την κούραση του στελέχους από την νυχτερινή επαγρύπνηση.

Σε περίπτωση που το στέλεχος παραπονεθεί και πεί ότι θέλει την απαλλαγή του όπως προβλέπει το προεδρικό διάταγμα τότε¨"σταμπάρεται" και εχει έμμεσες υπηρεσιακές συνέπειες.
Άραγε έχουν τόσο μεγάλα "γαλόνια" αυτοί που παραμερίζουν το προεδρικό διάταγμα και εφαρμόζουν δικούς τους νόμους και διαταγές;

Καλά οι φωτογραφίες με τα φαγητά στο τραπέζι είναι υπέροχες και ενώ η κρίση καλά κρατεί. Άραγε γι αυτό το ΚΨΜ πουλάει τα προιόντα του σε τιμές απλησίαστες; (1 σάντουιτς 1,60€!!!!!! Την ίδια ώρα που σάντουιτς με τα ίδια υλικά στην πλατεία Αριστοτέλους πωλείται 1-1.20€!!!!!!!).

Για να καλύπτονται τα τσιμπούσια - γλυψίματα των υπουργών και των αρχηγών;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ 34 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ. ΤΟ ΚΨΜ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΟΝΤΩΣ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΓΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΨΜ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΨΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΅ΜΕΓΑΛΕ ΑΜΑ Σ ΑΡΕΣΕΙ΅ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ; ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΔΗΛΑΔΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και χρονια πολλά σε ολους. Ειμαι ΕΠΟΠ ΔΕΚΑΝΕΑΣ και υπηρετω και εγω στην 34 Ταξιαρχια. Το ΚΨΜ είναι τραγικά ακριβο για τα δεδομενα "στρατιωτικου κυλικείοϋ" για εμάς πόσο μάλλον για τους στρατιωτες θητείας. Το πιο τραγικό βεβαια είναι ότι σχεδόν ολοι οι Αξιωματικοι και υπαξιωματικοι της μοναδας αφου δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο να δινουμε κατ ελαχιστο 4-5Ε για το καθημερινο κολατσιο μας έχουμε καθημερινα μαζί μας σακίδιο όμου πολιτικού τυπου αλλά σε στρατιωτικά χρωματα (αφου η υπηρεσία δεν μας χορηγεί) στο οποίο σακίδιο έχουμε ότι θα χρειαστούμε από το πρωι εως το μεσημέρι που θα σχολάσουμε (προσωπικά 1 σαντουιτς και 1 χυμό). Επειδή το ίδιο κάνει το 90% της μονάδος και μάλλον ενοχλεί κάποιους διότι μειώνονται τα κέρδη (για την ακρίβεια αισχροκέρδη)του ΚΨΜ, εμφανίστηκε μία γραπτή διαταγη της ταξιαρχίας η οποία απαγορεύει να φέρουμε μαζί μας σακίδια καθώς και στρατιωτικες ζακέτες τύπου φλις τις οποίες οι περισότεροι φοράμε αντί του τζάκετ αφού τζάκετ δεν χορηγεί η υπηρεσία και η αγορά του ΄πό το εμπόριο κοστίζει 80-100Ε ενώ του φλίς 15-20Ε. Με αυτη τη διαταγή μας ορίζει σαν μονοπώλειο το ΚΨΜ το οποίο είναι παντελώς ασύμφορο και επίσης μας καλεί να εκτεθούμε με ένα σκέτο χιτώνιο(το οποίο και αυτό το αγοράζουμε από την τσεπη μας αφού η υπηρεσία δεν μας χορηγει) στο κρύο των
    -6 εως +8 βαθμών . Εγώ όπως και οι υπόλοιποι έχω τετοιο φλις αφου το τζακετ που μου είχε χορηγήσει η υπηρεσία φθάρθηκε από τη χρήση και μην έχοντας 100Ε για την αγορά του έδωσα 20Ε για ενα φλίς, μου έγινεε παρατήρηση να μην το φοράω διοτι δεν προβλέπεται και αφού ανέφερα οτι δεν έχω χορηγηθεί τζάκετ το οποίο βάση διαταγής δικαιούμαι μου είπαν δεν ξερω κτλ. Μήπως είναι λίγο απάνθρωπονα μας βλέπουν σαν ένα κομμάτι κρέας και όχι σαν ανθρώπους;Ας σεβαστούν λίγο το ότι παρότι δεν παίρνουμε τα υλικά που δικαιούμαστε σε ότι αφορά την ενδυση μας προσπαθούμε με δικά μας έξοδα και μέσα να προφυλαχτουμε από το κρύο . Οσο για το ΚΨΜ είναι δικαίωμα μας να έχουμε μαζί μας οτιδήποτε αφού εμείς οι ίδιοι το πληρώνουμε και ξέρουμε αν το "αντεχει" η τσέπη μας . Τουλάχιστον ας σεβαστούν τους φαντάρους που οι περισότεροι στις μέρες μας δεν έχουν να καλύψουν ουτε τις βασικές τους ανάγκες αφού των περισότερων οι γονείς είναι ανεργοι. Όσο για τις απαγορεύσεις αυτός που σκέφτηκε να το διατάξει ας αναλογιστεί ότι ένα μέρος της Ταξιαρχίας δουλεύει στο κρύο, σε όρχους και σε σκοπιές και δεν είναι δυνατόν να είναι εκτεθημένο στο κρύο από θέμα ένδυσης. Η δική μας λύση στην μη χορήγηση τζάκετ και τη μη δυνατότητα αγοράς από το εμπόριο είναι το φλίς. Σαν ανώτερος ας δώσει μια λύση η οποία να μας προφυλάσει από το κρύο και να μην αφήνει τους εαυτούς μας εκτεθημένους στο κρύο και εμείς θα την εκτελέσουμε "ανευ αντιλογίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Egw hmoyn fadaros ekei ka exw 1 mhna poy apolythika. Gia tis times tou kapsimi hthela na to kanw thema mesw dikigoroy gia aisxrokerdeia alla m eipe oti aytos einai o logos poy kapoia kapsimi den dinoyn apodeiksh tameiakhs...na mhn exeis stoixeia gia to poso agorazeis kati....sto kentro edinan apodeiksh alla eixe 1.10 to santoyits oxi 1.60

    ΑπάντησηΔιαγραφή