Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Ε.Ε. πιστή στο πλευρό του τουρκικού καταπιεστικού καθεστώτος κατά των κινημάτων


Ενώ η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει τους Κούρδους αντάρτες του ΠΚΚ τρομοκράτες, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Ερντογάν που συνεχίζει τον πόλεμο και την στυγνή καταπίεση της κουρδικής μειονότητας, η γαλλική Δικαιοσύνη καταδίκασε δεκαπέντε Τούρκους υπηκόους για συνεργασία με πρόσωπα που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες από τη στους οποίους και επιβλήθηκαν ποινές που κυμαίνονται από 18μηνη φυλάκιση έως και κάθειρξη επτά ετών.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία, η απόφαση του δικαστηρίου των Παρισίων προκάλεσε τη βίαια αντίδραση των οικείων των κατηγορουμένων, οι οποίοι συνεπλάκησαν με την αστυνομία, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Μάλιστα, οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια επίδειξη πυγμής καθώς οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες που ήσαν παρόντες στη δίκη τέθηκαν υπό κράτηση αμέσως, ενώ για όσους δεν βρίσκονταν εκεί, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασταλτική αυτή εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο των τρομονόμων που έχει ψηφίσει το ευρωπαϊκό κατεστημένο και του πολέμου τρομοκρατίας που διεξάγει κατά του κόσμου της εργασίας εντός και εκτός των γαλλικών συνόρων. Μεταξύ των 15 καταδικασθέντων περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής στη Γαλλία του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/ Μετώπου (DHKP-C), οργάνωσης που έχει κηρυχθεί εκτός νόμου στην Τουρκία κι έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Ε.Ε. Επίσης διατάχθηκε η διάλυση της Ένωσης Πολιτισμού κι Αλληλεγγύης Anatolie Paris, που εθεωρείτο από την κατηγορούσα αρχή ως «νόμιμη βιτρίνα» του DHKP-C στη Γαλλία.
Όλες αυτές οι εξελίξεις σημειώνονται ενώ η Ε.Ε., προεξέχοντος της Γαλλίας, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Τουρκία, ετοιμάζονται να επέμβουν στην Συρία, επιδιώκοντας την ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος Άσαντ, σε συνεργασία με ακραίες μουσουλμανικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
Τελικά, η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση.
Για τον ευρωπαϊκό και πιο συγκεκριμένα για το γαλλικό ιμπεριαλισμό αποτελεί πρόσχημα επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τώρα στη Συρία. Όμως για να ενταθεί η συμμαχία και συνεργασία με το καταπιεστικό καθεστώς του Ερντογάν, όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά καταστέλλουν ως τρομοκράτη όποιον μαχητικά υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μειονοτικών πληθυσμών.
Η υποκρισία του αιματοβαμμένου ευρωπαϊκού πολιτισμού, αποκαλύπτεται ολόπλευρα. 
ΑΝΤΙΠΟΕΛΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου