Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Γατόπαρδοι» στη Βραζιλία για το ποδόσφαιρο

Στη Βραζιλία αφίχθησαν στα μέσα του προηγούμενου μήνα τα πρώτα εννέα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα Gepard 1A2 που η νοτιοαμερικανική χώρα προμηθεύτηκε από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού.
Τα Gepard 1A2 παραδόθηκαν αφού υπέστησαν εργοστασιακή ανακατασκευή και αναβάθμιση με την εγκατάσταση νέων συστημάτων. Η παράδοση των συστημάτων επιταχύνθηκε λόγω της έναρξης του ποδοσφαιρικού κυπέλλου συνομοσπονδιών που την ευθύνη οργάνωσης έχει αναλάβει η Βραζιλία. Όπως έγινε γνωστά τα εννέα συστήματα ενεπλάκησαν άμεσα στην ασφάλεια των αγώνων.


Συγκεκριμένα, τέσσερα Gepard 1A2 αναπτύχθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια, για την τελετή έναρξης του κυπέλλου (έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου) και τα υπόλοιπα πέντε στο Ρίο ντε Τζανέϊρο για την τελετή λήξης (30 Ιουνίου). Και στις δύο περιπτώσεις τα συστήματα έχουν αναπτυχθεί πέριξ των δύο γηπέδων και μάλιστα σε εξαιρετικά παραλλαγμένες θέσεις.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Στρατός της Βραζιλίας πρόκειται να προμηθευτεί συνολικά 34 συστήματα Gepard 1A2 στο πλαίσιο σύμβασης ύψους 78,4 εκατ. δολαρίων. Οι παραδόσεις των συστημάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015.
ΠΗΓΗ DEFENCE-POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου