Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΔΑΡΣΙΜΟ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟ

Πραγματικά, η προκλητική απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου να καταργήσει τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά, Έβρο και Κύπρο, έχει ξεσηκώσει τους φαντάρους και τους γονείς τους. Αιτία το γεγονός ότι δε θέλουν και δε μπορούν οι άνεργοι γονείς και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες να αναλάβουν  το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης των παιδιών τους. Αντιλαμβάνονται ότι τα βάρη για μια ακόμη φορά πέφτουν στις πλάτες του κόσμου της εργασίας, καθώς τα βύσματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι γόνοι των πλουσίων δεν υπηρετούν στην παραμεθόριο, ενώ την οργή όλων εξάπτει η αγορά ιπτάμενων τάνκερ για τις ανάγκες των βάρβαρων επεμβάσεων του Ευρωστρατού.

Το τηλέφωνο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έχει «σπάσει» από τις κλήσεις φαντάρων, γονιών, αλλά και πρόσφατα απολυμένων συναδέλφων που καταγγέλλουν την έμμεση φορολογία που υπέστησαν και το μαρτύριο που συνεπάγεται η άδεια από τα ακριτικά νησιά.
Χαρακτηριστικά τα όσα μας καταγγέλλουν συνάδελφοι έφεδροι που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στις μονάδες της Σάμου.

Το οδοιπορικό μιας άδειας από την Σάμο και το κόστος αυτού!

Καταρχήν, ένας συνάδελφος που υπηρετεί στη Σάμο, ανάλογα που βρίσκεται η μονάδα, θα πρέπει να καταβάλλει, κατά μέσο όρο, 20 ευρώ για να φτάσει στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο (το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 30 ευρώ). Μπορεί φυσικά να πάρει τα ΚΤΕΛ, των οποίων ποτέ δε βολεύουν τα δρομολόγια, ενώ είναι και ιδιαίτερα ακριβά -το στρατιωτικό εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ!

Να συμπληρώσουμε, ότι μέχρι πρόσφατα, σε αρκετές μονάδες, με φροντίδα των διοικητών, δινόταν η δυνατότητα μετακίνησης των αδειούχων συναδέλφων με υπηρεσιακό όχημα, αλλά οι τεράστιες περικοπές αφήνουν και αυτά χωρίς πετρέλαιο!    

Το κόστος ενός αεροπορικό εισιτηρίου πήγαινε-έλα τις γιορτές φτάνει 280-300!

Αν πάρεις το καράβι σε περιμένουν εκπλήξεις. Το γρήγορο πλοίο κοστίζει 50 ευρώ.

Το αργό καράβι σου «προσφέρει» ταξίδι 17 ωρών, με κόστος 14 ευρώ για εισιτήριο στο κατάστρωμα!
Το πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» όμως ξέρει να κρατά τις παραδόσεις-με αυτό ταξίδευε ο παππούς, ο πατέρας και τώρα ο γιός φαντάρος! Είναι μια προσφορά ιστορικής μνήμης, μια δυνατότητα να γνωρίσεις τον τρόπο που ζούσαν και ταξίδευαν οι άνθρωποι στο παρελθόν, που τόσο απλόχερα προσφέρουν οι εφοπλιστές στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, αλλά και στους φαντάρους. Μην είσαστε πικρόχολοι. Δεν το κάνουν για το κέρδος…

Όμως το μαρτύριο δεν σταματά στο λιμάνι του Πειραιά.
Στην Σάμο υπηρετούν στρατιώτες που κατάγονται από την Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία-Κυκλάδες-Κρήτη κλπ.
Οι Κυκλαδίτες φαντάροι είτε κατεβαίνουν στην Σύρο και μετά παίρνουν άλλο πλοίο, είτε συνεχίζουν από τον Πειραιά.
Οι Θεσσαλοί ή οι κάτοικοι της Στερεάς Ελλάδας, αφού φτάσουν στο αεροδρόμιο Βενιζέλος ή στο λιμάνι του Πειραιά, θα μετακινηθούν προς τα ΚΤΕΛ και μετά θα συνεχίσουν για τα σπίτια τους.
Οι Κρητικοί είτε θα πάνε στη Ρόδο, που από εκεί έχει ανταπόκριση για Κρήτη, είτε θα συνεχίσουν μέσω αεροδρομίου Βενιζέλος και λιμανιού Πειραιά. Λογαριάστε ότι όλοι οι Κρητικοί δε μένουν στα αστικά κέντρα, αλλά και σε ορεινά χωρία ή στην Νότια Κρήτη, που απαιτούν νέα έξοδα και πολύ κουράγιο για να συνεχίσεις την Οδύσσεια που άρχισε στην Σάμο…
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι συνάδελφοι φαντάροι όχι μόνο υποχρεώνονται να πληρώσουν ένα τεράστιο ποσό σε ΤΑΞΙ-ΚΤΕΛ-αεροπορικές εταιρείες-εφοπλιστές, αλλά ξοδεύουν και οι πιο δυστυχείς, δύο μέρες για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Αποδεικνύεται δηλαδή, ότι ο Στρατός είναι το βασίλειο των κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων.
Με την απόφαση της η κυβέρνηση να καταργήσει τις καταστάσεις επιβίβασης εντείνει τις ανισότητες και ουσιαστικά απαγορεύει την αδεία στο φτωχό φαντάρο. Να προσθέσουμε, ότι στις περισσότερες μονάδες της Σάμου, η ένταση των υπηρεσιών και το κόστος μιας εξόδου, έχουν απαγορεύσει ήδη στο φαντάρο να διαβεί τις πύλες της μονάδας. Έτσι, μένει μέσα και χώνεται σε αγγαρείες ακόμη και όταν δικαιούται έξοδο.
Μπορούν  να τα συνειδητοποιήσουν αυτά οι Σαμαράς-Βενιζέλος;
Αλλά τι ρωτάμε.
Αφού οι αρχηγοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν  υπηρέτησαν όπως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, αλλά εξαγόρασαν την στρατιωτική τους θητεία;
Μήπως, μπορούν να τα καταλάβουν όλα αυτά οι ΥΕΘΑ Μεϊμαράκη, Αβραμόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Παναγιωτόπουλος;
Αλλά τι ρωτάμε. Άμα  ζεις μέσα στη χλιδή, που συνδέθηκε με την πολιτική σου καριέρα και ετοιμάζεσαι να κάνεις παρέα στον Άκη, πώς να καταλάβεις το φαντάρο και την οικογένεια του;

Εμείς απαιτούμε την επιστροφή των τριών (3) καταστάσεων επιβίβασης και την εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των συναδέλφων φαντάρων.
Μήπως θυμόσαστε κύριε ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλε πόσος είναι ο μισθός που μας δίνετε;
Να σας το θυμίσουμε:

8.7 ευρώ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου