Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αποστολή Ελλήνων βουλευτών και επιχειρηματιών στο Κουρδιστάν

Φωτογραφία από τη χθεσινή επίσκεψη Ελλήνων
Φωτογραφία από τη χθεσινή συνάντηση Ελλήνων βουλευτών με εκπροσώπους του κουρδικού εμπορικού επιμελητηρίου (taxalia.blogspot.com)
Στο Κουρδιστάν βρίσκονται πέντε Έλληνες βουλευτές, συνοδεύοντας 22 επιχειρηματίες εταιρειών κυρίως από τον κλάδο των κατασκευών, της υγείας, των μετάλλων και της γεωργίας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των βουλευτών Σ. Αναστασιάδη, Μ. Βορίδη, Αδ. Γεωργιάδη, Οδ. Κωνσταντινόπουλου και Κ. Μάρκου, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής καθώς και επαφές με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κουρδιστάν και τοπικούς επιχειρηματίες.

 Στην παρθένα αγορά από ελληνικής πλευράς έχει απευθυνθεί μόλις μια ελληνική γαλακτοβιομηχανία, η οποία κατασκευάζει το δικό της εργοστάσιο στην περιοχή. Αντιθέτως, η Τουρκία – παρά την ένταση με το PKK – έχε ήδη 1.085 επιχειρήσεις στην περιοχή, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το μισό ποσοστό από τις 2.296 καταχωρημένων ξένων εταιριών από 78 χώρες που δραστηριοποιούνται στο Κουρδιστάν. Σημειώνεται ότι το ιρακινό Κουρδιστάν, ομόσπονδη πολιτεία με ξεχωριστή κυβέρνηση και κοινοβούλιο σύμφωνα με το Σύνταγμα του 2005, είναι η περιοχή του Ιράκ με τη μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα, με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μία περιοχή πλούσια μετά την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου. Οι Έλληνες βουλευτές και επιχειρηματίες καλύπτουν μόνοι τους τα έξοδά τους, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός της Βουλής. Σημειώνεται ότι στο Ερμπίλ (αρχαία Άρβυλα) λειτουργεί Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Ελληνική αποστολή με τον ΓΓ της Πατριωτικής Ενώσεως του Κουρδιστάν του Κόμματος του Προέδρου Ταλαμπανί.
Η Ελληνική αποστολή με τον ΓΓ της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK), του κόμματος του Προέδρου Jalal Talabani (twitter).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου