Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Γ ΜΕΡΟΣ: ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΜΑΖΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ!

Αντιπροσωπεία της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου στην πανελλήνια εκπαίδευση-επίσκεψη της Π.Ο.Ε.Ε.Φ.Ε.Δ. στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ.
Το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου αποτελούμενη από τετραμελή ομάδα βρέθηκε στην παννελλήνια εκπαίδευση-επίσκεψη της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων(Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) στον Όλυμπο.

Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στη χειμερινή διαβίωση σε ακραίες συνθήκες και κατασκευή αυτοσχέδιων χιονοκαταλλυμάτων,σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές(έφτανε την νύχτα στους -10) με ύψος χιονιού που ξεπερνούσε τα δύο μέτρα ενώ στο υψόμετρο των 1900-2000 μέτρων που δραστηριοποιούμασταν ο καιρός άλλαζε διαρκώς αιφνιαδιαστικά από ηλιοφάνεια σε χιονοθύελλα.
Εκτός της χειμερινής διαβίωσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην διάσωση σε χιονοσκεπή περιοχή και αντιμετώπιση κρυοπαγημάτων και ατυχημάτων σε ακραίες συνθήκες.

Η εκπαίδευση και η διαβίωση υπό ακραίες συνθήκες ψύχους και ύψους χιονιού για τα μέλη μας είναι πολύ σημαντική για ενδεχώμενη ανάγκη όσο κι αν σπάνια τέτοιες καιρικές συνθήκες μας βρίσκουν στο νησί μας,τα μέλη της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου εκπαιδεύονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε οποιοδήποτε περιβάλλον και προσπαθούμε πάντα να είμαστε έτοιμοι σε οποιοδήποτε περιβάλλον και σε οτιδήποτε καιρικές συνθήκες κληθούμε να συνδράμουμε.
Πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, Φεβρουάριος 2013
 Πρόγραμμα εκπαιδεύσεως – δραστηριότητες
Σάββατο 2/2, ώρα 16:30 : Πορεία μετά φόρτου, Κορακάρης.

Τετάρτη 6/2, ώρα 17:00 : Τεχνικές κάλυψης απόκρυψης, θεωρία-παρουσίαση υλικού. Αίθουσα εκπαιδεύσεων ΛΕΦΕΔ.

Σάββατο 9/2, ώρα 16:30 : Πορεία μικρής ακτίνας δράσης, Δαφνώνας.

Τετάρτη 13/2, ώρα 16:30 : Αναγνωρίσεις νότιας Χίου Α'. Αγίος Μηνάς.

Πέμπτη 15/2-17/2 : Αποστολή στο ΚΕΟΑΧ Όλυμπος. Δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Κυριακή 17/2 : Αναγνωρίσεις νότιας Χίου Β'.

Τετάρτη 20/2, ώρα 17:00 : Γενική συνέλευση, απενημέρωση αποστολής ΚΕΟΑΧ. Αίθουσα εκπαιδεύσεων ΛΕΦΕΔ.

Κυριακή 24/2 ώρα 9:30 : Θεωρία, τακτική κίνηση περιπόλου-κρούση φάλαγγας-εποχούμενο περίπολο. Κορακάρης.

Τετάρτη 27/2 ώρα 17:00 : ΤΑΜΣ κρούση φάλαγγας. Περιοχή άσκησης απροσδιόριστη.

2 σχόλια:

  1. EINAI ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ, ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΘΕΤΕ. ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ. ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΖΕ. ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον κακό σας τον καιρό, ανόητοι. Στόκοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή