Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Λοχίας του Τουρκικού Στρατού στη φυλακή για σχόλιο στο twitter

Bülbül


 
 
Ο Λοχίας Μehmet Ali Bülbül οδηγήθηκε σε στρατιωτική φυλακή καθώς φέρεται να αποκάλεσε “τσιμπούρια” τους ανωτέρους του μέσω twitter.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «παράνομη έκρινε την συμμετοχή σε διαδηλώσεις και πορείες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η απόφαση συνάδει απόλυτα με την διαταγή που εξέδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε σε στρατιωτικούς να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της 9ης Φεβρουαρίου φορώντας τις στολές τους. Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου ήρθε μετά από ερώτηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα Σώματα Ασφαλείς, αλλά φυσικά επεκτείνεται και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα διέπονται από πολύ αυστηρότερο πειθαρχικό καθεστώς. Ιδού το σχετικό κείμενο της απόφασης.
«Οι αστυνομικοί που μετέχουν σε εκδηλώσεις και πορείες για την προβολή επαγγελματικών διεκδικήσεων δεν δύναται νομίμως να φέρουν στολή δεδομένου ότι αυτοί δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Η σχετική γνωμοδότηση κοινοποιήθηκε ήδη στις συνδικαλιστικές Ενώσει των αστυνομικών και όπως όλα δείχνουν αποτελεί μια ακόμη κίνηση ελέγχου του συνδικαλισμού των αστυνομικών. Η γνωμοδότηση προέκυψε έπειτα από ερώτηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο 15 ημέρες μετά την μεγάλη διαδήλωση των ένστολων και ζητούσε από το Νομικό Συμβούλιο να αποφανθεί ακόμη και αν η διαδήλωση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα! Από την στιγμή που η γνωμοδότηση κηρύσσει παράνομη την συμμετοχή τους, ακολουθεί και η πειθαρχική διαδικασία σε περίπτωση παραβίασης των εντολών της διοίκησης.

Παράλληλα, δημιουργείται ένα κατασταλτικό προηγούμενο με το οποίο η κυβέρνηση θέλει επίσης να στείλει μήνυμα στο αντιμιλιταριστικό και αντιπολεμικό κίνημα, στο οποίο ιδιαίτερη σημασία έπαιξε και παίζει η συμμετοχή των φαντάρων. Σε πολλές κινητοποιήσεις εξάλλου ξεχωριστή σημασία είχε η συμμετοχή φαντάρων με στολή.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πολιτική δίωξη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί χρόνια τώρα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φαντάρων.

Με την παραπάνω απόφαση πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα στους φαντάρους που θα συμμετάσχουν στις μελλοντικές Πορείες του Πολυτεχνείου, τιμώντας την Εξέγερση της νεολαίας και καταδικάζοντας έμπρακτα την Στρατιωτική Δικτατορία και τον Ολοκληρωτισμό.

Γίνεται συνείδηση επομένως ότι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός έχει άμεση ανάγκη το Κράτος της Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης ενάντια στον εσωτερικό εχθρό-αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας, προκειμένου να επιβάλλει τη βάρβαρη ταξική αστική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ. Τώρα μάλιστα στρέφεται και ενάντια σε τμήματα του σκληρού πυρήνα του αστικού κράτους-στρατιωτικούς (αφού τους χώρισε σε Μάχιμους-Μη Μάχιμους) και αστυνομικούς-αφού ξέχωρα τις περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει το τσουνάμι των χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο, ως τμήμα επίσης της επιχείρησης ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας. Με τα κατασταλτικά αυτά μέτρα το αστικό καθεστώς επιδιώκει την συντριβή του Κινήματος Μέσα στον Στρατό και την πλήρη πειθάρχηση του συνόλου του προσωπικού στους πολεμικούς του τυχοδιωκτισμούς, στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά και στις Αποστολές Καταστολής Πλήθους.

Αποκαλύπτεται ολοένα ότι η αστική δημοκρατία της Τουρκίας δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από την ελληνική και ευρωπαϊκή, για αυτό και αφήνει πίσω το αμαρτωλό παρελθόν των στρατιωτικών πραξικοπημάτων, επιλέγοντας να καμουφλάρει τα εκμεταλλευτικά και καταπιεστικά χαρακτηριστικά της  με τα χρώματα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, για να περάσει έτσι και τα τεστ εκπλήρωσης των δημοκρατικών Προδιαγραφών που θέτει η Ε.Ε.

Η διαφορετική εμφάνιση του Ολοκληρωτισμού δεν ξεγελά τον Τουρκικό λαό. Ενδεικτικά τα όσα βιώνουν ακόμη και οι Τούρκοι στρατιωτικοί.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Λοχίας του Τουρκικού Στρατού στη φυλακή για σχόλιο στο twitter. Σε στρατιωτική φυλακή οδηγήθηκε ο μόνιμος Λοχίας Mehmet Ali Bülbül που υπηρετεί στο 12ο Μ/Κ Τάγμα Πεζικού του Τουρκικού Στρατού στην ανατολική επαρχία του Ağrı για σχόλιο στο twitter. O Bülbül εμφανίστηκε στις 4 Απριλίου ενώπιον στρατιωτικού εισαγγελέα κατηγορούμενος για προσβολή των ανωτέρων του μέσα από το twitter και συγκεκριμένα φέρεται ως ο κάτοχος λογαριασμού στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έγραψε πως “οι επιστήμονες κάνουν πειράματα στα ποντίκια, οι στρατηγοί μας στους λοχίες”, χρησιμοποιώντας όμως τη λέξη keneraller (=τσιμπούρια) αντί της ορθής generaller (=στρατηγοί), υποτιμητική φράση για τους ανώτερους αξιωματικούς στην τουρκική στρατιωτική αργκό. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, ο Bülbül δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ως κάτοχος του συγκεκριμένου λογαριασμού και ως εκ τούτου η σύλληψη και η προφυλάκισή του είναι παράλληλα. Επίσης, υποστηρίζει πως παραβιάστηκαν τα ατομικά δικαιώματα του εντολέα του καθώς οι στρατιωτικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα στην οικία του Λοχία Bülbül όπου “κατέσχεσαν ως αποδεικτικά στοιχεία ακόμα και τα εσώρουχα της κόρης του”»!

Καθώς μένει να αποδειχθεί η επιβαρυντική αξία των κοριτσίστικων εσωρούχων, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι στον Τουρκικό Στρατό έχουν καταγραφεί  13.751 παραιτήσεις σε τρία χρόνια, ως ένα βαθμό συνέπεια και του αδίστακτου αγώνα εξουσίας μεταξύ Στρατηγών-Δικαστών-Κρατικής Γραφειοκρατίας και Πολιτικού Ισλάμ!

Ζητούμενο όμως από όλους ο Έλεγχος, η Πειθάρχηση και η Τυφλή Υπακοή του Προσωπικού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου