Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μόσχα:"Οι Τούρκοι κατέσχεσαν τα ανταλλακτικά αντιαεροπορικού ραντάρ"

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Παραμονή της άφιξης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κωσνατντινούπολη, η Μόσχα ανακοίνωσε το περιεχόμενο των ανταλλακτικών που η Τουρκία κατέσχεσε απο το αεροσκάφος που είχε αναγκάσει σε προσγείωση τον Οκτώβριο, το οποίο κατευθύνονταν απο τη Μόσχα στη Συρία.
Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Βλαντίμιρ Ιβανόβσκι τόνισε πως «απο το αεροσκάφος κατασκέχθηκαν ανταλλακτικά ενός ραντάρ αντιαεροπορικού συστήματος , το οποίο εστάλη βάσει της συμφωνίας που είχε υπογραφεί με τη Συρία το 2004» τόνισε ο πρέσβης.
Ο Ιβανόβσκι φαίνεται πως προσπαθεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας καθώς ρίχνει τις ευθύνες στη Συρία. « Αυτό το ατυχές γεγονός οσο πιο γρήγορα το ξεχάσουμε θα είναι καλύτερα. Αυτό δεν ήταν πια δικό μας προϊόν. Απο τη στιγμή που εισπράξαμε τα χρήματα δεν έχουμε κάποια ευθύνη. Τα υπόλοιπα είναι θέματα ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία»!. Ο Ρώσος πρέσβης ισχυρίστηκε πως το θέμα του αεροσκάφους δεν θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης του Πούτιν με τον Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου