Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

51χρονα φέρετρα με ερπύστριες Μ113 σκοτώνουν 20χρονους φαντάρους και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος κάνει δημόσιες σχέσεις

Ελεεινή εντύπωση προκάλεσε η εκστρατεία δημοσίων σχέσεων του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου που για μια ακόμη φορά ανέλαβε να καλύψει τις κυβερνητικές και προσωπικές του ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις με συνέπεια τη δυστυχία, την απόγνωση, τις αυτοκτονίες, τα σοβαρά ατυχήματα, τις απώλειες φαντάρων και μόνιμου προσωπικού.

Ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθούσε με θλίψη και αγανάκτηση τις πληροφοριές σχετικά με τον σκοτωμό ακόμη ενός νέου παιδιού στον ελληνικό στρατό και μάλιστα σε εποχή ειρήνης, από την ανατροπή ενός   51χρονου φερέτρου με ερπύστριες, που συμμετείχε σε άσκηση της οποίας ηγούνταν ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος.
Εκείνος επιχείρησε να δείξει ότι ο Στρατός γυρίζει σελίδα, να αποπροσανατολίσει, αποδεικνύοντας ότι άλλη είναι η πραγματικότητα του Ελληνικού Στρατού.

Αυτά του υπέδειξαν να κάνει οι ακροδεξιοί που καθοδηγούν και κατευθύνουν επικοινωνιακά την κυβέρνηση.
Αντί να απολογηθεί για την απώλεια του συναδέλφου μας, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να Παραιτηθεί.

Επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά την Αλεξανδρούπουλη. Όπως μας ενημέρωσε η σχετική ανάρτηση   http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=2888

«Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφτηκε το Κέντρο Εξομοιωτών αρμάτων μάχης LEO1Α5 και LEO2HEL στην Αλεξανδρούπολη. Το Κέντρο, το οποίο θεωρείται ως το καλύτερο σύστημα Εξομοιωτών αρμάτων μάχης στην Ευρώπη, παρέχει τη δυνατότητα  ρεαλιστικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων των αρμάτων LEO1Α5 και LEO2HEL το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία άρματα μάχης στον κόσμο. Αποτελείται από 4 πύργους αρμάτων LEO2HEL, 2 καμπίνες οδήγησης LEO2HEL, 3 καμπίνες βολής LEO1A5, 2 καμπίνες οδήγησης LEO1A5 και 13 σταθμούς ΣΔΕ "ΗΝΙΟΧΟΣ".
Τι δουλειά βεβαίως έχουν τα σύγχρονα LEOPARD με τα σαπάκια Μ113 εύκολα το καταλαβαίνουμε. Όλα στο βωμό της προπαγάνδας.

Ο ΑΓΕΕΘΑ μας θεωρεί Αναλώσιμους. Συνεχίζει να ταυτίζεται με την ακραία αντεργατική και αυταρχική κυβερνητική πολιτική, εμπαίζοντας το νεκρό παλικάρι και την οικογένεια του, αποδεικνύοντας ότι η τσίπα και το φιλότιμο του είναι άγνωστες λέξεις.
Εμείς όμως επαναφέρουμε τα κρίσιμα ερωτήματα που απευθύνονται σε όλους:

Αμείλικτα ερωτήματα απαιτούν απάντηση από το ΓΕΣ –ΓΕΕΘΑ για τον σκοτωμό του 20χρονου φαντάρου
Άλλο ένα παιδί που πήρε ο Στρατός το επιστρέφει σε ένα φέρετρο τυλιγμένο την ελληνική σημαία

Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προέρχονται από τους οδηγούς Μ 113 που ακολουθούσαν το μοιραίο τεθωρακισμένο:
Σ΄ εκείνο το σημείο ο δρόμος είναι κατηφορικός. Μόλις “ισιώνει” υπάρχει ένα χαντάκι τεσσάρων μέτρων από το οποίο έπρεπε να περάσουν τα Μ113. Το τεθωρακισμένο με τον άτυχο στρατιώτη, έπεσε στο κράσπεδο στην αρίστερη πλευρά και αμέσως μετά έφυγε προς τα δεξιά και έπεσε στο κενό».
Όμως ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ και ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος καλούνται να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα:
Ερώτημα 1ο:  Το άρμα μάχης συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, με έδρα τον Αυλώνα Αττικής και πήγαινε στο λιμάνι του Ωρωπού για μπει σε αρματαγωγό και να συμμετάσχει στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ».
Όμως σε τι κατάσταση βρίσκονται τα τεθωρακισμένα;  
Είναι γνωστό σε όλους ότι πρόκειται για απαρχαιωμένα τεθωρακισμένα, ενώ ο ελληνικός στρατός αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα συντήρησης οχημάτων-εγκαταστάσεων και ελλείψεις ανταλλακτικών εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής περικοπών και των Μνημονίων, που προσπαθεί να υπερβεί το προσωπικό καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια και φαντασία.
Βεβαίως λεφτά υπάρχουν καθώς η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταβάλλει 2 δις ετησίως συδρομή στο ΝΑΤΟ, έχει στρατό και πολεμικά μέσα σε Μάλι-Κόσοβο-Αφγανιστάν-Λίβανο και ετοιμάζεται να παραλάβει ακόμη 550 μεταχειρισμένα αμερικανικά τεθωρακισμένα, που γύρευε σε τι κατάσταση είναι και τι συντήρηση χρειάζονται, πληρώνοντας επιπλέον 5 εκατομμμύρια ευρώ στους εφοπλιστές για τη μεταφορά τους.  
Ερώτημα 2ο: Γιατί αυτά τα απαρχαιωμένα οχήματα τα οδηγούν φαντάροι και όχι έμπειρο μόνιμο προσωπικό;
Τα σύγχρονα άρματα μάχης έχουν πληρώματα που τα απαρτίζουν κυρίως μόνιμοι, με μεγάλη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου τους.
Πως όμως είναι δυνατόν ο φαντάρος με την ελάχιστη εκπαίδευση να οδηγήσει ένα τόσο παλιό όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο είναι απρόβλεπτο και απαιτεί εξαιρετικές ικανότητες και εμπειρία;
Ερώτημα 3ο: Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη διαδρομή και τι γνώση είχαν όσοι έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις των δυσκολιών που παρουσιάζει; Βάζοντας 19χρονα και 20χρονα παιδιά να οδηγούν αυτά τα σαπάκια;
Υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία που κάνει λόγο για την ολισθηρότητα του επικίνδυνου οδοστρώματος, γεγονός που επιτείνει η πρωινή γλίτσα που πιάνει ο δρόμος λόγω της υγρασίας.
Ερώτημα 4ο: Τελικά δε θρηνήσαμε και άλλα θύματα καθώς στο τεθωρακισμένο άρμα μεταφοράς προσωπικού Μ 113 επέβαινε την ώρα του δυστυχήματος μόνο ένας συνάδελφος που είναι καλά στην υγεία του. Τι θα συνέβαινε όμως αν το όχημα ήταν γεμάτο προσωπικό;  
Και όλα αυτά συνέβησαν για τη διεξαγωγή μιας τεράστιας και πανάκριβης άσκησης, που οι επιτελείς και η κυβέρνηση δεν λογάριασαν την κατάσταση του υλικού και τις συνθήκες που βιώνει το προσωπικό.
Μια άσκηση με έντονα προπαγανδιστικά χαρακτηριστικά, που ικανοποιεί τους επικοινωνιακούς στόχους του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και του Γ.Γ. της κυβέρνησης Μπρατάκου, των γνωστών ακραίων απόψεων και τοποθετήσεων.
Για όλους αυτούς του λόγους λοιπόν ένα 20χρονο παλικάρι δολοφονήθηκε μέσα σε ένα κονσερβοκούτι που η ηλικία του υπερβαίνει τα 50 χρόνια!!!
Ελπίζουμε λοιπόν να μην μιλήσουν και αυτή τη φορά για ανθρώπινο λάθος και να μην ακολουθήσουν την συνύθη πολιτική σκύλευσης και αμαύρωσης του νεκρού.
Για μια ακόμη φορά το ΑΞΙΟΜΑΧΟ και η ένταση των πολεμικών ασκήσεων γίνονται η αιτία να θρηνήσουμε μια τεράστια απώλεια σε καιρό ειρήνης.
Αλλά βλέπεις, για τους στρατοκράτες και την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά η ειρήνη λογίζεται ως χρόνος προετοιμασίας για πολεμική αναμέτρηση.
Πόσοι ακόμη νέοι άνθρωποι θα θυσιαστούν στο βωμό της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμο δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων.
Πότε επιτελούς θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η κάθε οικογένεια απαιτεί να της δίνουν πίσω το παλικάρι της όπως ήταν την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε στην πύλη τπυ Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Και όχι σε ένα φέρετρο τυλιγμένο την σημαία.
Πότε επιτέλους θα απαλλαχθούμε από αυτούς και όλα αυτά;;;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου