Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  έχουμε περιγράψει και αντιπαλέψει την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην καθημερινότητα των μονάδων  η ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ. Η αμφισβήτηση και η διεκδίκηση των συναδέλφων φαντάρων μέσα στα στρατόπεδα κλιμακώνεται, η «ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ» αγκαλιάζεται από τους στρατιώτες, ενώ ταυτόχρονα η εθνικιστική προπαγάνδα και η δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής στον Στρατό, με την Ανοχή των διοικητών,  συναντά εντεινόμενες αντιστάσεις.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που φέρει την ευθύνη για την χειροτέρευση των συνθηκών, που αντί να δείξει ενδιαφέρον για τη λύση των προβλημάτων αναγγέλλει νέα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύπτει το πραγματικό, αυταρχικό της πρόσωπο μέσω της δικαστικής εξουσίας στρέφεται εναντίον της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση πρώην διοικητή ΚΕΝ που οι υφιστάμενοι του νεοσύλλεκτοι φαντάροι κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες που βίωναν, έδωσε την αφορμή κινητοποίησης του βαθέως ελληνικού κράτους και την άσκηση πολιτικής δίωξης, που όμως δεν έφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Απάντηση στην επιχείρηση εκφοβισμού ήταν και είναι η κλιμάκωση των διεκδικήσεων του κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος φανερώνουν την πρόθεση τους να πατάξουν κάθε έκφραση συνδικαλιστικής οργάνωσης και διεκδίκησης στο πλαίσιο τν Ενόπλων Δυνάμεων, με την συνδρομή της Χρυσής Αυγής, των μιλιταριστικών και εθνικιστικών μέσων, που κερδοσκοπούν, παίζοντας περίεργα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια. Τις απειλές για λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των στρατιωτικών που θα συμμετείχαν ένστολοι σε διαδηλώσεις ακολούθησαν οι ποινές κατά των συνδικαλιστών του ΣΥΣΜΕΔ, με τον ΑΓΕΕΘΑ να ποδοπατά τις Συνταγματικές Ελευθερίες και να αναλαμβάνει ρόλο Δικαστή και Υπέρτατου Κριτή. Ένας πολιτικός ρόλος, βολικός για την κυβέρνηση, που φυσικά του εξασφάλισε την παραμονή του στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον,   έρχονται  νέες διώξεις εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η ένωση αποστρατών ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή της μιλά για “απροκάλυπτη προσπάθεια της στρατιωτικής ηγεσίας να τρομοκρατήσει εν ενεργεία στελέχη ποινικοποιώντας τις ενέργειες τους ,με πρόθεση να τα πειθαναγκάσει, στην υιοθέτηση μιας διεκδικητικής “αφωνίας”. Φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Δράσης (ΣΟΔ), αλλά και άλλοι φορείς έκφρασης και διεκδίκησης, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, δηλώνουν ότι «πρακτικές σαν αυτές είναι αυταρχικές και παράνομες. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι το κουκούλωμα των τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που βιώνουν τα εν ενεργεία στελέχη..».
Ενδεικτικό των μεθόδων που χρησιμοποιεί η άθλια τρικομματική κυβέρνηση είναι η χρησιμοποίηση των αντιδραστικών Ενώσεων Αποστράτων ως «Πέμπτη Φάλαγγα» στις γραμμές των συνδικαλισμένων στρατιωτικών, οι οποίοι αφού έπαιξαν ενεργό ρόλο στις Κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ευνοώντας τα κομματικά τους παιδιά, στην συνέχεια το εξαργύρωσαν αρνούμενοι την πολιτικοσυνδικαλιστική στήριξη  των διωκόμενων ενεργεία συναδέλφων τους, που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει και οργανώσει από κοινού.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στην καθημερινή θεατρική παράσταση που ανεβάζει του Παραλόγου η Θητεία, με την υποχρεωτική συμμετοχή των συναδέλφων φαντάρων-που καταβάλουν και το κόστος της θητείας, δουλεύοντας παράλληλα ως δούλοι- μιλούν για Συναδελφικότητα, Αξιοκρατία, Σεβασμό στους Νόμους και τον Κανονισμό, για «εθνικά συμφέροντα» που πρέπει όμως εμείς να θυσιαστούμε για να τα υπερασπίσουμε…   
Εμείς, όχι μόνο δεσμευόμαστε να κλιμακώσουμε τις διεκδικήσεις μας και την απαίτηση μας για ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων, αλλά πιστεύουμε ότι δικαιώνεται η αντίληψη που στρέφεται ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση και το Μισθοφορικό Στρατό, καλώντας την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και την Αστυνομία, στυλοβάτες του αστικού συστήματος εξουσίας.

Να Αρνηθούμε δηλαδή να αναλάβουμε ρόλο Πραιτοριανού και Αναλώσιμου για τα αστικά συμφέροντα, συμμέτοχοι στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, η Σιδερένια Φτέρνα του συστήματος που εκπαιδεύεται να καταστείλει ένοπλα τους Κοινωνικούς Αγώνες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου