Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αριθμός-ρεκόρ νέων Ρώσων αξιωματικών εντός του 2013

Οι ρωσικές στρατιωτικές σχολές θα παραδώσουν έτοιμους για υπηρεσία 11.500 νέους αξιωματικούς στις ένοπλες δυνάμεις, που θα απορροφήσουν τους 10.000 εξ αυτών, ενώ οι υπόλοιποι 1.500 θα απορροφηθούν άλλες υπηρεσίες του τομέα άμυνας, ασφάλειας και επιβολής του νόμου (η διατύπωση παραπέμπει στη συνοριοφυλακή και τις μυστικές υπηρεσίες).

Ο αριθμός των φετινών αποφοίτων είναι ο ιδανικός σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παραγωγικότητα των… παραγωγικών σχολών των ενόπλων δυνάμεων. Φέτος αναμένεται να προσληφθούν 60.000 εθελοντές ορισμένης θητείας από το υπουργείο Άμυνας, ένας αριθμός που θα εξασφαλιστεί εύκολα, εάν υπολογίσει κανείς ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες.
Τα νέα σχέδια για τις ένοπλες δυνάμεις προβλέπουν επιχειρησιακή οροφή ενός εκατομμυρίου, αφού αναπροσαρμόστηκαν τα σχέδια του πρώην υπουργού Άμυνας, Σερντιούκοβ, για μείωση του αριθμού των 1.200.000 σε κάτω από ένα εκατομμύριο στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης.
Το ένα εκατομμύριο θεωρείται ως το ελάχιστο αποδεκτό ώστε να διασφαλίζεται η άμυνα του αχανούς ρωσικού εδάφους. Επί Σερντιούκοβ, η δύναμη είχε φθάσει τις 800.000 με αποτέλεσμα να αποφασιστούν άμεσα, διορθωτικές κινήσεις.
ΠΗΓΗ DEFENCE-POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου