Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

"ΕΦΑΓΑΝ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΕΝ ΧΡΗΣΤΙΔΗ-ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ ΩΣ "ΕΠΙΣΤΑΤΗ"!

Το παρασκήνιο των κρίσεων! Γιατί έφυγαν οι 3 Αρχηγοί πως "επιβίωσε" ο Κωσταράκος
Τι οδήγησε στην αντικατάσταση των τριών από τους τέσσερις Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων και τι κράτησε στη θέση του τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο; Πως έγινε Αρχηγός ΓΕΝ ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης και όχι ο Παναγιώτης Λίτσας;

Το παρασκήνιο έχει ενδιαφέρον:
•ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος κατέβηκε στο Μαξίμου έχοντας στα χέρια του την εισήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου. Στο μυαλό του βέβαια υπήρχε και η άποψη του Μεγάρου Μαξίμου ,μετά από τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης στη Real News και η οποία έλεγε ότι “ο Χρηστίδης μένει μέχρι τις κρίσεις”.
•Το δεύτερο θέμα που έπρεπε να επιλυθεί είχε να κάνει με δυο ναυάρχους. Ο ένας ο υπαρχηγός ΓΕΝ Παναγιώτης Λίτσας ο οποίος είχε κυβερνητική στήριξη. Το ίδιο όμως συνέβανε και με τον Βαγγέλη Αποστολάκη , παρά το γεγονός ότι ήταν “χρεωμένος” στο ΠΑΣΟΚ.

Η λύση να γίνει υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Παναγιώτης Λίτσας και Αρχηγός Στόλου ο Βαγγέλης Αποστολάκης. Λύση που δεν ικανοποιούσε την πλευρά Λίτσα. Άρα έπρεπε να φύγει ο Χρηστίδης.

Ο οποίος με την απόφαση αποστρατείας του έδωσε κι ένα άλλοθι για την απομάκρυνση των άλλων δύο αρχηγών. Και ειδικά του Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνη ,ο οποίος είχε επιλεγεί μόλις πριν από οκτώ μήνες!

Η δικαιολογία για την αποστρατεία και των άλλων δύο Αρχηγών είναι ότι “αν αποστρατεύαμε μόνο τον Χρηστίδη θα ήταν σαν να τον στοχοποιούσαμε ,λόγω της συνέντευξής του. Γι΄ αυτό και αποφασίσαμε ότι έπρεπε να φύγουν και οι άλλοι δύο αρχηγοί”. Δεν λέμε ότι μας πείθει η αιτιολογία, ωστόσο τη μεταφέρουμε.

Και βέβαια υπάρχει και το θέμα της παραμονής του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου. Στη περίπτωσή του η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης λέει ότι έπρεπε να παραμείνει ως ο συνδετικός κρίκος της ηγεσίας. Λογική άποψη , αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το κλίμα υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής που κατόρθωσε να χτίσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τους τελυεταίους μήνες. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν έχει κατανοήσει το Γολγοθά που θα έχει να αντιμετωπίσει σε σχέση με τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου