Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ματωμένη Δευτέρα: Τουλάχιστον 46 νεκροί από επιθέσεις στο Ιράκ

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε σειρά επιθέσεων στο Ιράκ, μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των επαρχιακών εκλογών στις 20 Απριλίου, που καταγράφονται ως οι πρώτες εκλογές από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.
 Σύμφωνα με αξιωματούχους οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε 12 διαφορετικές περιοχές σκορπώντας το θάνατο σε τουλάχιστον 46 ανθρώπους.

Οι επιθέσεις έγιναν κυρίως με παγιδευμένα οχήματα και σημειώθηκαν στη Βαγδάτη, στην Τουζ Χουρμάτου, στις πόλεις Νασιρίγια, Χίλα, Σαμάρα, Μπακούμπα, στο Κιρκούκ, στη Μοσούλη κ.α.

Τα νέα αυτά βίαια επεισόδια σημειώνονται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν σε 12 από τις 18 επαρχίες του Ιράκ. Η προεκλογική εκστρατεία σφραγίστηκε από επιδείνωση της βίας. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας, 14 υποψήφιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του έτους.

Η σειρά αυτή επιθέσεων που συγκλόνισε σήμερα την χώρα σημειώνεται λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις επαρχιακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Απριλίου στις 12 από τις 18 επαρχίες της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας, 14 υποψήφιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου