Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τι ζητάνε οι Μιλιταριστές από τον νέο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο: μισθούς, όπλα, αύξηση θητείας-ΟΥΣΤ ΡΕ ...

ββδ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιστρέφει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καθήκοντα υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επιστρέφει μετά τη σύντομη θητεία του στο υπουργείο μεταξύ Νοεμβρίου 2011-Μαϊου 2012.

Οι δύο υφυπουργοί, Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης απομακρύνονται και αντικαθίστανται από τη Φώφη Γεννηματά που αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός και τον Αθανάσιο Δαβάκη στη θέση υφυπουργού. Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥπΕΘΑ καλείται σε μηδενικό χρόνο να επιδείξει έργο, να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και να επιλύσει πλήθος εκκρεμοτήτων που άφησε ο -κατά γενική ομολογία- αποτυχημένος προκάτοχος, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Κορυφαία προτεραιότητα δεν είναι άλλη από την ταχύτατη υλοποίηση της Νέας Δομής Δυνάμεων, η οποία συνδέεται άμεσα με τις μεταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού, θέμα που παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση λόγω της ανεύθυνης στάσης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι η ανάληψη ενεργειών για την αποφυγή περαιτέρω μισθολογικών μειώσεων στα στελέχη καθώς και η άμεση επίλυση προβλημάτων που συνδέονται με το προσωπικό. Άμεσης αντιμετώπισης χρήζει το ζήτημα της επαύξησης της διαθεσιμότητας των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και η απρόσκοπτη προμήθεια ανταλλακτικών και πυρομαχικών. Η νέα ηγεσία του ΥπΕΘΑ οφείλει επίσης να κινηθεί ταχύτατα για την παραλαβή οπλικών συστημάτων που υλοποιούνται με τεράστια καθυστέρηση ή έχουν βαλτώσει καθώς και να συμβάλλει εποικοδομητικά στην αναδιάρθρωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και στην εκπόνηση Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής, αποφεύγοντας αδιάκριτες απολύσεις εξειδικευμένου προσωπικού και άλλες παγίδες. Τέλος, η νέα ηγεσία οφείλει να προωθήσει τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων για τη στρατιωτική θητεία και να αποφύγει άστοχες πολιτικές παρεμβάσεις του παρελθόντος.
ΠΗΓΗ STRATEGY REPORT

2 σχόλια:

  1. ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ (ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ) ''μισθούς, όπλα, αύξηση θητείας'' ΕΊΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ''ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ'' ΣΤΟ "ΣΠΑΡΤΑΚΟ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τσάτσοι των εμπόρων όπλων απαιτούν αύξηση των εξοπλισμών-λες και δεν βλέπουν τι γίνεται δίπλα τους.
    Αλήθεια, όλοι οι στρατοί μειώνονται: στην Ελλάδα γιατί πρέπει να αυξηθούν;
    Για να έχετε περισσότερους φαντάρους υπηρέτες στα ΚΑΑΥ, να σας δουλεύουν δωρεάν καθαρίζοντας ακτές,κάνοντας τους πυροσβέστες, καλύπτοντας θε΄σεις γιατρών-φαρμακοποιών στα ακριτικά νησιά κλπ.
    Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΣΗΜΑΝΕΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ. ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή