Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ!

 
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΡΑΜΣ
Από την πρώτη στιγμή και συνεκτιμώντας τον τεράστιο πόλεμο μεταξύ αμερικανικών, γερμανικών και ελληνικών πολεμικών βιομηχανιών, είχαμε τεθεί κάθετα αντίθετοι στην αποδοχή της αμερικανικής προσφοράς 400 ABRAMS, που βρίσκονται παροπλισμένα να σκουριάζουν, έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφού όμως πρόλαβαν να σκορπίσουν τον όλεθρο του απεμπλουτισμένου ουρανίου! Βρεθήκαμε απέναντι στο σύνολο του τύπου, μιλιταριστικού και πολιτικού, που παίζει τη φαρσοκωμωδία του Άκη Τσοχατζόπουλου παρουσιάζοντας τον ως το μόνο χρηματισμένο πολιτικό απαλλάσσοντας τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και του ΚΥΣΕΑ των κυβερνήσεων Σημίτη-Καραμανλή-Παπανδρέου, κάνοντας γαργάρα την απίστευτη συμφωνία Βενιζέλου για τα υποβρύχια και τελικά υπερασπίζοντας την προμήθεια των ABRMAS


ΧΑΒΟΥΖΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Καθημερινά οι λαοί των Βαλκανίων πληρώνουν την πολιτική επιλογή των αστικών κυβερνήσεων τους να ταυτιστούν με τον κατασταλτικό-πολεμικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Λαοί που πεινούν, φτωχαίνουν ολοένα και χάνονται στην άβυσσο της ανεργίας, φορτώνονται με βαρείς φόρους και περικοπές σε μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ κλιμακώνεται η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και υποχρεώνονται να αγοράζουν όπλα.


«Απόβαση» Μέρκελ στην Κίνα

http://www.ethnos.gr

Η καγκελάριος συνοδεύεται από 7 υπουργούς και ανώτατα στελέχη κολοσσών της γερμανικής βιομηχανίας. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν χθες συμφωνίες στους κλάδους της επικοινωνίας, της ενέργειας, της υγείας και της ναυτιλίας. Αυξάνεται η εξάρτηση της γερμανικής οικονομίας από το Πεκίνο, καθώς μαίνεται η κρίση στην Ευρωζώνη


Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο υποδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Πεκίνο με στρατιωτικές τιμές
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο υποδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Πεκίνο με στρατιωτικές τιμές

Η κρίση στην ΕΕ χτυπά και το Πεκίνο

http://www.ethnos.gr

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές των κινεζικών προϊόντων, έχει πλήξει σημαντικά την Κίνα.


Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές των κινεζικών προϊόντων
Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές των κινεζικών προϊόντων

ΟΗΕ: «Η κυβέρνηση της Συρίας να πάψει να χρησιμοποιεί βαριά όπλα»

http://www.kathimerini.gr

«Υπενθύμισα ότι όλες οι πλευρές οφείλουν να σταματήσουν κάθε μορφή βίας, με την κύρια ευθύνη να επαφίεται στην συριακή κυβέρνηση η οποία πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί βαριά όπλα», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν.

Γκ. Βεστερβέλε: Θα απομονώσουμε τη Συρία

http://www.kathimerini.gr

Η Γερμανία θα προσπαθήσει να απομονώσει περαιτέρω την κυβέρνηση της Συρίας το διάστημα που θα ασκήσει την κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σήμερα στην διάρκεια επίσκεψής του στο Χονγκ Κονγκ.
Η Ρωσία και η Κίνα, χώρες που διαθέτουν δικαίωμα αρνησικυρίας στο ΣΑ του ΟΗΕ, έχουν ως τώρα αποτρέψει τις προσπάθειες δυτικών χωρών να προωθήσουν μια απόφαση που θα επέτρεπε την ανάληψη δράσης σε βάρος της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ -- κάτι που ο Βεστερβέλε χαρακτήρισε «αποκλεισμό».

Ο γκάνγκστερ της Αιγύπτου

http://www.tanea.gr
Του Γιώργου Αγγελόπουλου

Χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση της αιγυπτιακής Αστυνομίας για να συλληφθεί ο Σάμπρι Χιλμί Ναχνούχ, γνωστός γκάνγκστερ, αμετανόητος οπαδός του ανατραπέντος προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και μπράβος του παλιού καθεστώτος. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν θωρακισμένα οχήματα και κινητοποίησαν 420 αστυνομικούς για να περικυκλώσουν την περασμένη εβδομάδα το μέγαρό του στη Δυτική Αλεξάνδρεια. Βρήκαν στην ιδιοκτησία του πέντε λιοντάρια σε κλουβιά, μια τίγρη, φίδια, μια στρουθοκάμηλο, ναρκωτικά και όπλα. Ο Ναχνούχ κατοικούσε στον πρώτο όροφο του τετραώροφου μεγάρου, ενώ ο δεύτερος όροφος ήταν ένα νάιτ κλαμπ και ο τρίτος είχε πέντε δωμάτια που χρησιμοποιούσαν εκδιδόμενες γυναίκες - συνελήφθησαν τέσσερις, καθώς και δεκαέξι άνδρες του Ναχνούχ που κατηγορούνται για κατοχή όπλων και ναρκωτικών και για μαστροπεία. Ομως ο Ναχνούχ δηλώνει αθώος και κατηγορεί την Αστυνομία ότι τον συνέλαβε για να καλοπιάσει τους ισλαμιστές που βρίσκονται τώρα στην εξουσία…

«Μη βιώσιμη η Γάζα ως το 2020», λέει έκθεση του ΟΗΕ

http://www.tovima.gr

Η αποκλεισμένη από το Ισραήλ περιοχή βαίνει προς θάνατο
«Μη βιώσιμη η Γάζα ως το 2020», λέει έκθεση του ΟΗΕ
Σε χαλάσματα και υπό διάλυση κτίρια, συχνά χωρίς τις στοιχειώδεις ανέσεις ζουν οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας [AP Photo/Lefteris Pitarakis]

Στα επίπεδα του... '70 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων

http://tvxs.gr

Τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω - στα επίπεδα του 1978-79 - έχει επιστρέψει η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών, λόγω των αλλεπάλληλων μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και της καταιγίδας των νέων φόρων που έχουν επιβληθεί, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας

Δεν αποτελεί απλή ρητορεία η ανίχνευση αναλογιών με τον Ναζισμό . Της Λόρι Πένι

http://tvxs.gr

"Μετά τους μετανάστες, θα είστε οι επόμενοι". Αυτή η φράση ήταν γραμμένη σε φέιγ βολάν που πετάχθηκαν στην περιοχή της Αθήνας όπου βρίσκονται τα νυχτερινά κέντρα που συχνάζουν οι gay. Την ώρα που η βία κατά των μεταναστών και των μειονοτήτων κλιμακώνεται ανά την Ελλάδα, οι υποστηρικτές της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής έχουν επίσης ξεκινήσει να προωθούν επιθέσεις μίσους σε ομοφυλόφιλους και ανθρώπους με αναπηρίες.


ΜΟΝΑΧΟ 1972. 45 απόρρητα έγγραφα του Ισραήλ στοιχειώνουν τις σχέσεις με τη Γερμανία

http://www.onalert.gr/


Σαράντα χρόνια μετά την δολοφονία 11 Ισραηλινών αθλητών από Παλαιστίνιους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, Ισραηλινοί και Γερμανοί επανεξετάζουν τα όσα έγιναν και κυρίως τα τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία. Και παρά το γεγονός ότι πέρασαν 40 χρόνια αυτά τα λάθη φαίνεται ότι ακόμη "στοιχειώνουν" τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Γερμανία προτιμά να σιωπά για τη σφαγή της 6ης Σεπτεμβρίου 1972. Δεν της είναι καθόλου ευχάριστο να εκτελούνται στο έδαφός της Εβραίοι,με την ιστορία που έχει.

Επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ!

http://www.onalert.gr/

Δύο ρουκέτες εξαπολύθηκαν σήμερα το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και η μια από αυτές έπεσε σε σπίτι στην πόλη Σντερότ, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
"Μια ρουκέτα έπεσε σε κατοικία στην Σντερότ. Κατέστρεψε τη στέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς", διευκρίνισε η Λούμπα Σάμρι εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η ίδια πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πού έπεσε η δεύτερη ρουκέτα.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση.
Χθες Πέμπτη ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Γάζα προς την περιοχή Ασκελόν.

"Στις ΕΔ είμαστε όλοι μάχιμοι"! Ανοιχτή διαφωνία του Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου με τα κυβερνητικά σενάρια

http://www.onalert.gr

Σαφής διαφοροποίηση -για να μην πούμε πλήρη αντίθεση- με τα όσα απεργάζονται και διαρρέουν διάφοροι κυβερνητικοί περί διαχωρισμού του προσωπικού των ΕΔ σε "μάχιμους και μη μάχιμους", από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο.

Σε μήνυμά του στο twitter ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρει:

"Παρόλο που η δυσκολία της φρουράς που υπηρετεί κάποιος ή/και η επικινδυνότητα μπορεί να διαφέρουν, στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ΟΛΟΙ μάχιμοι".