ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.con
Τελευταία όλο και περισσότεροι αντιδραστικοί, εθνικιστικοί
και φασιστικοί κύκλοι βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο για να «υπερασπιστούν»
τους «εθνικούς μύθους», συγγνώμη την
επίσημη κρατική ιστορία.
Ασφαλώς και η προσπάθεια αυτή έχει ένα έντονο ιδεολογικό στοιχείο,
αλλά κρύβει σημαντικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Η Εκκλησία της αμύθητης
και αφορολόγητης περιουσίας -μεταξύ άλλων γη και ακίνητα- που πέρασε και περνά αλώβητη
την τεράστια κρίση προστατεύοντας τα χυδαία και κερδοφόρα προνόμια της,
σπορπώτας ελεημοσύνη, με το δικό μας υστέρημα. Κατανοεί ότι ο χτυπημένος από
την ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια λαός, που έχει υποστεί άγρια
κρατική καταστολή, ασταμάτητη φορομπηξία, αδιέξοδα που τον οδηγούν στην
ψυχασθένειακαι στην αυτοκτονία, αναζητά από κάπου να πιαστεί.
Και το βρίσκει αυτό στη μεταφυσική του έθνους και της θρησκείας.
Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, η Χρυσή Αυγή και η Εκκλησία
πρωτοστατούν στην επιβολή ξανά λοιπόν των εθνικών μύθων, διασφαλίζοντας την
υποταγή του λαού στην κυρίαρχη αστική πολιτική, διεκδικώντας ταυτόχρονα ο καθείς μερίδιο από την πολιτική
υπεραξία που προκύπτει.
Και η Εκκλησία δεν έχει κανένα λόγο να μην διεκδικήσει
αναβαθμισμένο πολιτικό ρόλο. Αφού κρύψει γρήγορα την αγωνία της για το μέλλον
των μετοχών της στην Εθνική Τράπεζα, επιβεβαιώνει την ταύτιση της με το κράτος
και μάλιστα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, διευρύνοντας την απήχηση της.
Ενδεικτική των παραπάνω η πρόσδεση της με τον Στρατό που επεκτείνεται το
τελευταίο χρονικό διάστημα.
Όμως η Εκκλησία πάντα
κυνηγούσε τα γρόσια, τις δραχμές και τα ευρώ. Πήρε εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαικά προγράμματα,
ήταν συστατικό στοιχείο των Σκανδάλων του Χρηματιστηρίου και του Βατοπεδίου,
εφάτρμοσε και εφαρμόζει ως εργοδότης τις χειρότερες εργασιακές σχέσεις, εκμεταλλευόμενη
και τους ξένους εργάτες, συνεργαζόεμνοι με τα μαφιόζικα κυκλώματα που
λειτουργούν ως υπεργολάβος των διαφόρων εργών που εκετελεί. Φυσικά η Επιθεώρηση
Εργασίας ξερει τα πάντα και σφυρίζει ατάραχη...
Τώρα, παπάδες-μοναχοί manager καθοδηγούν την προσαρμογή της στην
εποχή του πιο άγριου καπιταλισμού για τον κόσμο της εργασίας, της πιο μεγάλης
εκμετάλλευσης-καταπίεσης, αλλά και των πιο βλιαιων καθολικών μεθόδων αναζήτησης
του κέρδους.
Και σε μια εποχή που όλα εμπορευματοποιούνται και ιδιωτικοποιούνται
η Εκκλησία εμπορευματοποιεί τους «εθνικούς μύθους». Διαφημίζει τους
Εκκλησιαστικούς Ποροορισμούς και οργανώνει τον Εκκλησιαστικό Τουρισμό.
Αναδημοσιεύουμε τις σχετικές αναρτήσεις από το dogma.gr, Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων,
που αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο της Εκκλησίας και ταυτόχρονα απαιτούμε τον
πλήρη Διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας Α.Ε., σε συνδυασμό με την αποφασιστική
φορολόγηση της τεράστιας περθουσίας της και της διευρυνόμενης επιχειρηματικής
της δράσης.Ορθόδοξοι προορισμοί
Η Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας βρίσκεται 5 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Καλαβρύτων και είναι ευρύτατα γνωστή ως η Μονή όπου στις 18 Μαρτίου του 1821 υψώθηκε το λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης από τον Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό και το επαναστατημένο πλήθος, καθώς επί τουρκοκρατίας η περιοχή αποτελούσε κέντρο Εθνικής Δράσης.
Η ιστορία της Μονής
Κατά την παράδοση, η ιστορία της Μονής ξεκινά κατά την περίοδο της αυτοκρατορίας του Νικηφόρου Φωκά. Χτίστηκε το 961 μ.Χ. από τον ασκητή της Μονής της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, Ευγένιο, στη θέση Παλαιομονάστηρο, δυτικά του σημερινού μοναστηριού.
Κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του το μοναστήρι ήταν μετόχι της Μονής αυτής του Αγίου Όρους, όταν όμως ο αριθμός των μοναχών αυξήθηκε σημαντικά, το μοναστήρι ανεξαρτητοποιήθηκε.
Το πρώτο χτύπημα στη Μονή επέφεραν, το 1585, οι Τούρκοι πυρπολώντας τη. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς από το 1600 και έπειτα το μοναστήρι υφίστατο συνεχείς λεηλασίες ή καταστροφές, άλλοτε από τις επιδρομές των Τούρκων ή των Αλβανών και άλλοτε από φυσικές καταστροφές.
Οι Γερμανοί κατακτητές, βέβαια, ήταν εκείνοι που επέφεραν την τελευταία σημαντική καταστροφή, το 1943. Κατακαίοντας ολόκληρη την περιοχή των Καλαβρύτων έφθασαν και στη Μονή, την οποία πυρπόλησαν και σκότωσαν τους μοναχούς.
Αρχιτεκτονική
Όταν τελείωσε ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος η Μονή της Αγίας Λαύρας ανοικοδομήθηκε εκ νέου λαμβάνοντας την τελική της μορφή, που έχει ως σήμερα.
Στη μέση του περιβόλου της ορθώνεται ο ναός, ο οποίος είναι μία βασιλική με τρούλο, και γύρω βρίσκονται τα κελιά των μοναχών. Πριν εισέλθει κανείς στο ναό θα συναντήσει, στη δεξιά πλευρά της εισόδου, το μικρό εκκλησάκι όπου ευλογήθηκε η Επανάσταση του Γερμανού το 1821.
Πολύτιμα ιερά κειμήλια
Το πρώτο αντικείμενο που καλείται να θαυμάσει κάποιος επισκέπτης της Μονής είναι το λάβαρο που υψώθηκε από τους επαναστάτες το 1821 και φυλάσσεται εκεί. Ακόμα, θα δει κανείς τον επιτάφιο του 1754, κεντημένο στη Σμύρνη, την κεντημένη στην Κωνσταντινούπολη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, τα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού, εγκόλπια, ξυλόγλυπτους σταυρούς και άλλα.
Το αρχαιότερο από τα περίπου 3000 έντυπα που βρίσκει κανείς στη βιβλιοθήκη της Μονής χρονολογείται από το 1502.
Το μοναστήρι κατέχει και πολλά ιερά λείψανα, όχι μόνο τοπικών Αγίων, αλλά και άλλων, όπως την κάρα του Αγίου Αλεξίου, την κάρα του αγίου Φιλαρέτου, λείψανα των Αγίων Παντελεήμονος, Παρασκευής, Αναργύρων και άλλα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ Ελλάδα - Βουλγαρία συνεργάζονται για τον προσκυνηματικό τουρισμό
Την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τους κκ. Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και Αξιότιμο κ. Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Συνεργάτη, του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποδέχθηκε επισήμως σήμερα (Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013), το πρωΐ στις 10:00 πμ. στα Κεντρικά Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στοβίου κ. Ναούμ, Αρχιγραμματεύς Αυτής.
Ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματεύς οδήγησε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Κεντρική Αίθουσα Συσκέψεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, όπου ανέμενε αυτήν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Μετά το καλωσόρισμα και τις ευχές που αντηλλάγησαν εκατέρωθεν, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον Μητροπολίτη Δωδώνης να ενημερωθεί για τον σκοπό, τους στόχους και τις δράσεις της 10 χρονης λειτουργίας της Συνοδικής αυτής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος αρχικά αναφέρθηκε εκτενώς στα πιο πάνω θέματα, και στη συνέχεια, στην αναγκαιότητα σήμερα, να υπάρχουν συντονισμένες κοινές δράσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπως για παράδειγμα, της ιδρύσεως αντιστοίχου Συνοδικής Υπηρεσίας περί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Εκκλησία της Βουλγαρίας, της συγκροτήσεως κοινής Επιτροπής επεξεργασίας και της υπογραφής «Συμφώνου Συνεργασίας», μεταξύ των Εκκλησιών Ελλάδος και Βουλγαρίας, παρόμοιου με το αντίστοιχο υπογραφέν ήδη Σύμφωνο Συνεργασίας με την Εκκλησία της Ρωσίας.
Δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και τον Πανοσιολογιώτατο Γραμματέα, σε πολλά ερωτήματα που τέθηκαν από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, και αφορούσαν στην ιστορική και θεολογική αντίληψη της Ορθοδόξου Εκκλησίας περί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και θρησκευτικού τουρισμού, και επί πολλών άλλων, πρακτικής και τεχνικής φύσεως θεμάτων.
Στο τέλος της δίωρης αυτής επισήμου συναντήσεως, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας, κ. Νεόφυτος, εμφανώς ικανοποιημένος από αυτήν, και διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος και στα θέματα αυτά, εξέφρασε την επιθυμία, της εισαγωγής του θέματος στην, μετά ταύτα, συνεχιζόμενη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Η Αντιπροσωπεία της. Εκκλησίας της Ελλάδος, παρακάθισε μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, στην Πατριαρχική Τράπεζα.
Κατά την διάρκεια αυτής, ο φιλοξενών Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος ερώτησε και περί της εκκλησιαστικής καταστάσεως σήμερα στην Ελλάδα (χειροτονία νέων κληρικών κλπ.) και στην πορεία ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας και ευχήθηκε στον Ελληνικό λαό κουράγιο, ελπίδα, και επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών ανάκαμψης.
Ο Σεβασμιώτατος Δωδώνης αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, για την υποδοχή, την συζήτηση και την συν-αντίληψη επί των θεμάτων αυτών, προσέφερε αναμνηστικά δώρα της επισκέψεως, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και του ιδίου προσωπικώς. Κατά την απογευματική ώρα, διετέθη από το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας οδηγός και αυτοκίνητο των υπηρεσιών του, για την προσκυνηματική επίσκεψη της Αντιπροσωπείας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Ρίλας.
Τις επόμενες ημέρες της εβδομάδος η Αντιπροσωπεία θα συνεχίσει με την επίσημη συνάντηση με την Κα Δήμαρχο της Σόφιας και τους επαγγελματικούς τουριστικούς φορείς τη χώρας.
ΚΕΙΜΕΝΟ: Ανακοινωθέν του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικων Περιηγησεων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου