Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΣΧΕΔΙΟ "ΙΩΝΗ"


Πλεόν δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ διεξάγουν πόλεμο και ετοιμάζονται να διεξάγουν με ακόμη πιο σφοδρό τρόπο, κατά της εργατικής τάξης. Στιγμιότυπα αυτής της επιλογής που θέλει την αστυνομία να στρατιωτικοποιείται και τον στρατό να αναλαμβάνει ρόλο Καταστολής Πλήθους από το ελληνικό κράτος Έκτακτης Ανάγκης, είναι η παρουσία της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Πεντάγωνο και στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως απέναντι στο πιο καταπιεσμένο-αγρίως εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης τους μετανάστες.
Σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση-ΜΜΕ-δικαστική εξουσία-ναζιστική Χρυσή Αυγή-δυνάμεις καταστολής-πολιτοφυλακές-τάγματα εθνοφυλακής και φασιστικές Λέσχες Εδφέδρων εξορμούν κατά των μεταναστών ετοιμάζοντας το σύγχρονο Στρατόπεδο Εργασίας που θα δεχτεί την Επιστρατευμένη εργατική τάξη.

Στα ολοκληρωτικής έμπνευσης μέτρα κατά των μεταναστών που έρχονται με φόρα από το ναζιστικό παρελθόν και εμπλουτίζονται-αναβαθμίζονται στο παρόν του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού αξίζει να σταθούμε στα μέτρα που λαμβάνονται με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγών ρευμάτων από την Συρία, ένα εμφύλιο που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης αναδαυλίζουν και εκμεταλλεύονται για να σφραγίσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.
Θυμίζουμε το σχέδιο «Ιώνη» εν όψει κύματος μεταναστών από Συρία!

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Διευρυμένο σχέδιο για την ανάσχεση εισροής μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία, έχει εκπονήσει και θέτει άμεσα σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Ιώνη» προβλέπει επιφυλακή και συνεχή επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων από τα πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού με τη συνδρομή της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, καθώς επίσης και τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση της Αστυνομίας και του Στρατού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Την ίδια στιγμή, με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση για την αυστηρότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών. Στόχος της ρύθμισης είναι να διασφαλιστεί ότι, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν το οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα θα εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση. «Ατομα που έχουν ήδη παρανομήσει εισερχόμενα λαθραία στη χώρα δεν είναι νοητό, όταν αποτολμούν να παρανομήσουν εκ νέου, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση σε σχέση με τους ημεδαπούς ή τους νόμιμους μετανάστες», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης. Εκτιμάται μάλιστα ότι το μέτρο θα συμβάλει και στην αποτροπή της εισόδου νέων μεταναστών.

Υπόψη του κ. Σαμαρά τέθηκε και το σχέδιο «Ιώνη», σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη. Με την έγκριση του σχεδίου από τον πρωθυπουργό, οι τρεις υπουργοί συνέχισαν τη συνεργασία τους στο Πεντάγωνο (6 το απόγευμα), με σκοπό, συνεπικουρούμενοι και από υπηρεσιακούς παράγοντες, να εξειδικεύουν τα μέτρα και να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την άμεση εφαρμογή τους. Η αντιμετώπιση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας καθίσταται πρωταρχική, αφού φθάνουν χιλιάδες στην Τουρκία αναζητώντας τρόπους να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις επόμενες ημέρες Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό τίθενται σε επιφυλακή. Ενισχύουν με ό,τι πλωτό μέσο διαθέτουν την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων σε όλο το Αιγαίο και προχωρούν σε εντατικοποίηση των περιπολιών στις ακτές κυρίως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενισχύουν με εναέρια μέσα τα νησιά (ήδη έχει σταλεί ένα ελικόπτερο στη Σάμο) για επιτήρηση και με προσωπικό τις λιμενικές αρχές των νησιών του Αιγαίου. Την ίδια στιγμή ανεβαίνει κλίμακα η ετοιμότητα στην οποία θα βρίσκονται τόσο οι μονάδες του Στρατού όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό να επεμβαίνουν σε εισροή προσφύγων και μεταναστών εκμεταλλευόμενοι και τις πληροφορίες που τους παρέχει η ΕΥΠ. Τα περιστατικά «απόβασης» στα νησιά της Σύμης και του Αγαθονησίου έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση, που θέλει με κάθε τρόπο να μην επαναληφθούν.

Βοήθεια έχει ζητηθεί και από τη Frontex, που θα συνδράμει με τρία εναέρια μέσα, τέσσερα περιπολικά σκάφη, δύο κινητές μονάδες επιτήρησης και αριθμό αξιωματικών εμπειρογνωμόνων για την καταγραφή κάθε στοιχείου. Οι δαπάνες αυτές θα καλυφθούν από κοινοτικούς πόρους του οργανισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα θαλάσσια σύνορα, στο Αιγαίο, καθώς παραλιακές πόλεις της Τουρκίας έχουν γεμίσει από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενους κυρίως από τη Συρία. Ηδη, όπως αναφέρουν οι γειτονικές αρχές, περισσότεροι από 86.000 είναι οι πρόσφυγες και η χώρα μπορεί να δεχθεί έως 13.000. Τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης μεταναστών εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση και επιχειρούν να τους «περάσουν» στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

«Με συντονισμένη προσπάθεια ήδη τα πρώτα μέτρα απέδωσαν στην ανάσχεση του ρεύματος των προσφύγων και των μεταναστών στον Εβρο. Τώρα παρατηρείται αύξηση στα θαλάσσια σύνορα», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προσερχόμενος στη σύσκεψη χθες στο Πεντάγωνο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έσπευσε να διαχωρίσει το θέμα των προσφύγων από τη Συρία από αυτό των λαθρομεταναστών και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θα ανταποκριθεί με βάση τον ανθρωπιστικό χάρτη του ΟΗΕ». Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση κινείται ταυτόχρονα στην κατεύθυνση να υπάρξει δυναμική παρέμβαση των διεθνών οργανισμών έτσι ώστε συνεργαστούν με την Τουρκία και να δημιουργηθούν ειδικές ζώνες υποδοχής προσφύγων εντός ή στα σύνορα του συριακού εδάφους.

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι υπάρχει προσφυγικό ρεύμα από τη Συρία, «αλλά στην Ελλάδα δεν έχει φθάσει σε μεγάλους αριθμούς». Εξέφρασε, τόσο εξερχόμενος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και προσερχόμενος σε αυτή του Πενταγώνου, την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί η ανάσχεση του προσφυγικού αυτού ρεύματος στα θαλάσσια σύνορα. Στο διακλαδικό σχέδιο που έχουν καταρτίσει τα συναρμόδια υπουργεία αναφέρθηκε ο κ. Μουσουρούλης, ο οποίος έχει και στην ευθύνη του το Λιμενικό, που καλείται να σηκώσει το πιο μεγάλο βάρος της επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων».

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική απόφαση χρήσης του στρατού ως κατασταλτική και αστυνομική δύναμη.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε αποστολές δίωξης μεταναστών. Ο όρκος που μας υποχρεώσατε να δώσουμε κάνει λόγο για Υπεράσπιση της Χώρας και του Συντάγματος. Δε δεχόμαστε να καταδιώκουμε μετανάστες, να σπάμε Απεργίες και να Καταστέλλουμε Διαδηλώσεις.

Πρέπει τώρα να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που σπρώχνουν τους ανθρώπους στην προσφυγιά. Η καπιταλιστική-ιμπεριλιαστική Δύση, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ είναι οι πρωταγωνιστές του δράματος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων. Οι ιμπεριαλιστικοί στρατιωτικοί και αστυνομικοί σχηματισμοί πρέπει να διαλυθούν.

Λευτεριά σε κάθε λαό που καταδυναστεύεται από την ιμπεριαλιστική κατοχή και τα αυταρχικά καθεστώτα. Παροχή Ασύλου σε όλους τους διωκόμενους και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους μετανάστες. Σύνορα Ανοικτά για όλους τους ανθρώπους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου