Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ένας στους τέσσερις Αιγύπτιους κατά του Μ.Μόρσι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την εκλογή του Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία της Αιγύπτου και ήδη έχουν ξεπεράσει τα 22 εκατομμύρια οι υπογραφές των πολιτών που τον καλούν σε παραίτηση. Στις προεδρικές εκλογές είχε συγκεντρώσει 13,23 εκατ.έγκυρες ψήφους.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι. Φωτογραφία: HO / AFP Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι. Φωτογραφία: HO / AFP

Παρά τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του, ο αιγύπτιος πρόεδρος δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τη θέση πριν την εκπνοή της θητεία του, τον Ιούνιο του 2016. Ωστόσο, διοργανώνονται διαδηλώσεις και δράσεις από την αντιπολίτευση, μεταξύ αυτών η προγραμματισμένη για την Κυριακή κινητοποίηση αλλά και συλλογή υπογραφών με αίτημα την απομάκρυνσή του. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 22 εκατ.υπογραφές με το σύνολο του πληθυσμού να ξεπερνά τα ογδόντα εκατομμύρια.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντως εξέδωσαν ταξιδιωτική ανακοίνωση για την Αίγυπτο λίγες ώρες αφότου σκοτώθηκε ένας αμερικανός φοιτητής στα επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και πολιτικών του αντιπάλων στην Αλεξάνδρεια ενώ απομακρύνουν και το μη απαραίτητο προσωπικό από την πρεσβεία στο Κάιρο.
 
(Πηγή:ΑΜΠΕ, AP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου