Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΚΙ ΓΚΟΥΡΜΠΟΥΖ

Η εφημερίδα "Bugun" ισχυρίζεται ότι η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση έχουν μυστικά συμφωνήσει την έκδοση του Ζεκί Γκουρμπούζ. Στο κείμενο που ακολουθεί δηλώνεται ότι αυτός και ο Σ.Ε., με την κατηγορία του μέλους του  DHKP-C, συνελήφθησαν στην Ελλάδα και θα εκδοθούν στην Τουρκία σύμφωνα με την υποτιθέμενη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ)*

- Μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες που καταλήγουν σε αθώωση μετά από τρία έως δέκα χρόνια φυλάκισης, μετατρέποντας έτσι το μέτρο της κράτησης σε σύστημα επιβολής τιμωρίας.

-Μακελειά σε φυλακές, όπως το Μακελειό της Μπούντζα (1995), το Μακελειό του Ντιγιαρμπακίρ (1996), το Μακελειό του Ουλουντζανλάρ (1999), το Μακελειό του Μπούρντουρ (2000), το Μακελειό της 19ης Δεκεμβρίου (2000), όπου δεκάδες πολιτικών κρατουμένων δολοφονήθηκαν από τις κρατικές δυνάμεις.

-Συστηματικά βασανιστήρια στο πλαίσιο της αστυνομικής κράτησης και δίκες που βασίζονται σε ομολογίες αποσπασμένες υπό το καθεστώς βασανιστηρίων.

-Βιασμοί και σεξουαλική κακοποίηση στο πλαίσιο της αστυνομικής κράτησης.

-"Αγνοούμενοι" στο πλαίσιο της αστυνομικής κράτησης.

-Πυρπόληση κουρδικών χωριών και εξαναγκαστική μετανάστευση.

-Παραβιάσεις της ελευθερίας του τύπου, υψηλός αριθμός φυλακισμένων δημοσιογράφων, που δεν πέφτει ποτέ από το 90, κλείσιμο εφημερίδων και θεσμών του τύπου.

-Εξωδικαστικές * δολοφονίες από την αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

-Χρήση χημικών όπλων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου