Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Εισβολή ισραηλινών σε παλαιστινιακές ΜΚΟ στη Δυτική Όχθη

Έφοδο στα γραφεία τριών παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων στο κέντρο της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη πραγματοποιήσαν ισραηλινοί στρατιώτες την Τρίτη.
Τα ξημερώματα, ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στα γραφεία της Ένωσης Γυναικών, του παλαιστινιακού Δικτύου των ΜΚΟ, καθώς και της οργάνωσης Addameer (Συνείδηση) που υποστηρίζει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Από τα γραφεία της Addameer κατάσχεσαν πέντε υπολογιστές, ένα σκληρό δίσκο και μια κάμερα από την τελευταία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Αυτό που συμβαίνει έχει σχέση με την απόφαση του ΟΗΕ» είπε ο Άλαμ Τζαράρ της ΜΚΟ Δίκτυο σε δημοσιογράφους. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο ΟΗΕ αποφάσισε την αναβάθμιση της Παλαιστίνης σε κράτος παρατηρητή στο διεθνή οργανισμό.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα από τους Ισραηλινούς στους Παλαιστίνιους που λέει ότι όταν λαμβάνουμε αποφάσεις ή συγκροτούμε πατριωτικές οργανώσεις για να ζητήσουμε την ελευθερία μας, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις θα χρησιμοποιούν βία για να προσπαθούν να μας σταματούν» πρόσθεσε ο Τζαράρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου