Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Το κόστος της άδειας των φαντάρων που υπηρετούν Λήμνο είναι μια σύνταξη ή ένας μισθός


κινουμένων σχεδίων υλικό φορέα στρατιώτη
Πριν από λίγες μέρες, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος θέλοντας να αναδομήσει το πληγωμένο πολιτικό του προφίλ, έδωσε διαταγή, όλο το στρατιωτικό προσωπικό να πάρει Εορταστική άδεια 6 ημερών και φυσικά απαιτήθηκε να προβληθεί από όλα τα μέσα.
Όμως ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος ξεχνά τώρα τελευταία. Όπως ξέχασε να ενημερώσει τον εργαζόμενο λαό μας που γδέρνεται από τους ταξικά άδικους φόρους και τις κοινωνικές περικοπές που προκαλούν τρομερά αδιέξοδα και ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους-δολοφονίες του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, το κόστος αυτής της άδειας και ποιος θα το πληρώσει.
Ο ίδιος ΥΕΘΑ που μας είχε κρύψει το σημαντικό κόστος της αγοράς ή ενοικίασης των ιπτάμενων τάνκερ για τις βάρβαρες επεμβάσεις του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, απέκρυψε και την έμμεση φορολόγηση της λαικής οικογένειας που της φόρτωσαν και το κόστος μετακίνησης των συναδέλφων φαντάρων καταργώντας τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούν στις μονάδες της παραμεθορίου. Όχι δηλαδή για τα βύσματα των ΟΝΝΕΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά για τους φτωχούς στρατιώτες.
Ας δούμε όμως τι κοστίζει στην λαική οικογένεια αυτό το ταξίδι στην άδεια του φαντάρου.

Ο στρατιώτης που υπηρετεί σε μονάδα της Λήμνου καταρχήν πρέπει να πληρώσει 20-25 ευρώ στο ταξί που θα τον πάει στο λιμάνι, αφού άλλο μέσο δεν υπάρχει και  στα υπηρεσιακά οχήματα δεν υπάρχει σταγόνα βενζίνης.

Αν πάρει το καράβι θα πληρώσει άλλα 25 ευρώ. Το ταξίδι διαρκεί 11 ώρες με το νεώτερο πλοίο και 17 ώρες με το σαπιοκάραβο της γραμμής.

Αν επιλέξει να ταξιδεύσει με αεροπλάνο το κόστος έρχεται στα 80 ευρώ στις κανονικές περιόδους και φτάνει στα 130 ευρώ στις γιορτές.

Όταν φτάσει με το πλοίο στο Λαύριο ή στο αεροδρόμιο θα πρέπει να καταβάλλει άλλο ένα ποσό στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ ή στο τρένο-λεωφορείο.

Στην περίπτωση που κατάγεται από περιοχή της Ηπείρου-Πελοποννήσου κλπ. θα πρέπει να ταξιδεύσει αρκετές ώρες ακόμη καταβάλλοντας επίσης 40-50 ευρώ τουλάχιστον (μετακίνηση από Ομόνοια σε σταθμούς ΚΤΕΛ και άλλα μέσα μέχρι να φτάσει σπίτι του).

Το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι ότι ο συνάδελφος της παραμεθορίου ουσιαστικά αδικείται γιατί δύο μέρες πρέπει να ταξιδεύει.

Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αδίστακτα και κυνικά φόρτωσε όλο αυτό το κόστος στους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους.

Όμως αυτό το έκτακτο χαράτσι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει την καμπάνια ενημέρωσης των συναδέλφων και των οικογενειών τους και θα  λάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και να απαιτήσουν ο Στρατός και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη δωρεάν μετακίνηση τους.

Καλούμε τους γονείς να σπάσουν τα τηλέφωνα των μονάδων και του Πενταγώνου εκφράζοντας την αγανάκτηση τους.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437     Diktiospartakos.blogsppot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου