Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοκτόνησε φαντάρος στη σκοπιά


 
 
 
  http://antapocrisis.gr/index.php/2012-04-24-18-44-54/item/656-kimonas

Με σοκ και πόνο πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα τα ξημερώματα, την ώρα της σκοπιάς του, αυτοκτόνησε ο σ. Κίμωνας Καρολίδης στο 616 τάγμα πεζικού στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, όπου υπηρετούσε τη θητεία του.
Είχε γεννηθεί το 1985 και ήταν παιδί φτωχής, λαϊκής οικογένειας από την Νάουσα. Μεγάλωσε με την μητέρα του, με όλες τις δυσκολίες μιας μονογονεϊκής οικογένειας με πενιχρό εισόδημα, καλλιεργώντας όμως ένα σπάνιο ήθος. Δύο χρόνια μετά την είσοδο του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Θεσσαλονίκη, άφησε τα καράβια και πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Τοπογράφων. Πρόσφατα, πριν καταταγεί, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του και περίμενε την ορκωμοσία του.

Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην κομμουνιστική αριστερά, στην αρχή στην ΚΟΕ και από τις αρχές του 2012 στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες. Στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, στρατεύτηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και στους αγώνες για το άρθρο 16, όντας μέλος της Αριστερής Ενότητας. Συμμετείχε καθημερινά και αδιάλειπτα στους αντιμνημονιακούς αγώνες της τελευταίας περιόδου, στις πλατείες, στις παρελάσεις. Πάντα μπροστά, ανθεκτικός στα δακρυγόνα, με απλωμένο το χέρι στο διπλανό του. Ευαίσθητος, λιγομίλητος, εργατικός, αποφασιστικός. Όποιος τον γνώρισε θα τον θυμάται για το ανεξάντλητο φιλότιμό του, για την ευρύχωρη καρδιά του.
Η θλίψη είναι ανείπωτη και τα ερωτηματικά είναι μεγάλα για τις συνθήκες που οδήγησαν στην αυτοκτονία του. Του περίσσεψε η γενναιότητα, του τέλειωσε η ελπίδα. Η κίνηση απελπισίας ενός νέου ανθρώπου, ενός συντρόφου και αγωνιστή, μας γεμίζει πόνο και οργή. Για τη θητεία που για τόσους και τόσους νέους είναι το τέρμα της ζωής τους. Για την κοινωνική και προσωπική απόγνωση που σκορπά ένα σύστημα που τρώει τα παιδιά του.

Κίμωνα θα σε θυμόμαστε. Η εικόνα σου θα μείνει πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μας, γιατί ήσουν πάντα μαζί μας. Χαρούμενος ή σκυθρωπός, προβληματισμένος ή αποφασισμένος, ήσουν πάντα εκεί. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες που ξεκινήσαμε μαζί. Για ένα καλύτερο αύριο. Για μια κοινωνία όπως την ονειρευόσουν.
 
Καλό ταξίδι, σύντροφε.

7 σχόλια:

  1. Φταιει ο Διοικητης .Κολοψαρα μας ανεβαζει κολοψαρα μας κατεβαζει ολη μερα και μας καμπανιαζει συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι απο τους ποιο δικαιους ανθρωπους που εχω συναντησει.αυτα ειναι κακοηθειες.τον ειχα παλαιοτερα δκτη και μακαρι να ηταν σαν αυτον και οι υπολοιποι

      Διαγραφή
  2. αφου ειστε! και λιγα σας λεει! μπουληδες-μαμακηδες-γιωτομπαλα-απαλευτα κοριτσακια-κλαψες-και γενικα οτιδηποτε που μονο στρατιωτες δεν σας χαρακτηριζουν... ρωτηστε τους πατερες σας πως ηταν τοτε ο στρατος! σχεδον 2 χρονια και την παλεψανε ολοι!! εσεις 9μηνο και αυτο με νυχια και με δοντια! σαν δεν ντρεπεστε λιγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς τολμάς; Ήταν ο αδελφός μου και πίστεψε με το μόνο που δεν τον οδήγησε στην αυτοκτονία είναι ο στρατός. Το παιδί είχε οικογενειακά προβλήματα.

      Διαγραφή
  3. Αυτό που πίνεις κανένας δε θέλει να το μοιραστεί μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απευθυνομαι στον πρωτο ειπαμε αλα ετσι δν ειναι και το ξερεις καλα και γω μεσα ειμαι και ξερω αλα κολοπσαρα δν μας εχει πει ουτε μια φορα εχει κολιματα αλα ειναι καλος ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είμαι σίγουρος ότι εσύ που τα γράφεις αυτά ήσουν μεγάλο βύσμα η απλά δεν πήγες καν φαντάρος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή