Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει στρατεύματα στον Κόλπο ( κίνηση για να περικυκλώσει το Ιράν) ...Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σχεδιάζει να αυξήσει τις ένοπλες δυνάμεις τους στον Κόλπο.... Κίνηση που μπορεί να είναι μέρος μιας γεωπολιτικής κίνηση για να περικυκλώσει το Ιράν και την επέκταση του ΝΑΤΟ.
Ντέιβιντ Κάμερον, ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων την Παρασκευή πριν από την επίσκεψη στο Ομάν, όπου αναμένεται να συνάψει ένα 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμφωνία με την κυβέρνηση του Ομάν για 12 μαχητικά αεροσκάφη Typhoon.
Κάμερον θέλει να δημιουργήσει μια εταιρική σχέση με την άμυνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια παραγγελία για μέχρι 60 περισσότερο.
"Αυτό που βλέπετε ειδικά με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είναι απλώς ένα σχέδιο για να πωλήσει τα αεροσκάφη Typhoon, αλλά μια μεγάλη, σημαντική αμυντική συνεργασία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ππερισσότερα βρετανικά στρατεύματα να σταθμεύουν στη χώρα," δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάμερον στο στρατόπεδο Bastion στο Αφγανιστάν την Παρασκευή.
"Αυτή είναι μια συναρπαστική δυνατότητα για τις δύο χώρες να έχουν μια σωστή στρατηγική σχέση της άμυνας, μια συνεργασία της άμυνας, και νομίζω ότι αυτό είναι ο τρόπος που ο κόσμος πηγαίνει.Οι άνθρωποι δεν θέλουν απλά να αγοράσει μόνο τον εξοπλισμό τώρα, θέλουν να έχουν μια σωστή βιομηχανική και αμυντική συνεργασία, "συνέχισε.
Ωστόσο Patrick Henningsen, ένα γεω-πολιτικός αναλυτής, είπε ότι ένας από τους λόγους για την ενίσχυση του τη βρετανική και την αμερικανική παρουσία στην περιοχή θα μπορούσε να είναι να ξεκινήσει αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία και το Ιράν τελικά.
Το ΝΑΤΟ κατηγορεί το Ιράν για μια πιθανή κούρσα πυρηνικών όπλων στην περιοχή, αυτό είναι ένα απόσπασμα από το Ντέιβιντ Κάμερον μόλις πριν από λίγες ημέρες.Η περικύκλωση του Ιράν είναι σίγουρα σε μια γεωπολιτική κλίμακα, νούμερο ένα προτεραιότητα.Το ερώτημα είναι, είναι αυτό πρόκειται να είναι μια πραγματική στρατιωτική αντιπαράθεση ή γυρίζουμε στην εποχή του ψυχρού πολέμου, είπε.
Ο Henningsen συνέχισε ότι, ενώ οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί είναι στην ευχάριστη θέση να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις τους στην περιοχή και θέλουν να πουλήσουν τα όπλα του Κόλπου των κρατών, είναι σιωπηλοί σχετικά με τις πρόσφατες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μπαχρέιν και το Κουβέιτ.
Τα σχόλια του Κάμερον δένουν με τις απόψεις που από την περασμένη εβδομάδα από την κορυφή αξιωματικός του στρατού της Βρετανίας, ο στρατηγός Sir David Richards.
Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της βρετανικής, ο στρατηγός Sir David Richards. (AFP PHOTO / Ben Stansall)
Sir Richards δήλωσε ότι προέβλεπε η Βρετανία κάνει μεγαλύτερη χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών και διαμόρφωση στενότερων συνεργασιών με φιλικά κράτη σε ταραγμένες περιοχές όπως του Κόλπου.
¨Αφησε να εννοηθεί ότι δύο ή περισσότερες από τις επτά του στρατού ταξιαρχίες" θα μπορούσε να αποτελέσει στην περιοχή. Αυτό είναι παρά το μείωση σε αμυντικές περικοπές, οι οποίες θα μειώσουν το μέγεθος του βρετανικού στρατού κατά σχεδόν 1/5 μέσα σε δύο χρόνια.
Η Βρετανία έχει ήδη μια μικρή στρατιωτική παρουσία στα Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Κατάρ.
Αλλά Henningson πιστεύει ότι η Δύση είναι γεγονός-προσπαθούν να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ στον Κόλπο.
"Πιστεύω ότι στο ΝΑΤΟ ψάχνουν χώρες για να τους οπλίσουν Πολλοί κριτικοί λένε αυτό ανήκει σε ένα παγκόσμιο στρατό ή αστυνομική δύναμη στο κόσμο », είπε.
Η ανακοίνωση του Κάμερον ήρθε για την περιοχή του Κόλπου, μερικές ημέρες μετά που η Βρετανία δήλωσε ότι θα επαναπατρίσει 4000 στρατεύματα από το Αφγανιστάν στο ΗΒ στο τέλος του επόμενου έτους πριν από τη λήξη της προθεσμίας το 2014.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου