Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπεται ο καθοριστικός ρόλος του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, στην αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Εντύπωση προκαλεί η εμμονή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην καθυπόταξη και απόλυτο έλεγχο των στρατιωτικών.
Όλοι θυμόμαστε τον Τ.Μπαλτάκο να αναλαμβάνει και να διεξάγει πραγματικό πόλεμο κατά του ΣΥΣΜΕΔ, την συνδικαλιστική έκφραση των στρατιωτικών, όπου με την πλήρη συνεργασία του ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωσταράκου απείλησαν να εφαρμόσουν πειθαρχικά μέτρα, για να καταστείλλουν τις αντιδράσεις τους έναντι των τεράστιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα, με την σύμπραξη του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, έστειλαν τμήματα Ειδικών Δυνάμεων και Στρατονομίας για να αντιμετωπίσουν ως Ασύμμετρη Απειλή την κινητοποίηση των στρατιωτικών έξω από τη Λέσχη Αξιωματικών. Ένα ακόμη ακράιο τρομοκρατικό μέτρο που ακολούθησε την εφαρμογή των Νατοικών μοντέλων Καταστολής Πλήθους στο Πεντάγωνο μετά την εισβολή των εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την κάθοδο του Στρατού στους δρόμους εναντίον διαδηλωτών στη Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.  
Τώρα όμως ο Τ.Μπαλτάκος, που πρόσφατα έδωσε διάλεξη στη Σχολή Ευελπίδων προχωρά σε μια κίνηση που αποσκοπέι στη Δια Βίου πειθάρχιση των στρατιωτικών και στράτευση τους στις νεές αντιδραστικές απαιτήσεις του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Αιτιολογώντας την εισήγησή του ο Τ.Μπαλτάκος σημείωνε ότι "Δεν μπορεί κάποιος να γίνεται στρατιωτικός επειδή δεν πέτυχε να γίνει αρχιτέκτονας μπαίνοντας στο Πολυτεχνείο ή επειδή δεν μπόρεσε να γίνει γιατρός. Πρέπει να έχει σκοπό ζωής να γίνει στρατιωτικός. Γιατί ο στρατιωτικός δεν παίρνει μόνο πτυχίο. Παίρνει και σπαθί. Και το σπαθί το παίρνει για να το χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί, δεν είναι αξεσουάρ αναμνηστικό από τα φοιτητικά χρόνια"...
Καταρχήν, πολλοί στρατιωτικοί απαντούν ότι η Ευελπίδων είναι το πολύ δεύτερη επιλογή, ιδιαίτερα σήμερα που η ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις φαντάζει ως μια επαγγελματική κατοχύρωση.
Η επιδίωξη των στρατοκρατών και του Μπαλτάκου έχει πιο στρατηγικά επίδικα. Όσο η καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει, τόσο κίνδυνος κοινωνικής εξέγερσης θα αυξάνει. Αντίστοιχα θα ενισχύεται η ανάγκη αποστολής ελληνικών εκστρατευτικών σωμάτων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, εντείνοντας στο σύστημα εξουσίας την απαίτηση για έναν στρατό και ένα σώμα μόνιμου προσωπικού, απολύτως πειθήνιου.
Από τις δεξαμενές της ανεργίας θα αλιεύονται οι αυριανοί υποψήφιοι στρατιωτικοί, που εκτός Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά εντός των άθλιων πελατειακών σχέσεων των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πορωμένοι εθνικιστικά και ρατσιστικά, θα επιλέγονται για να διαβούν τις πύλες των Στρατιωτικών σχολών, λαμβάνοντας μια εκπαίδευση όπου οι στρατιωτικοί θα έχουν τον πρώτο ρόλο. Έτσι, λοιπόν θα ετοιμαστεί ο νέος στρατιωτικός και κατ΄επέκταση ο νέος στρατός, που χωρίς καμιά διαφωνία θα συμμετέχει στις αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και αν διαταχθεί, θα στραφεί κατά του εχθρού λαού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των εξαρτήσεων αυτού του είδους από τους αστούς πολιτικούς, αλλά και των εθνικιστικών-μισαλλόδοξων επιδόσεων των στρατιωτικών αποτελούν οι συμπεριφορές των ΕΠ.ΟΠ., αλλά κυρίως των νέων αξιωματικών, η φασίζουσα ιδεολογία πολλών εξ αυτών ικανοποιεί τις ανάγκες του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ακροδεξιοί Ευέλπιδες που έδωσαν το γνωστό χουντικό σόου στη περσινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «έπεσαν στα μαλακά», με παρέμβαση της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, μιλιταριστών και συντηρητικών αποστράτων και τώρα δίνουν δείγματα γραφής της ακροδεξιάς τους ιδεολογίας στα στρατόπεδα!  
Αυτά είναι τα Κοινωνικά Φρονήματα που θα ελέγχονται για να μπείς πλέον στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές.

Οι κίνδυνοι για τον κόσμο της εργασίας και την ειρήνη είναι πλέον ορατοί και απαιτούν την ανάπτυξη αντιστάσεων εντός και εκτός των μονάδων.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com


Αναδημοσιεύουμε σχετικό κείμενο:

Αλλάζουν όλα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και πρώτα απ΄ όλα ο τρόπος εισαγωγής, ακόμη και με εξαίρεση των σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι αλλάζει ριζικά το καθεστώς διοίκησης των σχολών με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις “υπερεξουσίες” που τους εκχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας και τον έλεγχο των σχολών να περνά ξανά στους στρατιωτικούς.Η κυβέρνηση ετοιμάζει ήδη σχετικό νομοσχέδιο για να δημιουργηθεί το νέο καθεστώς εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές και όλα δείχνουν ότι αυτό θα είναι εκτός Πανελληνίων εξετάσεων. Η πρόταση έχει γίνει κατά καιρούς από πολλούς στρατιωτικούς παράγοντες αλλά πάντα “σκόνταφτε” στο επιχείρημα της αδιάβλητου που παρέχουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται ότι πιστεύει πως το σχέδιο που θα παρουσιάσει θα εξασφαλίζει την απόλυτη αξιοκρατεία εισαγωγής στις σχολές. Επιπλέον θεωρεί σημαντικότερη την εισαγωγή νέων που επιθυμούν να γίνουν στρατιωτικοί. Οι καθηγητές χάνουν τον έλεγχο. Αλλαγές και μάλιστα μεγάλες αναμένονται και στον τρόπο λειτουργίας των σχολών. Οι καθηγητές που σήμερα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ουσιαστικά στη διοίκηση των σχολών, περνάνε σε δεύτερο πλάνο, ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με την επιλογή του διδακτικού προσωπικού για το οποίο σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν παράπονα που έχουν κριθεί δικαιολογημένα και αιτιολογημένα. Ο έλεγχος των σχολών θα περάσει και πάλι στους στρατιωτικούς, με τους καθηγητές να περιορίζονται σε συμβουλευτικό ρόλο. Όλες οι αλλαγές θα δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να τεθούν σε ισχύ από την επόμενη σχολική χρονιά αν είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου