Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού - Εξαγρίωσε το πλήθος η απόφαση (VIDEO)

Προφυλακίστηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το seleo.gr μετά από περίπου τέσσερις ώρες που ξεκίνησε η απολογία, ο ανακριτής τους ανακοίνωσε την απόφαση να παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.

Εξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς οι συγκεντρωμένοι έχουν εξαγριωθεί με την απόφαση των δικαστικών αρχών.


Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από το κτίριο.


Οι διαδηλωτές ετοιμάζουν "απάντηση" στην προφυλάκιση των δύο κατοίκων της Ιερισσού. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 το απόγευμα στην Καμάρα. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.


Όπως γράφει το thesstoday oι συγκεντρωμένοι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκισή τους φωνάζουν "Γιώργο και Βασίλη είμαστε μαζί σας, ας είναι η φωνή μας η δύναμή σας" .

Οι συγγενείς του 44χρονου ενημερώθηκαν, τηλεφωνικά, ενώ οι συγγενείς του 33χρονου, που βρίσκονται έξω από την αστυνομική διεύθυνση, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασαν σε κλάματα.



"Αχαρακτήριστο γεγονός. Ας το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο Ελληνες πολίτες απολογήθηκαν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο" τόνισε, πριν από λίγο, ο συνήγορος των 2 κρατουμένων κ. Καπερνάρος και συμπλήρωσε: "Η δικαστική εξουσία υποχώρησε στην αστυνομική. Εχουμε 4ο Ράιχ. Σ' αυτή την υπόθεση έγιναν δικονομικά έκτροπα αφού κατηγοριοποιήθηκαν μάρτυρες".



Οι δικηγόροι ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι μπορούν να περάσουν για να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους τους, λίγο πριν οδηγηθούν στις φυλακές.



"Βρωμάει το "πτώμα" της δημοκρατίας. Κι αν αυτοί την έχουν "δει" Καίσαρες, τώρα θα δουν τι απάντηση θα δώσουν οι Γαλάτες" επισήμανε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση, ο συνήγορος των 2 συλληφθέντων Β.Τζιμούρτος.



Απο νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί στους δύο συλληφθέντες. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και απαίτησαν την απελευθέρωση των δύο άντρων. Ανάμεσα στον κόσμο και βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου