Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πέντε Αμερικανοί νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

Πέντε αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν ύστερα από πτώση ελικοπτέρου στην επαρχία της Κανταχάρ ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο σήμερα. Τα αίτια της πτώσης του μεταφορικού ελικοπτέρου είναι ακόμη άγνωστα και σύμφωνα με ανακοίνωση της ISAF στην περιοχή δεν είχε παρατηρηθεί εχθρική δραστηριότητα.
Αν και τα ονόματα και οι εθνικότητες των νεκρών (οι οποίοι εκτιμάται ότι το πλήρωμα του ελικοπτέρου) δεν έχουν γίνει γνωστά εντούτοις σύμφωνα με Αφγανό κυβερνητικό αξιωματούχο και οι πέντε ήταν Αμερικανοί. Το ίδιο ανέφερε και το Associated Press το οποίο επικαλούμενο δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου επιβεβαίωσε την εθνικότητα των νεκρών.Το ελικόπτερο κατέπεσε δυτικά της πόλης της Καντάχάρ στο διαμέρισμα της Daman. Εκπρόσωπος της ISAF δήλωσε ότι το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας.
Δεν αυτές όμως οι μόνες αμερικανικές απώλειες στο Αφγανιστάν. Νωρίτερα σήμερα δύο Αμερικανοί στρατιώτες και τρείς Αφγανοί σκοτώθηκαν από πυρά αγνώστου ο οποίος είχε καταφέρει να διεισδύσει σε στρατιωτική βάση ειδικών δυνάμεων. Ο οπλοφόρος ήταν ντυμένος με στολή του αφγανικού Στρατού και για αυτό το λόγο κατάφερε να αιφνιδιάσει το προσωπικό του στρατοπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου