Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ Η ΠΙΟ ΠΙΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ


ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Καθημερινά αποδεικνύεται το βάθος, η ποιότητα και η επικινδυνότητα της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήταν ακραίο να εκτιμηθεί ότι αποτελεί τον πιο πολύτιμο συμπαραστάτη του κράτους τρομοκράτηΙσραήλ, στην περιοχή, στυλοβάτη της επίθεσης κατά του Ιράν!

Τα δημοσιεύματα, ιδιαίτερα των μιλιταριστικών μέσων, είναι αποκαλυπτικά για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριλαιστικές επεμβάσεις και την άμεση εμπλοκή της στις πολεμικές προετοιμασίες του Ισραήλ. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη, ούτε καν οι ΗΠΑ που να επιτρέπει στους Ισραηλινούς να κάνουν τέτοιου είδους πολυήμερες ασκήσεις στα εδάφη της και στον εναέριο χώρο της!

«"Όργωσαν" κυριολεκτικά τον ΕΕΧ οι ισραηλινοί σχηματισμοί α/φων F-16I SUFA και F-15I Raam μαζί με σχηματισμούς αεροσκαφών της ΠΑ στο πλαίσιο κοινής άσκησης. Πιο συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα της άσκησης από ελληνικής πλευράς 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Fighting Falcon από την Αεροπορική Βάση της Σούδας απογειώθηκαν σε ρόλο συνοδείας των ισραηλινών. Η πρώτη τετράδα ανήκε στην 340Μ «ΑΛΕΠΟΥ» ενώ η δεύτερη τετράδα ανήκε στην 343Μ «ΑΣΤΕΡΙ», οι οποίες επιχειρούν από την 115ΠΜ.

Τα ελληνικά μαχητικά συνάντησαν νωρίς το πρωί 2 τετράδες μαχητικών F-16I SUFA της IAF τα οποία προηγουμένως με απροσδιόριστο προς το παρόν αριθμό F-15I εισήλθαν προγραμματισμένα στο FIR Αθηνών αφού προηγουμένως εκτέλεσαν εναέριο ανεφοδιασμό από αεροσκάφη τάνκερ τύπου KC-707. Αποστολή τους ήταν η εκτέλεση χαμηλής ναυτιλίας και διείσδυσης σε περιοχές της Νότιας Κεντρικής και Δυτικής Πελοποννήσου καθώς και στην Ηπειρωτική και Βόρειο Ελλάδα με απώτερο σκοπό την εικονική προσβολή στόχων. Εν συνεχεία με την ολοκλήρωση της αποστολής τους οι σχηματισμοί των ισραηλινών μαχητικών έλαβαν Νότια πορεία επιστροφής σε μέσο ύψος αφού πρώτα εκτέλεσαν έναν επιπλέον εναέριο ανεφοδιασμό στον εναέριο χώρο νότια της Κρήτης. Σε όλη αυτή τη φάση τα ελληνικά μαχητικά είχαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ρόλο συνοδείας και επιτήρησης των ισραηλινών F-16I, προπορευόμενα και σε διαρκή επικοινωνία μας τους σε κοινή συχνότητα. Δεν υπήρξαν δηλαδή σενάρια κλειστής αερομαχίας BFM σε ρόλο απεικόνισης ή άλλου τύπου ενέργειες, οι οποίες δεν προβλέπονταν στο σενάριο της άσκησης που είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά σε ρόλο Air to Ground.

Τα ισραηλινά μαχητικά εκτέλεσαν πτήση τουλάχιστον 6 ωρών, συμπεριλαμβανομένων και τουλάχιστον 2-3 εναέριων ανεφοδιασμών, οι οποίοι ήταν απαραίτητοι, ώστε να επιτρέψουν την παρατεταμένη παραμονή στον αέρα σε σκέλη απευθείας από τις μητρικές βάσεις τους στο Ισραήλ, μέχρι τις ακτές της Πελοποννήσου και ενδότερα στην Ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και την απευθείας επιστροφή στο Ισραήλ. Αποστολές αυτού του είδους σε μακρά σκέλη μετάβασης και επιστροφής με διείσδυση σε ηπειρωτικές περιοχές με έντονο εδαφικό ανάγλυφο, είναι ακριβώς ο τύπος σεναρίου που επιδιώκει να εκπαιδεύει η IAF τα πληρώματα μαχητικών F-16I Sufa και F-15I Raam, εξομοιώνοντας σενάρια προσβολών πυρηνικών εγκαταστάσεων σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.

Οι ασκήσεις αυτές - και όχι μόνο - εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας 2012 και στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Μνημονίου» συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, που κινείται παράλληλα με την ευρύτερη πολιτική, ενεργειακή και εμπορική συνεργασία Αθήνας -Τελ Αβίβ».

Το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει τώρα να πάρει πρωτοβουλίες. Καλώντας φαντάρους και μόνιμο προσωπικό να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα τεράστια εγκλήματα κατά των λαών. Μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή του ελληνικού στρατού, κάθε διευκόλυνση της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να ακυρωθούν οι συμφωνίες Ελλάδας - Ισραήλ. Ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λεηλασίας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, στρατηγικό εταίρο του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου