Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Έναρξη προγράμματος εκσυγχρονισμού των Atlantique-2

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Altantique-2 χαρακτηρίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων,
Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Altantique-2 χαρακτηρίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Oι εταιρείες Thales και Dassault Aviation αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων τις πρώτες εργασίες εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Atlantique 2 του Γαλλικού Ναυτικού, σύμφωνα με το Aviationweek.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού χαρακτηρίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Λευκή Βίβλο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Απριλίου και αφορά σε πλήρη ανακατασκευή της ατράκτου και στην τοποθέτηση του ολοκληρωμένου συστήματος αποστολής AMASCOS (Αirborne Maritime Situation and Control System) σε 18 από τα 22 συνολικά αεροσκάφη Atlantique 2 που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία. Σύμφωνα με την Thales, τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο σύστημα έχουν πλέον επιλυθεί αφού η Τουρκία επωμίστηκε το βάρος της ανάπτυξης και ενσωμάτωσης του συστήματος σε εναέρια πλατφόρμα. Σημειώνεται ότι τα 4 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Atlantique 2 του Γαλλικού Ναυτικού που δε θα υποβληθούν σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού είναι εκείνα που προσφέρονται στην Ελλάδα προς μίσθωση.
ΠΗΓΗ STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου