Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«ΕΘΝΙΚΗ» ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΑΦΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
FREE photo hosting by Fih.gr
Η Μεγάλη Βδομάδα, που χαρακτηρίστηκε από την εκστρατεία μίσους της Χρυσής Αυγής  «για τρόφιμα και αίμα μόνο σε Έλληνες», έκλεισε «με την Εκκλησία και τον Στρατό μόνο για Έλληνες». Πρωταγωνιστής αναδεικνύεται το ίδιο το Κράτος, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, εκλεκτός των Παπανδρέου-Βενιζέλου-Κουβέλη-Σαμαρά-Πικραμένου και όλων των ΥΕΘΑ. Ο Κωσταράκος δίνοντας δημόσια συγχαρητήρια στο άγημα που εκτέλεσε τη διαταγή του να τραγουδιέται ο εθνικός ύμνος στην Ανάσταση δεν κάλυψε τους δόκιμους που παρασύρθηκαν από Χρυσαυγίτες,  αλλά  ουσιαστικά εξέφρασε την πιο επιθετική πολιτική του στενού πρωθυπουργικού επιτελείου των Κρανιδιώτη-Λαζαρίδη-Μπρατάκου-Κεδίκογλου. Πολιτική που «καθαρίζει Πόλεις-χωράφια-εργοστάσια από κάθε τι μη ελληνικό» επιζητώντας «εθνική ενότητα» για να περάσει η νέα «εθνική» αστική ανάπτυξη, δημιουργώντας όρους εμφυλίου της εργατικής τάξης, χειραγωγώντας την και συγκαλύπτοντας το βάθεμα της ταξικής επίθεσης.
«Φοβερό θέαμα, φοβερότεροι συνειρμοί, ένας Χριστός πολεμοχαρής, που θερίζει κόκκαλα με το σπαθί του», γράφει ο Γιώργος  Ανανδρανιστάκης. «Είναι το τέλος της Μεταπολίτευσης, ηλίθιε, είναι αυτό που εξαγγέλλουν με υπερηφάνεια ο Σαμαράς, ο Δένδιας και ο Γεωργιάδης. Κι όταν φεύγει η Μεταπολίτευση, έρχεται το «Πατρίς - Θρησκεία – Οικογένεια», έρχονται η στρατοκαυλία, ο αντικομουνισμός, οι Κωσταράκοι και τα αδέρφια μας οι χρυσαυγίτες που τους έχουμε για τις δύσκολες δουλειές. Όταν το βράδυ της Ανάστασης, αντί για μύρο, μυρίζει χούντα, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Είναι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, θα λέγαμε εμείς. Αυτή είναι η απάντηση του συστήματος εξουσίας στην απαίτηση για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και την έχουν δώσει πρόσφατα οι Πραιτοριανοί του Δένδια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), απαντώντας στις καταγγελίες των δημοσιογράφων για αύξηση των επιθέσεων εναντίον τους: «η προτροπή τους προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να καταδικάσει το απαράδεκτο γεγονός του Αστυνομικού Ελέγχου μας αφήνει παγερά αδιάφορούς. Τέλος, ας γνωρίζον ότι τα περί Δημοκρατίας τα χορτάσαμε καθώς και τα επί 35 χρόνια μεγάλα λόγια»!


Την ίδια περίοδο που καθεστωτικά μέτρα προπαγανδίζουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κατά του ρατσισμού, αποδεικνύεται ξανά ότι ο πραγματικός εχθρός του κόσμου της εργασίας είναι η κυβέρνηση, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Όσο άστοχη είναι η επισήμανση της Άντας Ψαρά στο άρθρο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ» που επισημαίνει  «Ενδείξεις για συντονισμένες κινήσεις εθνοχουντικής και χρυσαυγίτικης προέλευσης πίσω από τα κρούσματα με τον εθνικό ύμνο στην ακολουθία της Ανάστασης», άλλο τόσο χοντροκομμένη είναι η απόπειρα της φιλοσαμαρικής εφημερίδας «»ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του απροκάλυπτα φιλοναζιστικού defencenet.gr να στήσουν «Κίνημα Εθνικού Ύμνου».

Η βάρβαρη ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια, έχουν ανάγκη το Δένδια και τη Χρυσή Αυγή, τον Στρατό ως δύναμη Καταστολής Πλήθους και τις Λέσχες Εφέδρων-νέα Τάγματα Εθνοφυλακής ως τμήματα του βαθέως  ελληνικού κράτους κατά του εσωτερικού εχθρού. Τον εθνικιστικό παροξυσμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, του Καμίνη και του Κασιδιάρη, που παρά τις κόντρες, αλληλοσυμπληρώνονται για να περάσει το  REAL ESTATE στο Γκάζι και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος έχει συνέπεια και συνέχεια. Πρωταγωνίστησε  στην επιστροφή «του Γένους» ως κριτήριο ένταξης στις Στρατιωτικές-Αστυνομικές σχολές, ενισχύοντας την απόπειρα των 85 βουλευτών της ΝΔ, που βεβαίως έτυχε της στήριξης  Καμμένου-Μιχαλολιάκου. Προσπάθεια που ενίσχυσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚΙΣ), αποτέλεσε αίτημα της μεγαλύτερης κινητοποίησης στρατιωτικών που συνυπέγραψε η ΚΕΘΑ(!), βρήκε τη μεγάλη υποστήριξη του απόστρατου Συνταγματάρχη Αναστασίου Φαραντάτου, θείου και αδελφού στρατιωτικών που ευθύνονται για αποκρουστικές φιλοχουντικές συμπεριφορές στην Σχολή Ευελπίδων, που συγκαλύφθηκαν!

Να προσθέσουμε την επέλαση του μιλιταρισμού στα σχολεία. Τα επίσημα τραγούδια εθνικιστικού περιεχομένου μεγάλα σουξέ της επίσημης προπαγάνδας στα στρατόπεδα («ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ», που τραγουδιέται στα στρατόπεδα με διαταγή του ΓΕΣ), αλλά και στις στρατιωτικές παρελάσεις από τις στρατιωτικές μπάντες, τα τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων και τις Λέσχες Εφέδρων, που ακολουθούν τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής.  Την εμπλοκή του Στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους (με την 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στην Παρέλαση της 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη σε κατασταλτική αοστολή, ενώ στην 25Η Μαρτίου ο εκπρόσωπος του ΑΓΕΕΘΑ, στην σύσκεψη για τη λήψη μέτρων, πρόσφερε την συμμετοχή του στρατού στα μέτρα καταστολής, που η ΕΛ.ΑΣ. έκρινε μη απαραίτητη). Την καλλιέργεια κλίματος πολεμικών κινδύνων με τις συνεχείς ασκήσεις των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης.  Τη χρήση των Λεσχών Εφέδρων για την τρομοκράτηση της μειονότητας στη Θράκη. 
Το εθνικιστικό-ρατσιστικό κλίμα που καλλιεργεί η επίσημη κρατική προπαγάνδα, συστατικό στοιχείο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού αποτελεί το θερμοκήπιο των Ναζιστών, την εγκληματική δράση των οποίων συγκαλύπτει μέσα και έξω από τον στρατό. Ο πρώην ΑΓΕΣ Γκίνης διαβεβαίωσε ότι θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά το φαινόμενο της ένοπλης επίθεσης κατά τη διάρκεια ρατσιστικού επεισοδίου, του νεαρού Ανθυπολοχαγού των Ειδικών Δυνάμεων και αδελφού του Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν έκανε τίποτε. Τεράστιος μηχανισμός, αποτελούμενος από Μητροπολίτες, πολιτευτές της ΝΔ και τον Καρατζαφέρη, τη Χρυσή Αυγή, τον Λιόλιο και άλλους καθηγητές της Σ.Σ.Ευελπίδων, τον Παρίση και άλλους απόστρατους, μιλιταριστικά σάιτ κινητοποιήθηκε προκειμένου να επιβάλλει την ατιμωρησία του νεαρού Φαραντάτου που μετέτρεψε την εκδήλωση τιμής για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας.  Τέλος, θυμίζουμε σχετικές αποκαλύψεις μετά από καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: «Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε σε εμάς το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ONALERT.GR σχετικά με την δράση ενός ανθυπολοχαγού στη Σάμο που εξυμνεί την χούντα και περνά τις θέσεις τις χρυσής αυγής κάνοντας προπαγάνδα με το έτσι θέλω βέβαια και χωρίς να έχει την ενόχληση ανωτέρων του!
Είναι η 3η φορά σε διάστημα 9-10 μηνών που βλέπουμε να υπάρχουν τέτοια κρούσματα και η εφημερίδα μας είχε χτυπήσει το καμπανάκι αλλά δυστυχώς τα άτομα έχουν αποθρασυνθεί τελείως! Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο  των εκλογών όπου είχε γίνει αναφορά στη ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ ότι αξιωματικός του στρατού με περίσσιο θράσσος έφτασε στο σημείο να μοιράζει ανοιχτά στους δρόμους του Κοκκαρίου προεκλογικά φυλλάδια του ναζιστικού κόμματος ενώ την 2η φορά με ακόμη μεγαλύτερο θράσσος είχαμε εντοπίσει με τα ίδια μας τα μάτια έναν 5ετή να μοιράζει την χρυσαυγίτικη εφημερίδα μαζί με ομοεθνείς του σε καταστήματα των Μυτιληνιών και της Σάμου και μάλιστα να βιντεοσκοπεί από απόσταση τα κατορθωματά τους!!! Δυστυχώς οι παραλήπτες αυτών των αναφορών στην 79 ΑΔΤΕ δεν κατάφεραν να τους μαζέψουν και αν δεν κάνουν κάτι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα»!

Αυτή τη πραγματικότητα ζουν και οι στρατιωτικοί. Η καταβαράθρωση των δικαιωμάτων τους συμβαδίζει με την ένταση της καταστολής της συνδικαλιστικής τους δράσης, την αναβάθμιση του πελατειακού κράτους. Μεγαλώνει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα η λίστα με τους στρατιωτικούς οι οποίοι διώκονται πειθαρχικά επειδή είτε συμμετείχαν με στολή σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, είτε μίλησαν σε ΜΜΕ. Οι κλήσεις για απολογίες θέλοντας και μη θυμίζουν άλλες εποχές και είναι βέβαιο ότι θα σημαδέψουν για τα καλά την θητεία Κωσταράκου στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ) Α. Τσουκαράκης, Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ και ΕΣΠΕΑ
Σμηναγός (ΤΤΗ) Σ. Βόικος
(ΤΟΠ) Β. Σουλάκης Σμηναγός
Σμηναγός (ΤΟΠ) Η. Παξινός
Υποπλοίαρχος (ΕΜ) Γ. Παπαδάκης ΠΝ, Αντιπρόεδρος ΕΣΠΕΑ
Υπολοχαγός (ΠΒ) Κ. Πονηράκος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΣΕ
Υπολοχαγός (ΠΒ) Χ. Μαστρογιαννάκης, Γ.Γ. ΕΣΠΕΣΕ
Υποσμηναγός (ΤΟΠ) Α. Κουτσοπίνας
Υποσμηναγός (ΤΟΠ) Β. Δερβίσης
Ανθυπολοχαγός (ΥΠ-Π) Γ. Ρεντζούλας, Πρόεδρος ΕΣΠΕΑΜΘ
Αρχιλοχίας (ΥΠ-Π) Β. Τσαπρούνης
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ) Α. Τσάκαλος, Γ. Γ. ΣΥΣΜΕΔ και Ταμίας ΕΣΠΕΑ 
Μοιραία κατάληξη οι τέσσερις αυτοκτονίες φαντάρων και μονίμων, ουσιαστικά δολοφονίες από τον στρατό. Ενδεικτικό και πάλι το πως ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος αντιμετώπισε το ζήτημα της τραγικής απώλειας του 46χρονου Υπολοχαγού. Το άρθρο του onalert.gr αναφέρει:
kimonas
«Κόσμος χάνεται και στο ΥΕΘΑ κυνηγάνε έναν Μούτσο - Τηλεοπτικό ρεπορτάζ προκαλεί χάος. Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όχι δεν έτρεχαν οι αξιωματικοί πάνω κάτω λόγω της τραγωδίας με την αυτοκτονία του υπολοχαγού που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και ειδικά τους στρατιωτικούς. Έτρεχαν για την φαρσοκωμωδία που ξεκίνησε αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του βραδυνού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που τις τελευταίες δύο ημέρες ασχολήθηκε με την αυτοκτονία του υπολοχαγού και κατ΄ επέκταση με τις σκληρότατες περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί.
Σε ρεπορτάζ του χθες βράδυ -το οποίο έγινε έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών- μίλησαν απόστρατοι αλλά όπως φαίνεται κι ένας εν ενεργεία αξιωματικός με πολιτικά ο οποίος δεν είπε δα και τίποτα φοβερό! Απλά επιβεβαίωσε τις μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί. Το όνομα που του αποδόθηκε από λάθος από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ ήταν Γ. Μούτσος. Γι΄ αυτό το Μούτσο σήμανε συναγερμός στο υπουργικό γραφείο του Πάνου Παναγιωτόπουλου απ΄ όπου δόθηκε εντολή να “βρεθεί άμεσα ο Μούτσος”! Και το …ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε».

Και φυσικά οι διώξεις αυτές έχουν ως αιτία την επιδίωξη της κυβέρνησης να καθυποτάξει τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, να καταστείλλει γενικότερα κάθε κοινωνικό αγώνα, καθώς στο πλαίσιο του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού καμιά διεκδίκηση, αμφισβήτηση, αντίσταση δεν γίνεται ανεχτή. Όποιος παει κόντρα θεωρείται εσωτερικός εχθρός. «Εχθρός της   εθνικής προσπάθειας» να περάσει η αστική πολιτική και τα μνημόνια, να χαραχθεί ο νέος δρόμος κερδοφορίας των κερδών του κόσμου του πλούτου, επιβάλλοντας στον κόσμο της εργασίας ρόλο Δούλου του 21ου αιώνα.
 
Βάζουν επομένως στο Γύψο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί βάζουν στο Γύψο όλη την κοινωνία.
Σήμερα επιστρατεύουν καθηγητές, χθες ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, μπούκαραν στη Χαλυβουργία με διαταγή Σαμαρά για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του Μάνεση, κάνουν ΚΑΤΟΧΗ με τα ΜΑΤ στη Χαλκιδική προστατεύοντας τα συμφέροντα του Μπόμπολα.
Όμως οι κάτοικοι της Ιερισσού συνεχίζουν.
Οι καθηγητές δεν σκύβουν το κεφάλι.
Οι κάτοικοι της Κερατεάς ΝΙΚΗΣΑΝ και δείχνουν το δρόμο.  
Ας γυρίσουμε την πλάτη "στο έθνος τους και στα εθνικά - αστικά τους συμφέροντα", στην ανάπτυξη των κερδών και στον στρατό τους, συμβάλλοντας σε ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό ανατρεπτικό κίνημα. 
Δυναμώνοντας την αμφισβήτηση  Μέσα στον Στρατό και την Συνδικαλιστική Δράση.
Ξεκαθαρίζοντας ότι τα όπλα δεν τα στρέφουμε ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.
Το θέμα είναι πλέον ότι υπάρχει κάτι κοινό.
Η Αίσθηση ότι δεν πάει άλλο...
Ότι με την κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια, τα Μνημόνια και το ΕΥΡΩ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ δεν υπάρχει Παρόν Και Μέλλον για τον κόσμο της εργασίας.
Ότι η παθητικότητα και η υποχωρητικότητα μας τους κάνει αδίστακτους...
Και τα μέτρα δε πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους Ανατρέψουμε...
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου