Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ

Η ΝΕΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ...

Ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω θυμίζει η στάση των Αμερικανών απέναντι στον Εμφύλιο στην Συρία καθώς η πιθανολογούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν πρέπει να δώσει απάντηση μόνο στο σήμερα, αλλά κυρίως στο αύριο μιας περιοχής όπου επεκτείνεται από την Συρία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη έως το Ιράν και στην οποία συγκρούονται τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα σε καμιά περίπτωση δε θέλει να κατηγορηθεί ότι επαναλαμβάνει τις αθλιότητες του Μπους στη βάρβαρη αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 με πρόσχημα τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ, πολύ περισσότερο όταν  οι δημοσκοπήσεις της αμερικανικής κοινής γνώμης δείχνουν ότι μόλις ένα 10% έκρινε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εμπλακούν στη σύγκρουση, ενώ το 61% τάχθηκε ρητά εναντίον της στρατιωτικής επέμβασης!

"Είναι ήδη φρικτό το ότι όλμοι πλήττουν άμαχους και σκοτώνονται άνθρωποι αδιακρίτως, κι η πιθανή χρήση όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον αμάχων ξεπερνά άλλο ένα όριο σε ό,τι αφορά τους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο", είπε ο Ομπάμα απευθυνόμενος προς δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.
"Αυτό θα αλλάξει το παιγνίδι. Πρέπει να δράσουμε συνετά. Πρέπει να κάνουμε αυτές τις εκτιμήσεις προσεκτικά. Αλλά νομίζω ότι όλοι μας. . . αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι και να επιτρέπουμε τη συστηματική χρήση όπλων όπως τα χημικά όπλα εναντίον άμαχων πληθυσμών", πρόσθεσε ο Ομπάμα κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας. 
   
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θεωρεί ότι οι "αυξανόμενες αποδείξεις" για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία είναι "εξαιρετικά σοβαρές" και θα πρέπει να ωθήσουν την διεθνή κοινότητα "να κάνει περισσότερα". "Πρόκειται για περιορισμένες αποδείξεις, αλλά είχαμε κι εμείς αυξανόμενες αποδείξεις για τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων, πιθανότητα από το καθεστώς. Είναι εξαιρετικά σοβαρό, πρόκειται για έγκλημα πολέμου", δήλωσε στο BBC ο Ντέιβιντ Κάμερον, δηλώνοντας παράλληλα αντίθετος με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων επί του πεδίου. "Πιστεύω ότι αυτό που είπε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι απολύτως σωστό, αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή, η υπέρβαση της οποίας θα μας ωθήσει να κάνουμε περισσότερα", είπε. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης, ο βρετανός πρωθυπουργός έκανε σαφή τη θέση της κυβέρνησής του: "Δεν θέλω και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πιθανότητες να γίνει. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να αυξήσουμε την πίεση επί του καθεστώτος, να συνεργασθούμε με τους εταίρους μας, να συνεργασθούμε με τη (συριακή) αντιπολίτευση για να βρούμε μία καλή λύση".

Πρέπει να τονιστεί ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς κράτησε αποστάσεις από τις αμερικανικές, βρετανικές και ισραηλινές θέσεις, δηλώνοντας «η Γαλλία δεν έχει τη βεβαιότητα ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία. Υπάρχουν μόνο κάποιες ενδείξεις που δόθηκαν από τους Βρετανούς και από τους Αμερικανούς», ξεκαθαρίζοντας πως «είμαστε στη διαδικασία εξακρίβωσης αυτών των ενδείξεων».
Αντίθετα, στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να προσφύγουν σε στρατιωτική ενέργεια για "να θέσουν υπό έλεγχο τα συριακά χημικά οπλοστάσια". "Είναι σαφές ότι, αν υπάρχει η βούληση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και της διεθνούς κοινότητας, μπορούν να αναλάβουν στρατιωτική δράση και να θέσουν υπό έλεγχο τα συριακά χημικά οπλοστάσια γεγονός που θα βάλει τέλος σε όλες τις ανησυχίες. Από τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα θα διαπιστώσει ότι υπήρξε υπέρβαση των κόκκινων γραμμών και ότι έγινε χρήση χημικών όπλων, θα κατανοήσουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αναλάβουν στρατιωτική δράση, αντί να αφήσουν στην αβεβαιότητα την κατάσταση", είπε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Έκφραση της ισραηλινής αποφασιστικότητας, που θέλει να τελειώνει με τον Άσαντ και τη Χεζμπολάχ ώστε ανεμπόδιστα να επιτεθεί στο Ιράν με καλυμμένα τα νώτα του, είναι η πρωτοβουλία του Ισραήλ να καλέσει αιφνιδιαστικά εφέδρους για άσκηση στα σύνορα με τη Συρία και τον Λίβανο, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή (Πάσχα των Ορθοδόξων). Για την άσκηση κινητοποιείται ολόκληρη μεραρχία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να πρόκειται για πρελούδιο στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι Ισραηλινοί που είχαν κρατηθεί επιμελώς μακριά από τη σύγκρουση, δείχνουν να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι πλέον η απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία είναι προς το συμφέρον τους και ενδεχομένως να επιχειρούν να οδηγήσουν της εξελίξεις προς την κατεύθυνση της στρατιωτικής επέμβασης.
Τους φόβους για επερχόμενη επίθεση αύξησαν οι πληροφορίες σχετικά με το ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν προσφάτως από την ελληνική κυβέρνηση την παραχώρηση επιπλέον χώρου της αμερικανικής βάσης στη Σούδα προκειμένου να σταθμεύουν πρόσθετα μαχητικά, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και αεροσκάφη ανεφοδιασμού εν πτήσει. Σύμφωνα με το αμερικανικό αίτημα, ζητείται η επέκταση των εγκαταστάσεων της αμερικανικής βάσης στη Σούδα έτσι ώστε να μπορούν να σταθμεύουν κατά μόνας ή σε συνδυασμό: 6 αεροσκάφη KC-135 για τον ανεφοδιασμό στον αέρα μαχητικών, 10 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, 20 μαχητικά αεροσκάφη».

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις άρχισαν και οι διαρροές από τα αμερικανικά δίκτυα των σχεδίων επίθεσης που χαρακτηρίζονται όμως από ξεχωριστή επιπολαιότητα καθώς αναφέρουν βομβαρδισμό του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ! Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του αμερικανικού Πενταγώνου για ένα πιθανό κτύπημα στη Συρία. «Υπάρχει ένας εντεινόμενος σχεδιασμός  εν εξελίξει αυτόν τον καιρό καθώς περισσότερο λεπτομερείς πληροφορίες έρχονται γύρω από τη χρήση από το συριακό καθεστώς των χημικών όπλων και το πλήθος των πληροφοριών μεγαλώνει», φέρεται να είπε ανώτερο στέλεχος του Πενταγώνου. Ο ίδιος επίσημος, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο αν και έχει άμεση  αντίληψη των προετοιμασιών αυτών εντούτοις αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η επέμβαση δεν θα περιλαμβάνει χρήση στρατευμάτων σε συριακό έδαφος, θα περιλαμβάνει όμως τη χρήση πυραύλων cruise από σκάφη επιφανείας, και βομβαρδισμούς από μαχητικά αεροσκάφη και με στόχο, όπως αναφέρεται, την καταστροφή των σημείων αποθήκευσης των όπλων αυτών αλλά και των κέντρων διοίκησης που σχετίζονται με αυτά. Βέβαια αυτό αποτελεί την απλά την αφορμή. Μέσα στην πληθώρα των πληγμάτων θεωρείται σίγουρο ότι η αμερικανική Αεροπορία θα προσβάλλει στο σύνολό τους τις  συριακές ένοπλες δυνάμεις πάντα με το αιτιολογικό της χρήσης των χημικών όπλων.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Για μια ακόμη φορά τα σχέδια επέμβασης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή συναντούν την καταδίκη του έμπειρου πολεμικού ανταποκριτή Ρόμπερτ Φισκ, που δε μασά τα λόγια του. Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Independent, αποκαλύπτει:

«Οι πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων από τη πλευρά του καθεστώτος [του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ] Ασαντ είναι μέρος ενός δράματος που έχει παιχτεί ξανά και είναι γεμάτο «τρύπες» στην πλοκή του. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα, τυχόν χρήση χημικών όπλων από την πλευρά της Συρίας θα αποτελούσε μία εξέλιξη που θα «άλλαζε το παιχνίδι» όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη συριακή κρίση. Αλλά αυτό [η χρήση χημικών] δεν είναι κάτι επιβεβαιωμένο. Οπότε, όταν με πλησίασαν δυο καναδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για να βγω στον αέρα και να μιλήσω για το θέμα αυτό, τους είπα ξεκάθαρα ότι θα καταρρίψω την επιχειρηματολογία τους [περί ρίψης χημικών] και αμέσως υπαναχώρησαν, για να μη φανεί πως οι ισχυρισμοί του Λευκού Οίκου ήταν βλακείες», γράφει ο Φισκ, η έδρα του οποίου βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο Λίβανο, στη Βηρυτό.
Και προσθέτει: «οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το πιο παιδικό κλισέ όλων των εποχών: πως τα χημικά όπλα μπορεί να καταλήξουν, δήθεν, σε «λάθος χέρια». Φοβούνται, με άλλα λόγια, πως τα χημικά αυτά ενδέχεται να αποτελέσουν μελλοντικά το οπλοστάσιο των ίδιων των επαναστατών, ειδικά των ισλαμιστών, τους οποίους υποστηρίζει η ίδια η Ουάσινγκτον, καθώς και το Λονδίνο, το Παρίσι, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Το ίδιο συνέβη με τα χημικά όπλα που διέθετε ο Σαντάμ Χουσέιν, μέχρι που αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Κούρδων».

Το άρθρο υποστηρίζει πως έχουν αναφερθεί μόλις τρία περιστατικά χρήσης αεριού σαρίν στη Συρία: στο Χαλέπι, όπου η μια πλευρά κατηγόρησε την άλλη, στην Χομς (σε πολύ μικρή κλίμακα) και στα περίχωρα της Δαμασκού, ενώ τρία παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.  Όμως εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: τα τραύματα αυτά δημιουργούνται από τη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου, ένα χημικό που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ισχυριστούν πως ειναι «όπλο», αφού το ίδιο ακριβώς χημικό χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις [τον Απρίλιο του 2004] προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των ανταρτών στη Φαλούτζα του Ιράκ κι έκτοτε υπάρχει στη περιοχή εκείνη μια έξαρση γεννήσεων παιδιών με γενετικές ανωμαλίες», καταλήγει ο Φισκ.
Στην αντεπίθεση όμως βγήκε και η Ρωσία που έχει τεράστια συμφέροντα στην Συρία και ενισχύει διπλωματικά-στρατιωτικά το καθεστώς Άσαντ.  Ο απεσταλμένος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μέση Ανατολή, υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε: "Εάν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, θα πρέπει αυτές να έλθουν αμέσως στο φως και όχι να αποκρυβούν. Πρέπει να βεβαιωθούμε για τα στοιχεία αυτά αμέσως και με βάση διεθνή κριτήρια και όχι να τα χρησιμοποιούμε για άλλους σκοπούς. Δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για μια επέμβαση στη Συρία. Στο παρελθόν βιώσαμε μια βίαιη επέμβαση στο Ιράκ με το πρόσχημα ότι η χώρα διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής κάτι που στο τέλος αποδείχθηκε αναληθές", τόνισε ο Μπογκντάνοφ αναφερόμενος στην εισβολή στο Ιράκ το 2003!

ΣΥΡΙΑ: ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΡΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΣΩΣΤΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
Πολλοί εκτιμούν ότι τα δύσκολα για τους ιμπεριαλιστές βρίσκονται τη μέρα που το καθεστώς Άσαντ θα πέσει. Και καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας κατά νου το Αφγανιστάν και τους Ταλιμπάν, αλλά και τη Λιβύη όπου οι ένοπλες μουσουλμανικές οργανώσεις, σύμμαχοι των ΗΠΑ στην ανατροπή Καντάφι, σήμερα αποτελούν ανυπέρβλητο αστάθμητο παράγοντα. Δολοφόνησαν τον Αμερικανό πρόξενο προκαλώντας σοκ στην Υπερδύναμη, επιτέθηκα στην γαλλική πρεσβεία, πλήττουν και εκβιάζουν την επίσημη κυβέρνηση, απειλούν με αστάθεια την ευρύτερη περιοχή. Πρόσφατα, ένοπλοι περικύκλωσαν το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης ζητώντας οι αξιωματούχοι που είχαν συνεργαστεί με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι να αποκλειστούν από υψηλόβαθμες θέσεις στη νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 20 οχήματα φορτωμένα με αντιαρματικά όπλα και δεκάδες ένοπλοι απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το κτίριο του υπουργείου. Το τέλος της εξέγερσης εναντίον του Καντάφι έχει αφήσει στα χέρια Λίβυων που τάσσονταν εναντίον του καθεστώτος ένα οπλοστάσιο από το οποίο δεν λείπει εξοπλισμός που συνήθως συναντάται σε τακτικούς στρατούς.

Ήδη οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα, αποκαλύπτουν στρατιωτικοί συντάκτες. Επιχείρηση συλλογής πληροφοριών για ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στο έδαφος της Συρίας, έχει σε πλήρη εξέλιξη  η CIA ώστε να εντοπιστούν οι θέσεις, η οργάνωση τους και ηγετικά που αποτελούν στόχους προτεραιότητας για τους αμερικανούς. Όπως έγινε γνωστό είναι πιθανό σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή ειδική επιχείρηση με επιλεκτικά πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV/UCAV, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς του Λος Άντζελες. Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους νυν και πρώην αξιωματούχους, η εφημερίδα προσθέτει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει εγκρίνει ακόμη τις επιθέσεις των UAV στη Συρία, όμως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της CIA πρόσφατα έχει επιφορτίσει πολλούς πράκτορές της με την παρακολούθηση των ισλαμιστών μαχητών. Οι επιχειρησιακές ομάδες επανδρώνονται από έμπειρα στελέχη που είχαν αναλάβει τις επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Ορισμένα μέλη της οργάνωσης αυτής σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν περάσει στη Συρία κι έχουν ενωθεί με τις ισλαμικές ομάδες που μάχονται τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η CIA είναι γνωστό ότι διατηρεί επίσης στενές επαφές με τις αντίστοιχες υπηρεσίες αντικατασκοπίας της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και άλλων χωρών, που δραστηριοποιούνται στη Συρία αλλά σε αυτή τη φάση έχει ζητηθεί η ενεργός συνδρομή τους. Οι ισλαμιστές μαχητές διαδραματίζουν ένα όλο και πιο αύξοντα ρόλο στις μάχες κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, υπογραμμίζει η εφημερίδα, γεγονός που έχει προκαλέσει την προσοχή της CIA. Το αμερικανικό ΥΠΕΞ θεωρεί πως μία από τις πιο σημαντικές και μαχητικές παρατάξεις των αντικαθεστωτικών, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, είναι κατ' ουσίαν τρομοκρατική ομάδα, της οποίας η υπόσταση δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτήν της Αλ Κάιντα, επισημαίνουν οι Τάιμς.

Ο φόβος όμως πλέον φωλιάζει και στην καρδιά των γραφειοκρατών της Ε.Ε. Ο Ουίλιαμ Χέηγκ υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας σε επιστολή προς βουλευτές παραδέχτηκε ότι οι ισλαμικές ομάδες που δρουν στη Συρία, εκπαιδεύουν εξτρεμιστές οι οποίοι θα μπορούσαν στο μέλλον να απειλήσουν την ασφάλεια της Βρετανίας αλλά και όλης της Δύσης! Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζουν ανάλογες ανησυχίες επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον 500 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί στις αντικαθεστωτικές ισλαμικές δυνάμεις,πολλές από τις οποίες συνεργάζονται με την Αλ Κάϊντα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά “αγωνιστών” στη Συρία. Ο φόβος που υπάρχει είναι ότι πολλοί απ΄ αυτούς θα “ριζοσπαστικοποιηθούν” στη Συρία και θα επιστρέψουν στις χώρες τους πιθανόν ως τρομοκράτες.
Πάνω από 600 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί στο πλευρό των ανταρτών που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία. Αυτό έγραψε η Hurrıyet Daıly News σε άρθρο  που επικαλείται βρετανική έρευνα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι  οπαδοί της Τζιχάντ από 14 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Ολλανδία βρίσκονται ήδη από το 2011 σε συριακό έδαφος.
Στο μεταξύ, στη Γερμανία παρατηρείται αύξηση της ροής των Γερμανών ισλαμιστών που κατευθύνονται προς τη Συρία, όπου εντάσσονται στις τάξεις των ριζοσπαστικών ομάδων, εμπλεκόμενων στη διαμάχη. Σχετική δήλωση έκανε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του Συντάγματος κ.Χανς-Γκεόργκ Μάασεν. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η σημασία της Συρίας ως σκοπός ταξιδιού για τζιχαντιστές από τη Γερμανία, αυξήθηκε σημαντικά», είπε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ.Μάασεν, πολλοί ισλαμιστές που διαμένουν στο έδαφος της Γερμανίας, συμμερίζονται την επιθυμία να κατευθυνθούν προς τη Συρία και να συμμετάσχουν εκεί σε πολεμικές συγκρούσεις.
Για μια ακόμη φορά ο χθεσινός σύμμαχος ισλαμιστής φονταμενταλιστής, που οι ιμπεριαλιστές καθοδήγησαν-χρηματοδότησαν-εξόπλισα, μετατρέπεται στον «απόλυτο εχθρό» ενάντιον του οποίου στρέφονται οι κάννες «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας», αφού προηγουμένως έχουν στραφεί κατά του κόσμου της εργασίας καταργώντας εργασιακά δικαιώματα και λαικές ελευθερίες, συμπαρασύροντας προς τα πάνω τους δείκτες κερδοφορίας των πολεμικών βιομηχανιών και ασφάλειας, των ιδιωτικών στρατών και των Ιδιωτικών Εταιρειών Ασφάλειας.

Στις παραπάνω παραμέτρους πρέπει να συμπεριλάβουμε τις οξυμένες εθνοτικές-θρησκευτικές-ταξικές αντιθέσεις που συγκλονίζουν την Συρία, αλλά και το γεγονός ότι κάθε δύναμη που εμπλέκεται στην κρίση έχει συγκεκριμένα συμφέροντα που καθορίζουν τις πολιτικές της επιλογές, οι οποιές σε καμιά περίπτωση δε πρέπει να θεωρούνται αμετάβλητες.
Αξίζει επομένως να παρακολουθήσουμε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σε τηλεοπτικό του μήνυμα έκανε λόγο για «ανησυχητικά σημάδια στην περιοχή», μιλώντας για τις ισραηλινές ασκήσεις και την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας και συνδέοντας ευθέως τις εξελίξεις αυτές με όσα γίνονται στη Συρία. Φρόντισε μάλιστα να αρνηθεί με έμφαση ότι η οργάνωσή του έστειλε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που κατέρριψαν ισραηλινά μαχητικά, «καρφώνοντας» εμμέσως τους Ιρανούς με τα λόγια «ίσως ένας φίλος της Χεζμπολάχ να έχει την ευθύνη». Αυτό αποκαλύπτει τη δυσκολία στον συντονισμό και τη συμφωνία για τα επόμενα βήματα ανάμεσα στις δυο πλευρές. Η Χεζμπολάχ αντιλαμβάνεται ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι διακυβεύεται η ίδια της η ύπαρξη, ενώ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών, έχοντας χάσει πολλά στελέχη στις μάχες στη Συρία όπου υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ. Σε μια έμμεση δραματική έκκληση προς τη Ρωσία και το Ιράν, έστειλε μήνυμα προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, λέγοντας ότι «δεν μπορείτε να ανατρέψετε το καθεστώς της Δαμασκού με στρατιωτικά μέσα. Είστε αντιμέτωποι με ένα μακρό αδιέξοδο. Η Συρία έχει αληθινούς φίλους στον κόσμο που δεν θα την αφήσουν να πέσει στα χέρια του Ισραήλ, της Αμερικής ή της Αλ Κάιντα»!

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ - ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Η εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους και έχει μετατρέψει πάνω από 1,2 εκατ. ανθρώπους σε πρόσφυγες αφότου εκδηλώθηκε το 2011 και μετατράπηκε σταδιακά σε εμφύλια σύρραξη.

Για εμάς, η Ανατροπή των τυραννικών καθεστώτων πρέπει να είναι έργο των ριζοσπαστικών δυνάμεων και του αγωνιζόμενου λαού, που θα εμπνέει τη διεθνή αλληλεγγύη των κινημάτων. Δε μπορεί να είναι αποτέλεσμα της εμπλοκής και επέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ που έχουν άλλες στοχεύσεις και θεωρούν πάντα ως μεγαλύτερο εχθρό τους, στην επιχείρηση επιβολής της Νέας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, τον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας.
Τα προσφυγικά ποτάμια είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των εθνικιστικών παροξυσμών, της καπιταλιστικής κρίσης και των αυταρχικών καθεστώτων. Ο κόσμος της εργασίας μοιάζει περικυκλωμένος και εγκλωβισμένος καθώς τρέχοντας να σωθεί από τον εμφύλιο πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς, τον πνίγουν σε Έβρο και Αιγαίο.

Μόνη λύση η εκδίωξη όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από την περιοχή, το κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, η ανατροπή των αυταρχικών καθεστώτων, το άνοιγμα των συνόρων, η αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει αν αγωνιστεί ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, τον ακραίο κρατικό αυταρχισμό και την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Για την έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ενάντια σε κάθε αστό διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Diktiospartakos.blogspot.com
Τηλ. Επικ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου