Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Νεκρός φαντάρος από ανατροπή τεθωρακισμένου

Ένα ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 ανατράπηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στην περιοχή του Ωρωπού κατά τη διάρκεια άσκησης. Από το θανατηφόρο ατύχημα έχασε τη ζωή του ένας φαντ
Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Σπάρτακος σχολιάζει με αφορμή το περιστατικό πως «για μια ακόμη φορά το ΑΞΙΟΜΑΧΟ και η ένταση των πολεμικών ασκήσεων γίνονται η αιτία να θρηνήσουμε μια τεράστια απώλεια σε καιρό ειρήνης. Αλλά βλέπεις, για τους στρατοκράτες και την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά η ειρήνη λογίζεται ως χρόνος προετοιμασίας για πολεμική αναμέτρηση.
Πόσοι ακόμη νέοι άνθρωποι θα θυσιαστούν στο βωμό της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων.
Στην Ελλάδα οι νέοι οδηγούνται στην αυτοκτονία μέσα και έξω από τον στρατό, χάνουν την ζωή τους σε θανατηφόρα ατυχήματα στον στρατό, ενώ στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν και οι Πραιτωριανοί των ΜΑΤ τους δολοφονούν γιατί αγωνίζονται και αντιστέκονται στον Νεοοθωμανισμό».
Το Δίκτυο Σπάρτακος καλεί τη νεολαία να μείνει «μακριά από τον στρατό και τις δυνάμεις καταστολής» και ζητά από το ΓΕΣ να κάνει έρευνα και να αποδώσει ευθύνες, «που είναι όμως κυρίως πολιτικές».
Άμεση διερεύνηση και ενδελεχή έλεγχο των συνθηκών και των αιτιών του δυστυχήματος, ζητούν
από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι αρμόδιοι τομεάρχες των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ. Νταβρής και Μπ. Παπασπύρος. Στη δήλωσή τους, τονίζουν πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να εγγυώνται τη σωματική ακεραιότητα και να διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον σε όλα τα στελέχη τους.
Τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε το ΚΚΕ στην οικογένεια του στρατιώτη.
ΠΗΓΗ TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου